Jump to content



  • yanni
    yanni

    Σε χαμηλό δώδεκα ετών τα spam e-mails, αλματώδη αύξηση του malware

    .
    Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα της έρευνας της Symantec, το ποσοστό των spam e-mails τον Ιούνιο βρισκόταν στο 49,7%, ενώ μέχρι τα μέσα Ιουλίου υποχώρησε περαιτέρω στο 46,4%. Τον Μάιο το ποσοστό των spam e-mails βρισκόταν στο 52,1%. Τα επίπεδα των spam e-mails βρίσκονται σε συνεχή μείωση από το 2010. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχουν παίξει και οι προσπάθειες πολλών ερευνητών ασφαλείας σε συνδυασμό με τις αρχές που οδήγησαν στο να βγουν εκτός λειτουργίας αρκετά botnets. Το 2011 η Microsoft προχώρησε σε νομικά μέτρα ενάντια του τρίτου μεγαλύτερου botnet operator, θέτοντάς τον off line. Βελτιώσεις έχουμε και στις μεθόδους ανίχνευσης των spam e-mails από τις εταιρίες, με τελευταίο παράδειγμα το Google το οποίο ανέφερε ότι πλέον χρησιμοποιεί artificial neural networks για την αποτελεσματικότερη ανίχνευση των spam e-mails.

     

    Spam Figures

     

    Αν και τα παραπάνω στοιχεία είναι ενθαρρυντικά, δυστυχώς ο διπλασιασμός των malware που ανιχνεύτηκαν τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο - έφτασαν τις 57,6 εκατομμύρια ανιχνεύσεις, αλλά και η παράλληλη αύξηση των περιπτώσεων Ransomware, δείχνουν ότι οι επιτήδειοι, απλά ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους για να αποκομίσουν κέρδος από αυτούς που δεν έχουν ικανή γνώση της τεχνολογίας, ώστε να αυτοπραστατευτούν κατά το σερφαρισμά τους στο διαδίκτυο.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.