Jump to content
 • Cyber_Cookie
  Cyber_Cookie

  Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Kraken απολύει το 30% του προσωπικού καθώς η πτώση του Bitcoin συνεχίζεται

   Οι μαζικές απολύσεις συνεχίζουν να πλήττουν την βιομηχανία των crypto.

  Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Kraken, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ανακοίνωσε ότι απολύει περίπου 1.100 υπαλλήλους, μειώνοντας το προσωπικό του κατά 30%.

  Σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιο, ο ιδρυτής και απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος του Kraken, Jesse Powell, μοιράστηκε το σκεπτικό του πίσω από το πιο πρόσφατο κύμα απολύσεων, επικαλούμενος ευρύτερες οικονομικές ανησυχίες καθώς και έναν crypto-χειμώνα που δεν έχει ακόμη τελειώσει. 

  "Από την αρχή του τρέχοντος έτους, μακροοικονομικοί και γεωπολιτικοί παράγοντες έχουν επιβαρύνει τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σημαντικά μειωμένους όγκους συναλλαγών και λιγότερες εγγραφές πελατών", έγραψε ο Πάουελ. "Ανταποκριθήκαμε επιβραδύνοντας τις προσπάθειες προσλήψεων και αποφεύγοντας μεγάλες δεσμεύσεις μάρκετινγκ. Δυστυχώς, οι αρνητικές επιρροές στις χρηματοπιστωτικές αγορές συνεχίστηκαν και εξαντλήσαμε τις προτιμώμενες επιλογές για να ευθυγραμμίσουμε το κόστος με τη ζήτηση".

   

  Οι απολύσεις μειώνουν τον συνολικό αριθμό των υπαλλήλων του ανταλλακτηρίου από περίπου 3.667 σε 2.567 υπαλλήλους. Ο Powell δήλωσε ότι το Kraken έχει πλέον επιστρέψει στον ίδιο αριθμό προσωπικού που είχε πριν από περίπου ένα χρόνο και είχε επεκταθεί κατά 30% όταν το Kraken είδε "εκατομμύρια νέους πελάτες" κατά τη διάρκεια της ανοδικής αγοράς.

   

  Ο crypto-χειμώνας έχει προκαλέσει πολλά θύματα στην βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων φέτος, μετά την κατάρρευση της Terra τον Μάιο. Το Bitcoin διαπραγματεύεται επί του παρόντος περίπου στα 16.000 δολάρια, μειωμένο κατά 75% περίπου από το ιστορικό του υψηλό των 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021. Η εταιρεία [Kraken] ισχυρίστηκε σε ανάρτηση στο blog της τον Ιούνιο ότι δεν θα προσαρμόσει τα σχέδια προσλήψεων και ότι θα προσθέσει 500 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του έτους.

  Αντ' αυτού, η Kraken θα δώσει τώρα στους αποχωρούντες υπαλλήλους 16 εβδομάδες αποζημίωσης, μπόνους απόδοσης σε ορισμένους, τέσσερις μήνες υγειονομικής περίθαλψης μετά την αποχώρηση και άλλες παροχές. 

  "Είμαι βέβαιος ότι τα μέτρα που λαμβάνουμε σήμερα θα διασφαλίσουν ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε την αποστολή μας, την οποία ο κόσμος χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ", δήλωσε ο Πάουελ σχετικά με την απόφαση της εταιρείας. "Παραμένω εξαιρετικά αισιόδοξος για τα crypto και τo Kraken".

   

  Όμως, τα έξοδα του Kraken υπερβαίνουν τις συνήθεις προκλήσεις ενός bear market. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία κατέληξε σε διακανονισμό με το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ για υποτιθέμενη παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν. Το Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι η Kraken διεκπεραίωσε 826 συναλλαγές που παραβίαζαν τις κυρώσεις. Ως αποτέλεσμα του διακανονισμού, η Kraken συμφώνησε να καταβάλει 362.158,70 δολάρια σε πρόστιμα.

  "Η Kraken είναι στην ευχάριστη θέση να έχει επιλύσει αυτό το θέμα, το οποίο ανακαλύψαμε, αυτοαναφέραμε εθελοντικά και διορθώσαμε γρήγορα", δήλωσε στο ειδησεογραφικό portal Decrypt μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Kraken, Marco Santori.


  Πηγή

  User Feedback

  Recommended Comments

  Μιλουσα το καλοκαιρι (που τα κρυπτο ηταν στον Θεο) με εναν recruiter και μου ελεγε οτι ο μισθος για SRE στο Κρακεν είναι κάτι λιγότερο από 10.000 USD τον μήνα (μεικτά) και είναι global (ανεξαρτήτων του που βρίσκεται ο engineer). Λογικό να μπουν κ αυτοί στον χωρό στον layoffs. Ειναι πλέον της μόδας (άτιμε Μασκ) 😛 

  Edited by Dr.Paneas
  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...