Jump to content •  Share

   

   Εισαγωγή

   

  Το Company of Heroes 3 (CoH3) είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής πραγματικού χρόνου που κυκλοφορεί από τη SEGA και αναπτύσσεται από την Relic Entertainment. Είναι το τρίτο της σειράς Company of Heroes και διαδραματίζεται στο θέατρο της Μεσογείου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Το CoH3 είναι μάλλον το πιο πολυαναμενόμενο λανσάρισμα στην ιστορία του franchise το οποίο κυκλοφορεί σχεδόν μια δεκαετία μετά το CoH2. Το CoH3 καλείται από την μία να παραμείνει πιστό στην παράδοση της σειράς και από την άλλη να πρωτοπορήσει εισάγοντας νέους μηχανισμούς παιχνιδιού και χαρακτηριστικά, εξελίσσοντας τόσο το single player campaign όσο και το multiplayer, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην υποστήριξη modding.

  Ας δουμε λοιπόν αν καταφέρνει να ισορροπήσει την παράδοση και την εξέλιξη!

   

  large.1295668796_COH3_CampaignMapAirfields_FB_1200x630.jpg

  Airfields campaign map [Εικόνα:Sega]

   

   

   Gameplay

   

  Το Company of Heroes 3 προσθέτει νέα στοιχεία και μονάδες στο franchise, δίνοντας στους παίκτες πρόσθετους μηχανισμούς παιχνιδιού και στρατηγικές δυνατότητες.

  Οι παίκτες  καλούνται να κατακτήσουν τρεις βασικές πτυχές των μηχανισμών του παιχνιδιού προκειμένου να επιτύχουν τη νίκη. Κάθε αποστολή έχει τις δικές της μοναδικές δυσκολίες αλλά αν καταφέρετε να κατακτήσετε τις θεμελιώδεις ιδέες του παιχνιδιού ο δρόμος προς την νίκη θα είναι λιγότερο κακοτράχαλος. 

  • Η δημιουργία μιας ισχυρής παρουσίας στο πεδίο της μάχης είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία. Για να επιτύχουν οι παίκτες να καταλάβουν εδάφη και να δημιουργήσουν μια ισχυρή αμυντική γραμμή ενάντια στις επιθέσεις των αντιπάλων, πρέπει να αναπτύξουν δύο έως τρεις ομάδες πεζικού. Οι παίκτες θα πρέπει να διαφυλάξουν τους στρατιώτες με κάθε κόστος, επειδή είναι απαραίτητοι για την κατάκτηση και τη διατήρηση της επικράτειας. Ο επιτυχής έλεγχος της επικράτειας θα έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη πόρων, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την κατασκευή νέων κτηρίων την παραγωγή μονάδων και τις αναβαθμίσεις.
  • Το δεύτερο βήμα είναι η κατάληψη του ελέγχου σημαντικών θέσεων, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή προμηθειών, τη δημιουργία φυλακίων υποστήριξης και την ενίσχυση των δυνάμεων που υποχωρούν. Οι παίκτες πρέπει να αναλάβουν τον έλεγχο αυτών των σημείων προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε πόρους τους οποίους στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουν για να κατασκευάσουν νέα κτήρια στις βάσεις τους.
  • Το τρίτο σκέλος έχει να κάνει με τις μονάδες. Όταν μια μονάδα επιζεί στις μάχες αποκτάει εμπειρία (Vet ability), η οποία θα της επιτρέψει να ξεκλειδώσει ισχυρές ικανότητες και να αυξήσει τις επιδόσεις της στη μάχη. Για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις νέες ικανότητες αυτών των μονάδων, οι παίκτες πρέπει να τις τοποθετήσουν στρατηγικά στους στρατούς τους. Με τη χρήση του συστήματος Battlegroup, κάθε ένα από τα 4 διαφορετικά factions του παιχνιδιού μπορεί να εξειδικευτεί περαιτέρω. Αυτό παρέχει στους παίκτες την ευκαιρία να αποκτήσουν δεξιότητες και μονάδες που είναι μοναδικές για το στυλ παιχνιδιού τους.

  Ένα νέο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι το Tactical Pause το οποίο αποτελεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσθήκη στην όλη εμπειρία. Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στους παίκτες να διακόπτουν το παιχνίδι, να δίνουν εντολές στις μονάδες τους και στη συνέχεια να κάνουν un-pause.

   

  large.thelab_coh3_review-3.jpg

  Tactical Pause: Calma chicos, ας δούμε τι θέλει να κάνουμε ο General Cookie!

   

  To Dynamic Campaign Map είναι άλλο ένα highlight στο Company of Heroes 3. Προσθέτει πολλά τόσο στο gameplay όσο και στην ιστορία της σειράς στο σύνολό της. Το νέο Dynamic Campaign Map επιτρέπει στους παίκτες να χειρίζονται μονάδες εδάφους αέρος και θαλάσσης και τους δίνει την δυνατότητα να επιλέξουν τη δική τους πορεία μέσα από αποφάσεις που καλούνται να πάρουν.

