Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Το Facebook προσθέτει τη δυνατότητα κρυπτογράφησης στον Messenger

    Η εταιρία ανακοίνωσε ότι δοκιμάζει μία νέα λειτουργία στον Messenger με την οποία οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν "μυστικά" μηνύματα, δηλαδή θα έχουν τη δυνατότητα για ιδιωτικές συνομιλίες οι οποίες θα είναι κρυπτογραφημένες μεταξύ των συνομιλητών.

     

    Αυτά τα μηνύματα θα αποθηκεύονται μόνο στις συσκευές των χρηστών και όχι στους διακομιστές του Facebook όπως τα κανονικά μηνύματα του Messenger. Το Facebook επίσης προσθέτει και τη δυνατότητα αυτόματης διαγραφής των μηνυμάτων μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που μπορεί να κυμαίνεται από 5 δευτερόλεπτα μέχρι και 24 ώρες.

     

    Το Messenger προστίθεται και αυτό στη λίστα των υπηρεσιών ανταλλαγής μηνυμάτων οι οποίες παρέχουν την δυνατότητα κρυπτογράφησης των μηνυμάτων που ανταλλάσσουν οι χρήστες. Η λίστα αυτή περιλαμβάνει το Viber, το οποίο ξεκίνησε τον Απρίλιο αλλά και την δεύτερη υπηρεσία του Facebook, το WhatsApp. Η κρυπτογράφηση θα γίνεται μέσω του Signal της εταιρίας Whispersystems η οποία παρέχει την κρυπτογράφηση και για το WhatsApp.

     

    secret-conversations-100670631-orig.jpg

     

    Η χρονική στιγμή που επέλεξε το Facebook δεν είναι τυχαία αλλά έρχεται μόλις μερικούς μήνες μετά από τη διαμάχη κυβερνητικών υπηρεσιών με κάποιες εταιρίες με μήλο της έριδος την ιδιωτικότητα των χρηστών. Υπηρεσίες όπως το FBI δεν συμφωνούν με την κρυπτογράφηση των μηνυμάτων λόγω του ότι προκύπτουν θέματα ασφαλείας όταν οι υπηρεσίες αυτές χρησιμοποιούνται από εγκληματίες. Οι χρήστες και φυσικά οι εταιρίες θεωρούν ότι τα μηνύματα που ανταλλάσσουν οι χρήστες ιδιωτικά πρέπει να παραμένουν ιδιωτικά.

     

    Σύμφωνα με το Facebook οι χρήστες θα πρέπει οι ίδιοι να ενεργοποιήσουν αυτήν τη δυνατότητα καθώς δεν είναι εξορισμού ενεργοποιημένη. Αυτό γίνεται λόγω του ότι το Messenger λειτουργεί σε όλες τις συσκευές είτε είναι κινητά είτε είναι laptops ή tablets. Και αφού τα μηνύματα αυτά είναι κρυπτογραφημένα αποθηκεύονται κάθε φορά στην συσκευή που χρησιμοποιεί ο χρήστης και δεν είναι διαθέσιμα σε άλλες συσκευές μέσω συγχρονισμού.

     

    Τα νέα "κρυφά" μηνύματα θα είναι αρχικά διαθέσιμα σε έναν μικρό αριθμό χρηστών, αλλά η εταιρία θα τα κάνει διαθέσιμα σε όλους μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.