Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft θα πουλήσει τα δικαιώματα παιχνιδιών στο cloud της Activision στη Ubisoft για να λάβει έγκριση της εξαγοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο

      Πρόκειται για μια μεγάλη αναδιάρθρωση της συμφωνίας της Microsoft με την Activision Blizzard ύψους 68,7 δισεκατομμυρίων

    Η Microsoft αναδιαμορφώνει την προτεινόμενη συμφωνία με την Activision Blizzard για τη μεταφορά των δικαιωμάτων cloud gaming για τα τρέχοντα και νέα παιχνίδια της Activision Blizzard στη Ubisoft. Η μεταβίβαση των δικαιωμάτων αποσκοπεί στον κατευνασμό των ρυθμιστικών αρχών στο Ηνωμένο Βασίλειο που ανησυχούν για τον αντίκτυπο που θα έχει η προτεινόμενη συμφωνία της Microsoft ύψους 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον ανταγωνισμό του cloud gaming. Η αναδιαρθρωμένη συμφωνία προκάλεσε νέα ρυθμιστική έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία μπορεί να διαρκέσει μέχρι τις 18 Οκτωβρίου.

     

    "Για να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο της προτεινόμενης εξαγοράς στη ροή παιχνιδιών στο cloud που διατυπώθηκαν από την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου, αναδιαρθρώνουμε τη συναλλαγή ώστε να αποκτήσουμε ένα στενότερο σύνολο δικαιωμάτων", δήλωσε ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ. "Αυτό περιλαμβάνει την εκτέλεση μιας συμφωνίας με ισχύ από την ολοκλήρωση της συγχώνευσής μας, η οποία μεταβιβάζει τα δικαιώματα streaming στο cloud για όλα τα τρέχοντα και νέα παιχνίδια της Activision Blizzard για PC και κονσόλες που θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα 15 χρόνια στην Ubisoft Entertainment SA, έναν κορυφαίο παγκόσμιο εκδότη παιχνιδιών. Τα δικαιώματα αυτά θα ισχύουν στο διηνεκές".

    Αυτή η αναδιαρθρωμένη συμφωνία σημαίνει ότι αν η Microsoft ολοκληρώσει την προτεινόμενη εξαγορά, τότε δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει τα παιχνίδια της Activision Blizzard αποκλειστικά στο Xbox Cloud Gaming. Επίσης, η Microsoft δεν θα μπορεί να ελέγχει αποκλειστικά τους όρους αδειοδότησης των παιχνιδιών της Activision Blizzard σε αντίπαλες υπηρεσίες. Αντ' αυτού, η Ubisoft θα ελέγχει τα δικαιώματα ροής των παιχνιδιών της Activision Blizzard εκτός της ΕΕ και θα παραχωρεί άδειες για τίτλους πίσω στη Microsoft για να συμπεριληφθούν στο Xbox Cloud Gaming.

    "Η Ubisoft θα αποζημιώνει τη Microsoft για τα δικαιώματα streaming στο cloud για τα παιχνίδια της Activision Blizzard μέσω μιας εφάπαξ πληρωμής και μέσω ενός μηχανισμού χονδρικής τιμολόγησης με βάση την αγορά, συμπεριλαμβανομένης μιας επιλογής που υποστηρίζει την τιμολόγηση με βάση τη χρήση", εξηγεί ο Smith. "Θα δώσει επίσης στη Ubisoft την ευκαιρία να προσφέρει τα παιχνίδια της Activision Blizzard σε υπηρεσίες gaming cloud που λειτουργούν με λειτουργικά συστήματα εκτός Windows".

     

     

    Η Ubisoft θα προσθέσει επίσης τα παιχνίδια της Activision Blizzard στη συνδρομή Ubisoft Plus Multi Access, η οποία είναι διαθέσιμη σε PC, Xbox, Amazon Luna και στο PlayStation μέσω του Ubisoft Plus Classics.