  Το μέγεθος του Campaign Map καθιστά δυνατή τη δημιουργία μικρών θυλάκων αντίστασης, καθιστώντας το πεδίο της μάχης πιο δύσκολο και ρεαλιστικό. Όταν τα εχθρικά στρατεύματα σκάβουν και οχυρώνουν τις άμυνές τους, οι παίκτες πρέπει να χρησιμοποιούν τις ζώνες ελέγχου των δικών τους μονάδων για να επηρεάσουν την κίνηση του εχθρού. Αυτό απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό για να περάσουν τα ιδιαίτερα επίμονα εμπόδια.

   

   

  large.thelab_coh3_review-6.jpg

  Το dynamic campaign map επιτρέπει στους παίκτες να επιλέξουν τη δική τους πορεία.

   

  Για να παραμείνουν αξιόμαχες οι μονάδες καθώς κινούνται σε εχθρικό έδαφος, είναι σημαντικό να δημιουργηθούν καλές γραμμές ανεφοδιασμού. Ταυτόχρονα, η αποκοπή των εχθρικών γραμμών ανεφοδιασμού θα αποδυναμώσει τις θέσεις τους και θα τους καταστήσει λιγότερο ικανούς να αντεπιτεθούν. Οι παίκτες θα πρέπει να κρατούν μια προσεκτική ισορροπία και να κάνουν τις απαραίτητες αναβαθμίσεις αλλά και να δίνουν στις μονάδες τους πόρους που χρειάζονται για να νικήσουν.

  Τέλος, είναι ζωτικής σημασίας το να συνεργάζονται οι μονάδες μεταξύ τους για να έχουν πλεονέκτημα στις μάχες. Το πεζικό μπορεί να ανιχνεύει και να καταστρέφει τις αντιαρματικές άμυνες, ενώ τα τεθωρακισμένα μπορούν να παρέχουν βοήθεια στο πεζικό κατά τις επιθέσεις και να το κάνουν αποτελεσματικότερο.

  Συνοψίζοντας, το gameplay Company of Heroes 3 θα δυσκολέψει αλλά και θα ανταμείψει τους παίκτες. Η νίκη απαιτεί απ' αυτούς να κατασκευάσουν μια ισχυρή ραχοκοκαλιά, να καταλάβουν σημεία, να χτίσουν μια βάση και να αξιοποιήσουν στο έπακρο το Veterancy των μονάδων.

   

   Factions

   

  Το Company of Heroes 3 σας επιτρέπει να παίξετε με τέσσερις διαφορετικές παρατάξεις. Κάθε παράταξη έχει τα δικά της δυνατά σημεία, αδυναμίες και στυλ παιχνιδιού: Οι Αμερικανικές Δυνάμεις είναι επιθετικές, οι Βρετανικές Δυνάμεις είναι ισορροπημένες και ανθεκτικές, η Βέρμαχτ είναι αμυντική ενώ το Afrika Korps έχει ισχυρά τεθωρακισμένα.  Ας τις δούμε όμως αναλυτικότερα:

   

  large.thelab_coh3_review-1-2.jpg

  Τα τέσσερα factions του CoH3

   

  Afrika Korps: Το Γερμανικό Αφρικανικό Σώμα διαθέτει ένα τρομερό ρόστερ τεθωρακισμένων που περιλαμβάνει το φοβερό Panzer 3, το Flak 88 και το διαβόητο Tiger. Με ένα τέτοιο πλεονέκτημα οχημάτων, οι παίκτες μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα στον χάρτη, να υπερφαλαγγίσουν τους αντιπάλους τους και να κατακτήσουν σημαντικές τοποθεσίες. Ο μηχανοκίνητος οπλισμός του Afrika Korps δίνει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα που οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν πίεση που μπορεί να φθείρει τους αντιπάλους με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, τα Afrika Korps μπορούν να επωφεληθούν από μια ποικιλία εξειδικευμένων Battlegroups (Italian Infantry, Italian Combined Arms και Armored Support) ώστε να ενισχύσουν περαιτέρω τις δυνατότητές τους.

   

  British Forces: Οι Βρετανικές δυνάμεις είναι ισορροπημένες, με καλή ανθεκτικότητα. Υποστηρίζονται από τα έθνη της Κοινοπολιτείας και έχουν ένα απλούστερο tech tree ενώ οι μονάδες τους έχουν πρακτικές και εύκολα κατανοητές δεξιότητες, δίνοντάς τους ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για νέους και παλιούς παίκτες που ανυπομονούν να αλληλεπιδράσουν με τα νέα στοιχεία του CoH3.

  Ο Βρετανικός Στρατός έχει διάφορες ομάδες μάχης για να επιλέξει από τις οποίες μπορεί να ενισχύσει το gameplay του. Τα Indian Artillery, Elite Gurkha infantry και British Armored Tanks. Επίσης, η Air and Sea Battlegroup παρέχει αεροπορικούς και ναυτικούς βομβαρδισμούς, καθώς και κομάντος. 

