Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο διάδοχος του Switch της Nintendo βρίσκεται ήδη στα χέρια τρίτων κατασκευαστών στα πλαίσια της κυκλοφορίας του το 2024

      Πηγές μοιράστηκαν επίσης κάποιες βασικές λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα συσκευή.

    Το υλικό ανάπτυξης για την επόμενη κονσόλα της Nintendo βρίσκεται ήδη στα χέρια ορισμένων προγραμματιστών τρίτων κατασκευαστών, προκειμένου να προετοιμαστεί η κυκλοφορία της το δεύτερο εξάμηνο του 2024, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στον ιστότοπο ειδήσεων για το gaming, Video Games Chronicle.

    Πηγές που μίλησαν στο Eurogamer επιβεβαίωσαν το παράθυρο κυκλοφορίας στα τέλη του 2024, ενώ μια έκθεση του Nikkei Asia υποστήριξε νωρίτερα φέτος ότι η Nintendo σχεδίαζε να κυκλοφορήσει την επόμενη κονσόλα της κάποια στιγμή μετά την άνοιξη του 2024.

     

    Επικαλούμενο "πολλούς με γνώση των σχεδίων της Nintendo για την κονσόλα επόμενης γενιάς", το Video Games Chronicle, διευκρινίζει μερικές λεπτομέρειες σχετικά με τον διάδοχο του Nintendo Switch. Όπως και το Switch, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε φορητή λειτουργία. Ωστόσο, δύο από τις πηγές του Video Games Chronicle πρότειναν ότι η Nintendo θα επιλέξει οθόνη LCD για να κρατήσει χαμηλά το κόστος, κάτι που θα το καταστήσει υποβαθμισμένο από το τελευταίο μοντέλο Switch σε έναν βασικό τομέα.

     

    Η προσπάθεια για τη μείωση του κόστους φέρεται να οφείλεται στην ανάγκη να συμπεριληφθεί επιπλέον αποθηκευτικός χώρος στη συσκευή, καθώς οι αναβαθμίσεις σε άλλο εσωτερικό υλικό, όπως η CPU, η GPU ή η μνήμη, θα ανεβάσουν τον πήχη όσον αφορά το κόστος παραγωγής, οδηγώντας σε μεγαλύτερα μεγέθη παιχνιδιών. Δεν είναι ασυνήθιστο για μεμονωμένα παιχνίδια PlayStation 5 ή Xbox Series X|S να έχουν μέγεθος εγκατάστασης μεγαλύτερο από τον αποθηκευτικό χώρο που διαθέτει σήμερα οποιοδήποτε Switch, αν και ο αποθηκευτικός χώρος του Switch μπορεί να επεκταθεί με κάρτες microSD.


    Οι πηγές ισχυρίστηκαν επίσης ότι η επόμενη κονσόλα της Nintendo θα διαθέτει υποδοχή για κασέτες, φιλοξενώντας φυσικές εκδόσεις παιχνιδιών. Αυτό δεν ήταν δεδομένο, λαμβάνοντας υπόψη τη στροφή προς τις ψηφιακές αγορές στις περισσότερες πλατφόρμες παιχνιδιών τα τελευταία χρόνια.

     

    Η έκθεση αναφέρει ότι παραμένει ασαφές αν η συμβατότητα προς τα πίσω με τα παιχνίδια του Switch είναι μέρος του σχεδίου, αλλά η ηγεσία της Nintendo άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζει τρόπους για να διατηρήσει τη βάση χρηστών του Switch καθώς προχωρά στην επόμενη γενιά, κάτι που ορισμένοι αναλυτές και καταστήματα διάβασαν ως υπαινιγμό ότι ο διάδοχος του Switch μπορεί να είναι συμβατός προς τα πίσω.

     

    Το Switch κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν από έξι χρόνια, τον Μάρτιο του 2017, αλλά ξεπέρασε κατά πολύ τον προκάτοχό του, το Wii U, σε πωλήσεις και συνεχίζει να προσφέρει ισχυρές πωλήσεις για τη Nintendo. Ωστόσο, οι πωλήσεις υλικού έχουν επιβραδυνθεί, με το PlayStation 5 της Sony να ξεπερνά το Switch πρόσφατα.

     

    Το λανσάρισμα στη μέση του κύκλου των κονσολών της Sony και της Microsoft θα ήταν σύμφωνο με την προηγούμενη στρατηγική της Nintendo. Μπορούμε σίγουρα να περιμένουμε ότι ο διάδοχος του Switch θα προσφέρει λιγότερη επεξεργαστική ισχύ και χαμηλότερη πιστότητα από το PlayStation 5 ή το Xbox Series X|S, δεδομένου ότι η Nintendo σχεδιάζει να κρατήσει την τιμή χαμηλά, ώστε ένα ευρύ φάσμα οικογενειών να μπορεί να αγοράσει την κονσόλα, λαμβάνοντας υπόψη και τους περιορισμούς μιας φορητής συσκευής.


    Η στόχευση σε χαμηλότερες προδιαγραφές γραφικών μειώνει επίσης το κόστος τόσο σε δολάρια όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό της ανάπτυξης νέων παιχνιδιών για το Switch σε σχέση με τις τεράστιες ομάδες που φτιάχνουν τα showstoppers για τις πιο ισχυρές κονσόλες, βελτιώνοντας ενδεχομένως τα περιθώρια κέρδους της Nintendo για το λογισμικό και επιτρέποντας στους προγραμματιστές της να συνεχίσουν να φτιάχνουν παιχνίδια με παρόμοιες διαδικασίες με αυτές που χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν.

     

    Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει αξιόπιστες αναφορές σχετικά με τη σχετική επεξεργαστική ισχύ του διαδόχου του Switch. Μια ευρέως διαδεδομένη φήμη που κυκλοφόρησε πριν από μερικά χρόνια σχετικά με ένα "Switch Pro" υψηλότερης ποιότητας με στόχο το 4K αποδείχθηκε, όπως φαίνεται, ότι ήταν μια παρερμηνεία των σχεδίων της Nintendo είτε από τους δημοσιογράφους είτε από τις πηγές τους, καθώς το προϊόν που τελικά κυκλοφόρησε ήταν απλώς το Switch OLED, το οποίο συνδύαζε τα υπάρχοντα εσωτερικά του Switch με μια μεγαλύτερη, υψηλότερης ποιότητας οθόνη.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Samuel Axon
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.