Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Sega αγοράζει την Rovio, δημιουργό των Angry Birds, για 708 εκατομμύρια ευρώ

      Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2023.

    Η Sega εξαγοράζει τη Rovio, τη φινλανδική εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών, γνωστή για τη δημιουργία του Angry Birds, σε μια συμφωνία ύψους 706 εκατομμυρίων ευρώ. Αν και μια σειρά από υπάρχοντα παιχνίδια της Sega είναι διαθέσιμα σε iOS και Android, όπως το Sonic the Hedgehog, η εταιρεία θέλει να "επιταχύνει την επέκτασή της" στο mobile gaming. Η εξαγορά της Rovio θα δώσει στη Sega πρόσβαση στο Beacon, την πλατφόρμα "εμπειρίας υψηλού επιπέδου" που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει και να απλοποιεί το σχεδιασμό, τη δημιουργία κερδών και τη συντήρηση των παιχνιδιών. Βασικά, είναι ο επιταχυντής που αναζητά η Sega για να φέρει τους τρέχοντες και μελλοντικούς τίτλους της στα μεγάλα σαλόνια του mobile gaming. "Αισθάνομαι ευλογημένος που είμαι σε θέση να ανακοινώσω μια τέτοια συναλλαγή με τη Rovio, μια εταιρεία στην οποία ανήκει το Angry Birds, το οποίο αγαπήθηκε σε όλο τον κόσμο, και η οποία φιλοξενεί πολλούς εξειδικευμένους υπαλλήλους που υποστηρίζουν τις κορυφαίες στον κλάδο δυνατότητες ανάπτυξης και λειτουργίας παιχνιδιών για κινητά τηλέφωνα", δήλωσε ο Haruki Satomi, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sega Sammy. 

     

    Το Angry Birds ήταν πραγματικά ο ορισμός του "φαινομένου". Υπήρξε μια εποχή στις αρχές της δεκαετίας του 2010 που αν ρωτούσατε κάποιον αν έπαιζε Angry Birds, σχεδόν όλοι απαντούσαν ναι. Στις αρχές του 2014, η Rovio δήλωσε ότι η σειρά Angry Birds είχε ξεπεράσει τα δύο δισεκατομμύρια downloads, με 200 εκατομμύρια να παίζουν τα παιχνίδια κάθε μήνα. Η δημοτικότητά του έχει σίγουρα μειωθεί στα χρόνια που ακολούθησαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το Angry Birds εξαφανίστηκε από τη συνείδηση του κόσμου (η Rovio έχει πάνω από πέντε δισεκατομμύρια λήψεις). Μια ταινία του 2015 εμπνευσμένη από το παιχνίδι έφερε εισπράξεις λίγο κάτω από 347 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, αν και το "The Angry Birds Movie 2" του 2019 βυθίστηκε στα 147,8 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Box Office Mojo. Μόλις πέρυσι, το Angry Birds επέστρεψε στο App Store για 99 λεπτά ως Rovio Classics: Angry Birds.


    Πηγή
    Φωτογραφία: REUTERS/Anne Kauranen
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.