Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η E3 ακυρώθηκε επίσημα

    Μετά από εβδομάδες εικασιών, η Electronic Entertainment Expo (E3) του 2023 ακυρώθηκε επίσημα από τους διοργανωτές. Η E3 αναμενόταν να ξεκινήσει στις 13 Ιουνίου, με επιστροφή σε μια εκδήλωση "πρόσωπο με πρόσωπο" για πρώτη φορά από το 2020.

    Η E3, που κάποτε θεωρούνταν ορόσημο στο ετήσιο ημερολόγιο της βιομηχανίας παιχνιδιών, αγωνίστηκε να βρει το βηματισμό της μετά από μια σειρά προκλήσεων που σχετίζονται με το Covid. Μετά την ακύρωση λόγω της πανδημίας το 2020, η E3 επέστρεψε ως εικονική εκδήλωση το 2021, προτού αναγκαστεί να ακυρώσει και πάλι το επόμενο έτος.

    Η είδηση της ακύρωσης της εκδήλωσης για το 2023 δεν αποτελεί έκπληξη μετά από μια σειρά αποσύρσεων μεγάλων ονομάτων από την εκδήλωση, με τις Microsoft, Sony, Nintendo και Sega να έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα συμμετάσχουν πλέον. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, δόθηκε ελάχιστος λόγος για τον οποίο η κάθε εταιρεία αποσύρθηκε, με μόνο αόριστες υποσχέσεις για μελλοντικές ενημερώσεις μέσω εναλλακτικών καναλιών.

    Οι gamers θα έχουν ακόμα πολλά να περιμένουν τον Ιούνιο, ακόμα και παρά την απουσία της E3, με μια σειρά από εκδηλώσεις επίδειξης που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στη θέση της. 

    Η πρώτη από αυτές, το Summer Game Fest 2023, θα ξεκινήσει στις 8 Ιουνίου. Ως πνευματικό τέκνο του δημοσιογράφου παιχνιδιών Geoff Keighley, το Summer Game Fest ξεκίνησε αρχικά ως απάντηση στις ακυρώσεις των εκδηλώσεων E3 και Gamescom του 2020. Στην πρώτη του χρονιά, που διήρκεσε ουσιαστικά τέσσερις μήνες, από τον Μάιο έως τον Αύγουστο, αναδείχθηκαν μεταξύ άλλων ανακοινώσεις όπως το remaster του Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 και το πολυαναμενόμενο Crash Bandicoot 4: It's About Time.

    Τρία χρόνια μετά, το Summer Game Fest έχει προγραμματιστεί να επιστρέψει ως μονοήμερη εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τόσο εικονικά όσο και προσωπικά για επιλεγμένους επαγγελματίες του κλάδου. Τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχαν ονόματα όπως η Capcom, η Devolver Digital, η Epic Games, η Nintendo, το Xbox και η Sony, ενώ οι διοργανωτές έχουν ήδη υποδείξει ότι η φετινή εκδήλωση θα είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ.

    Ένα Xbox Games Showcase από τη Microsoft έχει προγραμματιστεί να ακολουθήσει στις 11 Ιουνίου, με προσδοκίες ότι θα περιλαμβάνει την καλύτερη δυνατή ματιά στο επερχόμενο Starfield από τους αναγνωρισμένους προγραμματιστές της Bethesda. Μια μέρα αργότερα, στις 12 Ιουνίου, η Ubisoft έχει προγραμματίσει να ξεκινήσει το Ubisoft Forward Live showcase. Αν και δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις για το τι μπορούμε να περιμένουμε από την εκδήλωση, οι πιθανές υποψηφιότητες περιλαμβάνουν την τελευταία προσθήκη στο franchise Assassin's Creed, το Assassin's Creed Mirage, και το συχνά καθυστερημένο πειρατικό sim Skull & Bones.

    Οι ψηφιακές εκθέσεις Future Games Show και PC Gaming Show, που ανήκουν στη μητρική εταιρεία TechRadar Future, αναμένεται επίσης να πραγματοποιηθούν στα μέσα Ιουνίου, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να προκύψουν τους επόμενους μήνες.

    Με την τρίτη ακύρωση μέσα σε τέσσερα χρόνια, είναι εξαιρετικά απίθανο να δούμε ποτέ την E3 να επιστρέφει στην παλιά της αίγλη - ή και καθόλου. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα καθώς οι εκδότες και οι προγραμματιστές συνεχίζουν να αναζητούν τρόπους για να μειώσουν το κόστος, με τις εικονικές παρουσιάσεις να αποτελούν μια πιο αποδοτική εναλλακτική λύση από την προετοιμασία για εκδηλώσεις με εισιτήριο από κοντά. 

    Η Nintendo έχει το Nintendo Direct, το PlayStation έχει το State of Play και το Xbox έχει τη δική του βιτρίνα παιχνιδιών, ενώ μεγάλοι εκδότες όπως η Ubisoft και η Devolver Digital διοργανώνουν επίσης εικονικές εκδηλώσεις για την παρουσίαση επερχόμενων κυκλοφοριών.

    Άλλες προσωπικές εκδηλώσεις, όπως το Tokyo Games Show και η Gamescom, παραμένουν επίσης στο ημερολόγιο του κλάδου, ενώ τα μεγάλα συνέδρια κόμικς, όπως το San Diego Comic Con (SDCC) και το New York Comic Con (NYCC), συνήθως προσελκύουν επίσης εμφανίσεις από developers και εκδότες. 

    Όλα αυτά δεν αφήνουν πολλούς λόγους για την επιστροφή της E3 τα επόμενα χρόνια, καθιστώντας πιθανό να έχουμε δει το τελευταίο γεγονός που κάποτε ήταν το μεγαλύτερο γεγονός στο ημερολόγιο της βιομηχανίας παιχνιδιών. Για όσους θεωρούσαν τη συμμετοχή στην E3 τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους ένα στοιχείο της bucket list, το πιθανό τέλος της εκδήλωσης είναι απογοητευτικό.

    Όμως, όσο το ημερολόγιο παραμένει γεμάτο με πολλά πράγματα για να περιμένουμε, η πραγματικότητα είναι ότι οι gamers δεν θα έχουν πολλούς λόγους να ανησυχούν καθόλου για την απουσία της E3


    Πηγή
    Φωτογραφία: Shutterstock
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.