Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft δεν θα δημιουργεί πλέον νέα παιχνίδια για το Xbox One

      Όσοι παραμένουν στην παλαιότερη κονσόλα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε τίτλους Series X/S μέσω cloud gaming.

    Σχεδόν τρία χρόνια μετά την έναρξη του κύκλου ζωής της σειράς Xbox Series X/S, η Microsoft δηλώνει ότι δεν κατασκευάζει πλέον παιχνίδια για την κονσόλα Xbox One. Ενώ η εταιρεία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους εν εξελίξει τίτλους προηγούμενης γενιάς, όπως το Minecraft και το Halo Infinite, καμία ομάδα του Xbox Game Studios δεν εργάζεται σε νέους τίτλους για την παλαιότερη κονσόλα. "Προχωρήσαμε στη γενιά 9", δήλωσε ο επικεφαλής του Xbox Game Studios Matt Booty στο Axios, αναφερόμενος στις κονσόλες Xbox Series X/S. Η εταιρεία φτιάχνει τα παιχνίδια της και για PC.

     

    Αυτή η κίνηση έπρεπε να γίνει κάποια στιγμή για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο τα νεότερα και πιο σύνθετα παιχνίδια να περιορίζονται από το hardware του δεκαετούς Xbox One. Παρόλα αυτά, θα είναι δυνατό για όσους προσκολλώνται σε ένα Xbox One να παίζουν τίτλους της σειράς X/S, όπως το Starfield και το Forza Motorsport, μέσω του Xbox Cloud Gaming. "Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσουμε την υποστήριξη στη κονσόλα", δήλωσε ο Booty.

     

    Τα νέα έρχονται στον απόηχο μιας δυνατής εμφάνισης του Xbox στη μεγάλη ετήσια παρουσίαση του το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ανακοίνωσε νέους τίτλους όπως το South of Midnight της Compulsion και το Clockwork Revolution της InXile, ενώ έδωσε νέες ματιές σε τίτλους όπως τα Fable, Avowed και Senua's Saga: Hellblade II. Η απομάκρυνση από το Xbox One θα απελευθερώσει τις ομάδες της Microsoft από τα δεσμά της προηγούμενης γενιάς. Ωστόσο, ορισμένοι προγραμματιστές τρίτων έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι η σειρά Xbox Series S, η οποία είναι λιγότερο ισχυρή από τη σειρά X, τους κρατάει και αυτούς πίσω.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Anadolu Agency via Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.