Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Αγωγή $680 εκατομμυρίων κατά της Activision Blizzard για το μονοπώλιο του Call of Duty Esports League

      Η Activision Blizzard μηνύεται για το 'παράνομο μονοπώλιο 100%' στα επαγγελματικά τουρνουά Call of Duty

    Ο Hector "H3CZ" Rodriguez, διευθύνων σύμβουλος της OpTic Gaming, και ο πρώην παίκτης της OpTic Seth "Scump" Abner προσφεύγουν νομικά κατά της Activision Blizzard, υποστηρίζοντας μονοπωλιακές πρακτικές σε σχέση με το πρωτάθλημα esports Call of Duty του εκδότη. Η αγωγή, που κατατέθηκε την Πέμπτη, ζητά αποζημίωση ύψους 680 εκατομμυρίων δολαρίων, υποστηρίζοντας ότι το "παράνομο μονοπώλιο 100%" της Activision Blizzard επί του πρωταθλήματος τους υποχρέωσε σε οικονομικά επαχθείς συνεργασίες, θέτοντας σε κίνδυνο την ικανότητά τους να ανταγωνίζονται.

     

    Πριν από την εισαγωγή του Call of Duty League (CDL) το 2019, τα ανταγωνιστικά τουρνουά Call of Duty διοργανώνονταν από ανεξάρτητους τρίτους με "ανοιχτή" δομή. Ωστόσο, το CDL το άλλαξε αυτό, προσφέροντας μόνο ένα τουρνουά ανά έτος, περιορίζοντας το πρωτάθλημα σε 12 ομάδες και απαιτώντας τέλη δικαιόχρησης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για τη συμμετοχή.

     

    Η μήνυση ρίχνει φως στους αυστηρούς όρους που επιβάλλονται στους οργανισμούς esports για να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα, όπως η χρέωση 27,5 εκατομμυρίων δολαρίων για τη θέση franchise, η μεταβίβαση του 50% των εσόδων από τα εμπορεύματα και τα εισιτήρια των εκδηλώσεων στην Activision Blizzard και τα αποκλειστικά δικαιώματα χορηγίας για επικερδείς διαφημιστικούς συνεργάτες. Ισχυρίζεται επίσης ότι η Activision Blizzard απαγόρευσε στις ομάδες και τους παίκτες να συμμετέχουν σε εξωτερικά τουρνουά και περιόρισε τη δυνατότητα μεμονωμένων παικτών να εξασφαλίζουν τις δικές τους χορηγίες.

     

    Η αγωγή βασίζεται σε προηγούμενες κατηγορίες για αντιανταγωνιστική συμπεριφορά της Activision Blizzard στα πρωταθλήματα esports, αναφερόμενη σε διακανονισμό με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ το 2023 σχετικά με τον φόρο ανταγωνιστικής ισορροπίας. Η νέα αγωγή υποστηρίζει ότι η Activision Blizzard αξιοποίησε την ισχύ της στην αγορά για να εξαλείψει τον ανταγωνισμό, αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες ομάδων και τους παίκτες είτε να αποχωρήσουν από την αγορά είτε να δεχτούν δυσμενείς όρους.

     

    Η Activision Blizzard, απαντώντας στην αγωγή, δήλωσε ότι οι Rodriguez και Abner απαίτησαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για να αποφύγουν τη δικαστική διαμάχη και όταν οι απαιτήσεις τους δεν ικανοποιήθηκαν, κατέθεσαν την αγωγή. Η εταιρεία σκοπεύει να αμυνθεί σθεναρά κατά των ισχυρισμών, υποστηρίζοντας ότι η αγωγή δεν έχει πραγματική ή νομική βάση. Η νομική διαμάχη προσθέτει ένα επίπεδο πολυπλοκότητας στο τοπίο των esports, επηρεάζοντας τους ιδιοκτήτες ομάδων, τους παίκτες, τους οπαδούς και τους συνεργάτες που επενδύουν στην επιτυχία του Call of Duty League.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.