Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο συνδημιουργός του «Sonic The Hedgehog», Yuji Naka συνελήφθη

    Ο συνδημιουργός του Sonic The Hedgehog, Yuji Naka, ήταν μεταξύ των τριών ατόμων που συνελήφθησαν αυτή την εβδομάδα για εικαζόμενη εμπορία εμπιστευτικών πληροφοριών.

    Ενώ εργαζόταν στην Square Enix, ο Naka φέρεται να αγόρασε 10.000 μετοχές της Aiming Co αφού είχε υπογράψει ένα προσοδοφόρο συμβόλαιο για να βοηθήσει στη δημιουργία ενός παιχνιδιού Dragon Quest για κινητά, πριν αυτές οι πληροφορίες δημοσιοποιηθούν. Η Naka φέρεται να ξόδεψε £17.000 για τις μετοχές, αλλά δεν έχει αποκαλυφθεί εάν ο Naka τις πούλησε ή όχι.

    Ο Naka ήταν ο κύριος προγραμματιστής στην αρχική σειρά Sonic The Hedgehog, η οποία περιελάμβανε το Sonic The Hedgehog του 1991, το Sonic The Hedgehog 2 του 1992 και το Sonic The Hedgehog 3 του 1994. Έφυγε από τη Sega το 2006, προτού ενταχθεί στην Square Enix. Μήνυσε την Square Enix νωρίτερα αυτό το έτος, αφού η εταιρεία τον απομάκρυνε από τον παραγωγό του Balan Wonderworld, προτού ισχυριστεί ότι η Square Enix «δεν εκτιμά τα παιχνίδια ή τους οπαδούς των παιχνιδιών».

    Ο Νάκα συνελήφθη από τους εισαγγελείς του Τόκιο σήμερα το πρωί (18 Νοεμβρίου) μετά τις συλλήψεις των πρώην υπαλλήλων της Square Enix, Taisuke Sazaki και Fumiaki Suzuki. Σύμφωνα με το PC Gamer, οι δύο άνδρες έχουν τίτλους τεχνικής παραγωγής και ιδιαίτερες ευχαριστίες για μια σειρά παιχνιδιών υψηλού προφίλ της Square Enix, συμπεριλαμβανομένων των Dragon Quest 11, Final Fantasy 14 και NieR Automata.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.