Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Νέα τεχνολογία ανακοίνωσε η Google για τη μείωση του όγκου των φωτογραφιών

    Είτε είστε φωτογράφος, είτε απλώς μοιράζεστε φωτογραφίες με φίλους, πάντα οι φωτογραφίες φαίνονται καλύτερα όταν εμφανίζονται στη συσκευή σας στη μεγαλύτερη δυνατή ανάλυση.

     

    Μέχρι τώρα όμως οι υψηλές αναλύσεις στις φωτογραφίες σήμαινε μεγαλύτερο μέγεθος, δηλαδή περισσότερος χρόνος για να εμφανιστούν πλήρως στο κινητό σας ιδιαίτερα αν δεν έχετε γρήγορη σύνδεση, αλλά και αυξημένοι λογαριασμοί για όσους χρησιμοποιούν τα δεδομένα της κινητής τηλεφωνίας για την πλοήγησή στους στο διαδίκτυο.

    raisr-info-width-2000.jpg

    Η Google ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την εφαρμογή μίας τεχνολογίας στο Google+ με το όνομα RAISR (Rapid and Accurate Image Super-Resolution), η οποία είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Νοέμβριο. H τεχνολογία αυτή χρησιμοποιεί  μηχανική εκμάθηση (machine learning) για να παράγει υψηλής ποιότητας εικόνες χρησιμοποιώντας εικόνες χαμηλής ανάλυσης. Σύμφωνα με τη Google η τεχνολογία RAISR στο Google+, έχει καταφέρει να μειώσει τον όγκο των φωτογραφιών κατά 75 τοις εκατό.

     

    3.png

     

    Ήδη η Google έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει την τεχνολογία αυτή στην εφαρμογή Google+ σε ένα μέρος των κινητών συσκευών που κυκλοφορούν και σύντομα θα επεκταθεί σε όλους τους χρήστες. Η τεχνολογία RAISR εφαρμόζεται σε ένα δισεκατομμύριο εικόνες την εβδομάδα, οπότε μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες θα είναι διαθέσιμη σε όλους.

     

    5.png


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.