Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Dell υπόσχεται ότι "κάθε PC θα είναι ένα AI PC"

      Εκεί που δεν τα κατάφεραν τα Windows 11, έρχονται οι κατασκευαστές συστημάτων

    Η Dell Technologies βουτάει στο κύμα της τεχνητής νοημοσύνης (AI), παρουσιάζοντας μια σειρά νέων συσκευών, καθώς αναμένει έναν σημαντικό κύκλο ανανέωσης στην αγορά των PC. Ο γίγαντας υλικού πιστεύει ότι το μέλλον της πληροφορικής βρίσκεται στα PCs με τεχνητή νοημοσύνη, οραματιζόμενος ένα τοπίο όπου "κάθε PC θα είναι ένα AI PC μακροπρόθεσμα", σύμφωνα με την Meghana Patwardhan, αντιπρόεδρο της Dell για τα εμπορικά PCs και το λογισμικό.

     

    Σε μια πρόσφατη ενημέρωση, η Patwardhan αναγνώρισε τη διπλή ύπαρξη πεδίων υλικού AI και μη AI βραχυπρόθεσμα, αλλά τόνισε μια ευρύτερη στροφή της βιομηχανίας προς την ενσωμάτωση AI στους υπολογιστές. Καθώς τα Windows 11 της Microsoft αγωνίζονται να προκαλέσουν μια σημαντική αλλαγή στην αγορά, οι κατασκευαστές υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένης της Dell, βασίζονται στη γοητεία της τεχνητής νοημοσύνης για την προώθηση των πωλήσεων. Οι πελάτες, οδηγούμενοι από το φόβο ότι θα χάσουν τις τεχνολογικές εξελίξεις, αναμένεται να αναζητήσουν συσκευές ικανές να εκτελούν εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που προσφέρονται από τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Microsoft και η Google.

     

    Στην εκδήλωση Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, η Dell παρουσίασε ενημερωμένες εκδόσεις του μετατρέψιμου Latitude 7350, τοποθετώντας το ως "το πιο εξυπηρετικό αποσπώμενο εμπορικό υπολογιστή στον κόσμο". Επιπλέον, παρουσιάστηκε ο πύργος Precision 3680, μέρος της σειράς Precision της κατηγορίας σταθμών εργασίας. Η Dell επιθυμεί να παρουσιαστεί ως ηγέτης στην υβριδική εργασία, παρουσιάζοντας τα ακουστικά Premier Wireless ANC, εξοπλισμένα με ακύρωση θορύβου με βάση την τεχνητή νοημοσύνη.

     

    Καθ' όλη τη διάρκεια των συζητήσεων, η Dell τόνισε σταθερά τη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης για την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης και τη διασφάλιση του υλικού για το μέλλον. Η εταιρεία υπογράμμισε τα ειδικά εξαρτήματα υλικού AI, όπως οι μονάδες νευρωνικής επεξεργασίας (NPU) που βρίσκονται στις CPU, ως βασικούς συντελεστές αυτών των εξελίξεων. Η Dell παρουσίασε την αύξηση της αποδοτικότητας στη θόλωση του φόντου των κλήσεων βίντεο που επιτυγχάνεται μέσω του υλικού AI, ενισχύοντας τις πιθανές εφαρμογές του AI στη συσκευή.

     

    Παρόλο που ο καθορισμός σαφών περιπτώσεων χρήσης για την ΤΝ στους υπολογιστές παραμένει πρόκληση, το όραμα της Dell για ένα μέλλον όπου κάθε υπολογιστής ενσωματώνει στοιχεία ΤΝ, όπως πρόσθετη μνήμη RAM και ισχυρές GPU και NPU, ευθυγραμμίζεται με την επιδίωξη της βιομηχανίας για καινοτομία με γνώμονα την ΤΝ. Παρά τις ανησυχίες των αναλυτών σχετικά με την πλήρη διατύπωση των περιπτώσεων χρήσης της AI, η Dell ποντάρει στην επικείμενη ανάγκη αντικατάστασης των PC που εκδίδονται το 2020 για απομακρυσμένη εργασία, παρουσιάζοντας μια σειρά από PC με ενσωματωμένη AI για να καλύψει τις εξελισσόμενες απαιτήσεις της αγοράς.


    Πηγή
    Φωτογραφία: theregister
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.