Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο LHR Limiter της Nvidia έσπασε, αλλά οι gamers δεν πρέπει να ανησυχούν

    Όταν η Nvidia κυκλοφόρησε την κάρτα γραφικών της Ampere Lite Hash Rate (LHR) με τον επίφοβο περιοριστή κατά της εξόρυξης Ethereum, ο κόσμος ήξερε ότι ήταν θέμα χρόνου να τη σπάσει κάποιος ή μια ομάδα. Η NiceHash, η εταιρεία που σχεδίασε το λογισμικό QuickMiner και το Excavator miner, έσπασε επιτέλους τον αλγόριθμο της Nvidia, επαναφέροντας τις κάρτες γραφικών LHR στο 100%  της απόδοσης εξόρυξης Ethereum.

    Η τιμολόγηση των καρτών γραφικών έχει πέσει κατακόρυφα και αρχίζουμε να βλέπουμε καλύτερη διαθεσιμότητα στα καταστήματα λιανικής, με ορισμένες GPU να πωλούνται σε ή κάτω από την προτεινόμενη λιανική τιμή από τον κατασκευαστή. Επομένως, η άφιξη του QuickMiner δεν θα πρέπει να επηρεάσει την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς γραφικών εκτός και αν οι μεγάλες εταιρείες θέλουν να εξαγοράσουν ό,τι κυκλοφορεί εν όψη της ολοκλήρωσης της μετάβασης του Ethereum στο Proof-of-Stake (PoS), που συχνά αναφέρεται ως "The Merge". Αυτό θεωρείται απίθανο, λαμβάνοντας υπόψη ότι η τρέχουσα κερδοφορία ακόμη και σε μια 3080 Ti κυμαίνεται στα 3,50 $ την ημέρα και θα χρειαζόταν ακόμα σχεδόν ένα χρόνο για να καλυφθεί το κόστος επένδυσης με τις τρέχουσες τιμές. Το "The Merge", το οποίο είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Ιούλιο φέτος, δεν θα ολοκληρωθεί παρα μερικούς μήνες μετά σύμφωνα με τον developer του Ethereum Tim Beiko.

    Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η Nvidia ανταποκρίνεται σε αυτό με ενημερωμένα προγράμματα οδήγησης ή εφαρμογή ενός LHR v3 στις υπόλοιπες GPU. Ωστόσο, ίσως δεν αξίζει τον κόπο σε αυτό το σημείο και να παραμείνουν όλες οι υπάρχουσες κάρτες LHRv2 και οι προηγούμενες, στα τρέχοντα προγράμματα οδήγησης για βελτιστοποιημένη απόδοση εξόρυξης.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Shutterstock
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.