Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Τα κρυπτονομίσματα πέφτουν καθώς οι επενδυτές παγκοσμίως επενδύουν με μικρότερο ρίσκο

    Η αγορά κρυπτονομισμάτων βρισκόταν στα κόκκινα την Παρασκευή καθώς το bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση, υποχωρούσε περισσότερο από 10%. Φαίνεται ότι οι παγκόσμιοι επενδυτές έχουν εισέλθει στη χρονιά με μειωμένη όρεξη για ρίσκο και έτσι οι συσχετισμοί μεταξύ κερδοσκοπικών περιουσιακών στοιχείων όπως τα κρυπτονομίσματα και οι μετοχές έχουν αυξηθεί, γεγονός που οδηγεί σε εκτεταμένες απώλειες. Το Bitcoin υποχωρεί περίπου κατά 40% από το υψηλό όλων των εποχών των σχεδόν 69.000 δολαρίων, ενώ ο S&P 500 έχει υποχωρήσει περίπου 7% από την κορύφωσή του, σε σύγκριση με μια πτώση 10% στον δείκτη Nasdaq 100.

    Τα εναλλακτικά κρυπτονομίσματα (altcoins) σημείωσαν πτώση την Παρασκευή, δεδομένου του υψηλότερου προφίλ κινδύνου σε σχέση με το bitcoin. Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο κατά κεφαλαιοποίηση αγοράς, υποχώρησε περίπου 13% τις τελευταίες 24 ώρες, σε σύγκριση με πτώση 14% στο AVAX και πτώση 16% στο FTM την ίδια περίοδο. Παρά τις απώλειες, ορισμένοι αναλυτές εξακολουθούν να προβλέπουν βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη. "Αναμένουμε ότι η BTC θα βρει μια προσφορά γύρω από το όριο των $35K, κοντά στο 50% από την κορυφή. Βραχυπρόθεσμα, μπορούμε να αναπηδήσουμε για να αμφισβητήσουμε τη ζώνη $45K-$50K, αλλά η συνολική προοπτική παραμένει πτωτική καθώς η ρευστότητα παραμένει περιορισμένη », έγραψε ο Pankaj Balani, Διευθύνων Σύμβουλος της Delta Exchange, μιας πλατφόρμας συναλλαγών παραγώγων κρυπτονομισμάτων, σε ένα email στο CoinDesk.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.