     

    Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA-Competition and Markets Authority) μπλόκαρε αρχικά τη συμφωνία της Microsoft τον Απρίλιο επικαλούμενη ανησυχίες για το cloud gaming, πριν συμφωνήσει σε διαπραγματεύσεις με τον κατασκευαστή του Xbox μετά την ήττα της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC) σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα. Τώρα η CMA έχει σηματοδοτήσει μια νέα φάση έρευνας χάρη στην αναδιαρθρωμένη συμφωνία της Microsoft, με καταστατική προθεσμία που έχει οριστεί για τις 18 Οκτωβρίου - την ίδια προθεσμία που συμφώνησε πρόσφατα η Microsoft στην παράταση της ημερομηνίας ολοκλήρωσης της συμφωνίας με την Activision. Μια πηγή που γνωρίζει τα σχέδια της Microsoft λέει στο The Verge ότι η εταιρεία δεν αναμένει τώρα να είναι σε θέση να κλείσει τη συμφωνία με την Activision Blizzard πριν από τις αρχές Οκτωβρίου.

     

    Η CMA έχει πλέον επιβάλει οριστική εντολή στην αρχική συμφωνία της Microsoft, απαγορεύοντας την παγκοσμίως, ενώ ερευνά αυτή τη νέα αναδιάρθρωση της προτεινόμενης εξαγοράς της Activision Blizzard. Η CMA σημειώνει ότι "η Ubisoft θα μπορεί επίσης, έναντι αμοιβής, να απαιτήσει από τη Microsoft να προσαρμόσει τους τίτλους της Activision σε λειτουργικά συστήματα εκτός των Windows, όπως το Linux, εάν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει ή να παραχωρήσει τα δικαιώματα streaming στο cloud για τους τίτλους της Activision σε μια υπηρεσία cloud gaming που τρέχει ένα λειτουργικό σύστημα εκτός των Windows".

     

    Η αναδιαρθρωμένη συναλλαγή δεν θα επηρεάσει πάντως τις υποχρεώσεις της Microsoft έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Microsoft έχει πραγματοποιήσει αρκετές συμφωνίες για το cloud gaming και οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ ενέκριναν τη συμφωνία με την Activision Blizzard χάρη σε μια δωρεάν άδεια για τους καταναλωτές στις χώρες της ΕΕ που θα τους επιτρέπει να κάνουν streaming μέσω "οποιασδήποτε υπηρεσίας streaming παιχνιδιών στο cloud της επιλογής τους" όλα τα τρέχοντα και μελλοντικά παιχνίδια της Activision Blizzard για PC και κονσόλες για τα οποία έχουν άδεια.

     

    "Η συμφωνία με τη Ubisoft έχει δομηθεί έτσι ώστε η Microsoft να εξακολουθεί να αποκτά τα δικαιώματα που απαιτούνται για να τηρήσει πλήρως τις νομικές της υποχρεώσεις βάσει των δεσμεύσεών της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και τις υφιστάμενες συμβατικές της υποχρεώσεις προς άλλους παρόχους streaming παιχνιδιών στο cloud, συμπεριλαμβανομένων των Nvidia, Boosteroid, Ubitus και Nware", αναφέρει ο Smith.

     

    Η CMA θα αξιολογήσει τώρα την αναθεωρημένη συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες και θα εκδώσει απόφαση μέχρι την προθεσμία της 18ης Οκτωβρίου. "Αυτό δεν είναι πράσινο φως. Θα αξιολογήσουμε προσεκτικά και αντικειμενικά τις λεπτομέρειες της αναδιαρθρωμένης συμφωνίας και τον αντίκτυπό της στον ανταγωνισμό, μεταξύ άλλων υπό το πρίσμα των σχολίων τρίτων", λέει η Sarah Cardell, διευθύνουσα σύμβουλος της CMA. "Ο στόχος μας δεν έχει αλλάξει - οποιαδήποτε μελλοντική απόφαση σχετικά με αυτή τη νέα συμφωνία θα διασφαλίσει ότι η αναπτυσσόμενη αγορά τυχερών παιχνιδιών στο νέφος θα συνεχίσει να επωφελείται από τον ανοικτό και αποτελεσματικό ανταγωνισμό που θα οδηγήσει στην καινοτομία και την επιλογή".


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.