Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ένας "κρυπτονομισματικός χειμώνας" θα ήταν ευπρόσδεκτος στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με τον Vitalik Buterin

    Ο συνιδρυτής του Ethereum, Vitalik Buterin, δήλωσε ότι πολλοί προγραμματιστές κρυπτονομισμάτων δεν θα ήταν δυσαρεστημένοι να δουν μια συνεχή πτώση στην τιμή των ψηφιακών νομισμάτων, καθώς η πτώση θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει το τοπίο από τα λιγότερο βιώσιμα έργα.
    Τα κρυπτονομίσματα έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες παράλληλα με τις μετοχές, καθώς οι επενδυτές γίνονται πιο προσεκτικοί όσον αφορά την ανάληψη κινδύνων λόγω των επίμονων αυξήσεων του πληθωρισμού, των αναμενόμενων αυξήσεων των επιτοκίων από την Federal Reserve και των γεωπολιτικών εντάσεων. Ωστόσο, η προοπτική περισσότερων απωλειών και το φαινόμενο "bear market", δεν θα αποτρέψουν ορισμένους να συνεχίσουν την ενασχόληση τους με τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, δήλωσε ο Vitalik Buterin στο Bloomberg. «Οι άνθρωποι που ασχολούνται εντατικά με τα κρυπτονομίσματα, και ειδικά αυτοί που βρίσκονται σε παραγωγικές θέσεις, θα καλοσόριζαν έναν κρυπτονομισματικό χειμώνα», είπε σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

    Από την άλλη, η πτώση των τιμών χωρίζει τους περίεργους από τους σοβαρούς, υποστήριξε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένας «κρυπτονομισματικός χειμώνας» -- δηλαδή όταν οι τιμές συνεχίζουν να καταρρέουν και αποτυγχάνουν να ανακάμψουν για μεγάλο χρονικό διάστημα -- θα μπορούσε να θεωρηθεί θετικός για τον τομέα. Ένας τέτοιος χειμώνας θα σημαίνει την εκκαθάριση του τοπίου από εφαρμογές με σαθρά θεμέλεια, επιχειρηματικό σχέδιο και γενικότερα όραμα. Εκεί θα χωρίσει η ήρα από το στάχυ και θα φανεί ποια έργα είναι πραγματικά μακροπρόθεσμα βιώσιμα, τόσο στο μοντέλο τους όσο και στις ομάδες και τους ανθρώπους τους», είπε ο συνιδρυτής του ethereum.

     

    Φωτογραφία: Jesse Morgan/ ETHDenver


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.