Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η FTC επιβάλλει πρόστιμο 20 εκατομμυρίων δολαρίων στη Microsoft για παράνομη συλλογή δεδομένων από παιδιά

      Παιδιά εγγράφονταν στο Xbox χωρίς να ζητείται η συγκατάθεση των γονέων ή να ενημερώνονται οι γονείς.

    Η FTC επέβαλε πρόστιμο 20 εκατομμυρίων δολαρίων στη Microsoft για παράνομη συλλογή και διατήρηση των δεδομένων παιδιών όταν αυτά εγγράφονταν στο σύστημα παιχνιδιών Xbox. Με τον τρόπο αυτό, η Microsoft παραβίασε τον νόμο περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής των παιδιών στο διαδίκτυο (COPPA). Ο κανόνας COPPA απαιτεί από τις διαδικτυακές υπηρεσίες να ενημερώνουν τους γονείς όταν συλλέγονται προσωπικές πληροφορίες για παιδιά κάτω των 13 ετών. Όταν ένα παιδί έκανε εγγραφή στο Xbox, μπορούσε να το κάνει χωρίς να ενημερώσει τους γονείς του ή να λάβει τη συγκατάθεση των γονέων του. Σύμφωνα με την FTC, η Microsoft θα έπρεπε να έχει λάβει "επαληθεύσιμη γονική συγκατάθεση" πριν από τη συλλογή δεδομένων σε αυτή την περίπτωση, αλλά δεν το έπραξε και, ως εκ τούτου, παραβίασε τις απαιτήσεις του κανόνα COPPA για την ειδοποίηση, τη συγκατάθεση και τη διατήρηση δεδομένων.

     

    Ο Samuel Levine, Διευθυντής του Γραφείου Προστασίας Καταναλωτών της FTC, δήλωσε:

    Η προτεινόμενη διαταγή μας, διευκολύνει τους γονείς να προστατεύουν την ιδιωτική ζωή των παιδιών τους στο Xbox και περιορίζει τις πληροφορίες που μπορεί να συλλέγει και να διατηρεί η Microsoft για τα παιδιά ... Η δράση αυτή θα πρέπει επίσης να καταστήσει απολύτως σαφές ότι τα avatars των παιδιών, τα βιομετρικά δεδομένα και οι πληροφορίες υγείας δεν εξαιρούνται από την COPPA

    Εκτός από την καταβολή του προστίμου, η Microsoft πρέπει να λάβει τα ακόλουθα μέτρα:

    • Να ενημερώσει τους γονείς ότι η δημιουργία ξεχωριστού λογαριασμού για το παιδί τους προσθέτει πρόσθετη προστασία της ιδιωτικής ζωής (αν δεν το έχουν κάνει ήδη).
    • Να λάβει τη συγκατάθεση των γονέων για λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν πριν από τον Μάιο του 2021, εάν ο κάτοχος του λογαριασμού είναι ακόμη παιδί.
    • Εφαρμογή ενός συστήματος που διαγράφει τα δεδομένα που συλλέγονται από ένα παιδί εντός δύο εβδομάδων, εάν δεν ληφθεί γονική συναίνεση, και διαγραφή των δεδομένων αυτών εάν δεν είναι πλέον απαραίτητα για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο συλλέχθηκαν.
    • Ειδοποίηση των εκδοτών παιχνιδιών όταν τα προσωπικά δεδομένα που αποκαλύπτονται προέρχονται από παιδί χρήστη.

    Σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιο, ο Dave McCarthy της Microsoft, εταιρικός αντιπρόεδρος του τμήματος Xbox Player Services, επιβεβαίωσε ότι η Microsoft συμφώνησε με τον διακανονισμό της FTC και ότι:

    Δυστυχώς, δεν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες των πελατών και δεσμευόμαστε να συμμορφωθούμε με την εντολή για να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τα μέτρα ασφαλείας μας. Πιστεύουμε ότι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε περισσότερα και θα παραμείνουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας για την ασφάλεια, την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια της κοινότητάς μας

    Συνέχισε λέγοντας ότι, μετά τον διακανονισμό της FTC, "έχουμε επικαιροποιήσει τη διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού μας, η οποία απαιτεί πλέον από τους παίκτες να προσδιορίζουν πρώτα την ημερομηνία γέννησης και, εάν είναι κάτω των 13 ετών, να αποκτούν επαληθευμένη γονική συναίνεση πριν μας δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία, όπως αριθμό τηλεφώνου ή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου".

    Ο McCarthy εξηγεί επίσης πώς εντόπισαν ένα τεχνικό σφάλμα κατά τη διάρκεια της έρευνας, το οποίο σημαίνει ότι "τα συστήματά μας δεν διέγραψαν τα δεδομένα δημιουργίας λογαριασμού για παιδικούς λογαριασμούς όπου η διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού ξεκίνησε αλλά δεν ολοκληρώθηκε". Η δυσλειτουργία αυτή έχει πλέον διορθωθεί, τα σχετικά δεδομένα έχουν διαγραφεί και έχουν εφαρμοστεί πρακτικές για να μην ξανασυμβεί.

    Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η FTC επέβαλε πρόστιμο 25 εκατομμυρίων δολαρίων στην Amazon για εξαπάτηση των γονέων και παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των παιδιών. Την ίδια ημέρα, η Amazon επιβλήθηκε με ένα επιπλέον πρόστιμο ύψους 5,8 εκατομμυρίων δολαρίων για κατασκοπεία πελατών μέσω των καμερών Ring.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Microsoft
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.