Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Αποκαλύφθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για τις προδιαγραφές του PlayStation 5 Pro

      Μια ματιά στις βελτιωμένες προδιαγραφές, τους στόχους επιδόσεων και τις μελλοντικές καινοτομίες

    Το Insider Gaming αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις προδιαγραφές του πολυαναμενόμενου PlayStation 5 Pro, μετά τις πρόσφατες διαρροές σχετικά με τις προδιαγραφές και τους στόχους απόδοσης της GPU του. Συγκρίνοντάς το με το Standard PlayStation 5, οι αξιοσημείωτες αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν μια σημαντική αύξηση στο εύρος ζώνης της μνήμης συστήματος. Το PlayStation 5 Pro μπορεί να υπερηφανεύεται για μια αξιοσημείωτη αύξηση 28%, παρέχοντας το εκπληκτικό ποσοστό 576 GB/s σε σύγκριση με τα 448 GB/s της τυπικής κονσόλας, υποσχόμενος βελτιωμένες επιδόσεις και ομαλότερες εμπειρίες παιχνιδιού.

     

     

    Ενώ η CPU παραμένει πανομοιότυπη με εκείνη του Standard PlayStation 5, το PlayStation 5 Pro εισάγει μια "Λειτουργία υψηλής συχνότητας CPU", αυξάνοντας την ταχύτητα ρολογιού της CPU στα 3,85 GHz - μια αξιοσημείωτη αύξηση 10%. Ωστόσο, αυτή η πρόοδος συνοδεύεται από ένα αντιστάθμισμα, καθώς η λειτουργία ανακατανέμει την ισχύ στην CPU, μειώνοντας ελαφρώς το ρολόι της GPU κατά περίπου 1,5%, με αποτέλεσμα μια οριακή μείωση στην απόδοση της GPU, η οποία εκτιμάται σε περίπου 1%.

     

    Εκτός από τις ενισχυμένες προδιαγραφές του, το PlayStation 5 Pro διαθέτει μια σειρά από βελτιώσεις στην επεξεργασία ήχου και στις δυνατότητες της GPU. Το ACV στο PlayStation 5 Pro λειτουργεί σε υψηλότερη ταχύτητα ρολογιού, παρέχοντας αύξηση της απόδοσης της βιβλιοθήκης ACM κατά 35%. Επιπλέον, η GPU αποδίδει αξιοσημείωτα 45% ταχύτερα από τον προκάτοχό της, προσφέροντας έως και 2-3 φορές περισσότερες δυνατότητες ray-tracing σε ορισμένες περιπτώσεις, μαζί με υποστήριξη για αναλύσεις έως και 8K. Επιπλέον, η αποσπώμενη μονάδα δίσκου και ο αποθηκευτικός χώρος 1 TB στοχεύουν να διασφαλίσουν ότι το PlayStation 5 Pro θα παραμείνει ανταγωνιστικό στην αγορά παιχνιδιών. Με την αναμενόμενη κυκλοφορία του SDK 10.00 το φθινόπωρο του 2024, η αναμονή συνεχίζει να αυξάνεται για το επίσημο ντεμπούτο αυτής της ισχυρής κονσόλας.


    Πηγή
    Φωτογραφία: insider-gaming.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.