Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η χρήση CPU της AMD μεταξύ των Linux Gamers πλησιάζει το 70% στην έρευνα του Steam

    Εκτός από την περιέργεια για τα αποτελέσματα της Έρευνας Steam που δείχνουν το μέγεθος του μεριδίου αγοράς του Linux gaming ως συνολικό ποσοστό, μία από τις ενδιαφέρουσες μετρήσεις που ενδιαφέρουν είναι το μερίδιο αγοράς των CPU AMD έναντι των Intel για το Linux gaming. Η AMD βρίσκεται σε αρκετά ανοδική πορεία μεταξύ των χρηστών του Linux τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο για τις κάρτες γραφικών Radeon με τα δημοφιλή προγράμματα οδήγησης ανοιχτού κώδικα, αλλά οι CPU Ryzen έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλείς στους χρήστες Linux.

    Με τα νέα αποτελέσματα της έρευνας Steam για τον Ιούνιο, οι CPU της AMD βρίσκονται σχεδόν στο 70% των συστημάτων παιχνιδιών Linux που συμμετείχαν στην έρευνα του Steam.

    Τα αποτελέσματα του Ιουνίου τοποθετούν το μερίδιο αγοράς της AMD CPU για τους χρήστες Linux στο 67%, μια αξιοσημείωτη αύξηση 7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Εν μέρει αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Steam Deck τροφοδοτείται από ένα SoC της AMD, αλλά είναι μια τάση που δημιουργείται εδώ και αρκετό καιρό της αυξανόμενης δημοτικότητας της CPU Ryzen της AMD μεταξύ των χρηστών Linux στο έργο τους με οδηγούς ανοιχτού κώδικα και στη συνεχή δημιουργία περισσότερης καλής θέλησης με την κοινότητα.

     

    amd-linux.webp

     

    Συγκριτικά, τον περασμένο Ιούνιο το μερίδιο αγοράς της AMD CPU Linux gaming έφτασε στο 45%, ενώ η Intel στο 54%. Ή στις αρχές του 2023, οι CPU της AMD είχαν μερίδιο αγοράς 55% μεταξύ των παικτών Linux. Ή αν πάμε έξι χρόνια πίσω, η χρήση CPU της AMD μεταξύ των παικτών Linux ήταν μόλις 18% κατά τις πρώτες ημέρες του Ryzen.

     

    amd-linux-1.webp


    Είναι επίσης το ακριβώς αντίθετο στην πλευρά των Windows. Όταν εξετάζουμε τα αποτελέσματα της έρευνας Steam Survey για τον Ιούνιο που περιορίζεται στα Windows, εκεί η Intel έχει μερίδιο αγοράς 68% έναντι 32% της AMD.

     

    Πέρα από το Steam Deck, φαίνεται ότι οι προσπάθειες της AMD γύρω από τους οδηγούς ανοιχτού κώδικα, η επέκταση των προσπαθειών ανάπτυξης του πελάτη Linux (Ryzen) της AMD τα τελευταία δύο χρόνια, οι υποσχέσεις γύρω από το OpenSIL και άλλες προσπάθειες που καλύπτονται συνήθως στο Phoronix αποδίδουν για την AMD στην προσέλκυση της πελατειακής βάσης παιχνιδιών Linux.


    Πηγή
    Φωτογραφία: phoronix.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.