Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η συμφωνία της Microsoft με την Activision Blizzard λαμβάνει προκαταρκτική έγκριση από τη βρετανική ρυθμιστική αρχή

      Η CMA είπε ότι η αναθεωρημένη συμφωνία της Microsoft φαίνεται να αντιμετωπίζει τις ανησυχίες σχετικά με τον ανταγωνισμό

    Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) του Ηνωμένου Βασιλείου έδωσε προκαταρκτική έγκριση στη Microsoft να προχωρήσει στη συμφωνία ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Activision Blizzard. Η CMA είχε αρχικά μπλοκάρει την εξαγορά λόγω ανησυχιών σχετικά με το cloud gaming, αλλά η Microsoft αναδιάρθρωσε πρόσφατα τη συμφωνία για να μεταφέρει τα δικαιώματα του cloud gaming για τα τρέχοντα και νέα παιχνίδια της Activision Blizzard στη Ubisoft. Σε ένα υπόμνημα προς τους υπαλλήλους (που περιλαμβάνεται παρακάτω), το αφεντικό του Xbox, Phil Spencer, έκανε λόγο για "θετική εξέλιξη και μια ευπρόσδεκτη ένδειξη ότι η σκληρή δουλειά μας φέρνει πιο κοντά στο στόχο μας".

    "Η CMA θεωρεί ότι η αναδιαρθρωμένη συμφωνία επιφέρει σημαντικές αλλαγές που αντιμετωπίζουν ουσιαστικά τις ανησυχίες που εξέφρασε σε σχέση με την αρχική συναλλαγή νωρίτερα φέτος", ανέφερε η CMA σε δελτίο Τύπου και "ανοίγει την πόρτα για την έγκριση της συμφωνίας".

    Αυτή είναι μόνο μια προκαταρκτική απόφαση, πριν από την τελική έγκριση. Η CMA αναφέρει ότι έχει ανοίξει τώρα διαβούλευση για να συγκεντρώσει τα σχόλια τρίτων σχετικά με τα προτεινόμενα διορθωτικά μέτρα της Microsoft, μέχρι τις 6 Οκτωβρίου. Η τελική απόφαση αναμένεται πριν από την παραταθείσα προθεσμία της 18ης Οκτωβρίου.

     

    Η περίοδος διαβούλευσης αποσκοπεί στην αντιμετώπιση ορισμένων εναπομεινάντων ανησυχιών που έχει η CMA σχετικά με τη συμφωνία. "Ενώ η CMA έχει εντοπίσει περιορισμένες εναπομένουσες ανησυχίες με τη νέα συμφωνία, η Microsoft έχει προτείνει διορθωτικά μέτρα, τα οποία η CMA έχει καταλήξει προσωρινά στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα."

     

    Η Microsoft είναι αισιόδοξη για την απόφαση. "Παρουσιάσαμε λύσεις που πιστεύουμε ότι αντιμετωπίζουν πλήρως τις εναπομείνασες ανησυχίες της CMA σχετικά με το cloud game streaming και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να κερδίσουμε την έγκριση για το κλείσιμο πριν από την προθεσμία της 18ης Οκτωβρίου", δήλωσε ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ στο X.

     

    Η Activision Blizzard είναι επίσης ικανοποιημένη με την απάντηση της CMA. "Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο για τη συγχώνευση και μια απόδειξη της προσανατολισμένης στις λύσεις εργασίας μας με τις ρυθμιστικές αρχές", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Activision Blizzard, Bobby Kotick, σε δήλωση που έστειλε στους εργαζόμενους. "Παραμένω αισιόδοξος καθώς συνεχίζουμε το ταξίδι προς την ολοκλήρωση και είμαι πολύ ευγνώμων στον καθένα από εσάς για την αφοσίωση και την εστίασή σας καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας".

     

    Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το τελευταίο ρυθμιστικό εμπόδιο για τη γιγαντιαία συμφωνία της Microsoft.


    Πηγή
    Φωτογραφία: William Joel / The Verge
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.