Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Ρωσία καταδικάζει εφήβους για τρομοκρατία επειδή είχαν σκοπό να ανατινάξουν το κτίριο της FSB στο Minecraft

    Ρωσικό δικαστήριο καταδίκασε την Πέμπτη τρεις έφηβους από τη Σιβηρία για τρομοκρατικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της σχεδίασης να ανατινάξουν ένα εικονικό κτίριο των Ομοσπονδιακών Υπηρεσιών Ασφαλείας (FSB) στο δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι Minecraft.
    Ο Nikita Uvarov, ο Denis Mikhailenko και ο Bogdan Andreyev από το Kansk, μια πόλη στην περιοχή Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας, συνελήφθησαν τον Ιούνιο του 2020 επειδή κρέμασαν πολιτικά φυλλάδια στο τοπικό γραφείο της FSB που περιλάμβαναν συνθήματα όπως "η FSB είναι ο κύριος τρομοκράτης" και υποστήριξη στον Azat Miftakhov, αναρχικό που καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση.

    Και οι τρεις ύποπτοι ήταν 14 κατά τη σύλληψή τους. Το Ανατολικό Στρατιωτικό Δικαστήριο στο Κρασνογιάρσκ έκρινε τους Ουβαρόφ, Μιχαιλένκο και Αντρέγιεφ ένοχους για «εκπαίδευση με σκοπό τη διεξαγωγή τρομοκρατικών δραστηριοτήτων» την Πέμπτη. Ο Ουβάροφ καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια, ενώ ο Μιχαιλένκο και ο Αντρέγιεφ καταδικάστηκαν σε ποινές τριών και τεσσάρων ετών με αναστολή.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.