   

  US Forces: Οι αμερικανικές δυνάμεις είναι επιθετικές με γρήγορο playstyle και εκτεταμένο οπλοστάσιο. Το US Forces είναι μια σταθερή εναλλακτική λύση για τους παίκτες που επιστρέφουν ή για όσους αναζητούν μια σκληρή εμπειρία παιχνιδιού, με ένα στυλ παιχνιδιού παρόμοιο με το αρχικό παιχνίδι Company of Heroes. Οι Battlegroups των αερομεταφερόμενων, τεθωρακισμένων και ειδικών επιχειρήσεων είναι διαθέσιμες και κάθε ομάδα μάχης έχει το δικό της ξεχωριστό σύνολο δεξιοτήτων, όπως η ικανότητα να ρίχνει από αέρος προμήθειες και δυνάμεις, να εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές και να αναπτύσσει εξειδικευμένες μονάδες για να παραβιάζει τις εχθρικές γραμμές. 

   

  WehrmachtΗ Βέρμαχτ είναι ισχυρή αμυντική παράταξη στο CoH3.  Η επένδυση στις σωστές εγκαταστάσεις στα μέσα του παιχνιδιού μπορεί να ξεκλειδώσει ορισμένες ισχυρές μονάδες που μπορούν να φέρουν την νίκη σχετικά εύκολα. Ωστόσο, οι παίκτες μπορούν επίσης να επικεντρωθούν σε τεθωρακισμένα early game, όπως το Panzer IV και το Brumbar.

  Όσον αφορά τα Βattlegroups, η Wehrmacht δίνει στους παίκτες τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ Mechanized, Breakthrough ή Luftwaffe. Η ομάδα μάχης Mechanized παρέχει συνδυασμένα όπλα και κλήσεις οχημάτων εκτός χάρτη. Η Breakthrough, από την άλλη πλευρά, επικεντρώνεται κυρίως σε οχήματα και μονάδες ικανές να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Τέλος, η ομάδα μάχης Luftwaffe παρέχει αερομεταφερόμενους στρατιώτες, αεροπορική υποστήριξη και αναγνώριση.

   

   

   Single Player 


  Το single player campaign του Company of Heroes 3 λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο θέατρο επιχειρήσεων της Μεσογείου, συγκεκριμένα στην Ιταλία και τη Βόρεια Αφρική. Η πλοκή ακολουθεί τις συμμαχικές δυνάμεις, ιδίως τα στρατεύματα των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς αγωνίζονται εναντίον των δυνάμεων του Άξονα, με επικεφαλής τη Γερμανία και την Ιταλία.  Οι επιλογές στους διαλόγους με τα Battlegoups επηρεάζουν γεγονότα και τις εξελίξεις στο πεδίο. Χωρίς να υπάρχει ένας μόνο τρόπος νίκης, το campaign παρέχει μια ενδιαφέρουσα εμπειρία με αρκετά καλό replayability.

   

  large.thelab_coh3_review-4.jpg

  Απόβαση στο Σαλέρνο: Με το μεγαλειώδες σχέδιο του Στρατάρχη Cookie, σε καμιά ωρίτσα θα πίνουμε καπουτσίνο στην πλατεία!


  Όπως αναφέραμε και στην προηγούμενη ενότητα περί gameplay, το campaign έχει μη γραμμική δομή που επιτρέπει στους παίκτες να ολοκληρώνουν τους στόχους και τις αποστολές με όποια σειρά θέλουν, καθώς και πολλά ιστορικά τόξα που εξετάζουν διάφορες πτυχές της σύγκρουσης.

   

  large.thelab_coh3_review-7.jpg

  Ο παίκτης καλείται να επιλέξει με ποιον σχηματισμό θα συνεχίσει.

   

  To Italian Campaign συνδυάζει μάχες επί του εδάφους με εκτεταμένες τακτικές εκστρατείας στο θέατρο της Μεσογείου. Οι παίκτες μπορούν να ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο, εξερευνώντας διαφορετικά μονοπάτια, εκτιμώντας τους πιο πολύτιμους πόρους και εξασφαλίζοντας εδάφη με χερσαία στρατεύματα. Οι ελεύθερες επιλογές που μπορεί να κάνει ο παίκτης μέσα από συγκρούσεις και αλλαγές εδαφών, καθώς και ιστορικά σημαντικά γεγονότα, όπως η απόβαση στο Σαλέρνο και η μάχη για το Cassino δένονται με ρεαλιστικό τρόπο και δημιουργούν μια δυναμική πλοκή.

   

  large.thelab_coh3_review-5.jpg

  Hey there Jerry-bois, Say hello to MY LITTLE FRIEND!

   

  Στο North African Campaign οι παίκτες πρέπει να χρησιμοποιήσουν έναν συνδυασμό πεζικού και οχημάτων για να απωθήσουν τις βρετανικές δυνάμεις που προσπαθούν να απομακρύνουν τα DAK από την έρημο. Ξεκινώντας στις αρχές του 1942, η εκστρατεία μεταφέρει τους παίκτες σε ιστορικές μάχες όπως η Ajdabiya, η Gazala και το Tobruk. Κάθε μάχη έχει τα δικά της εμπόδια, απαιτώντας από τους παίκτες να ακονίσουν τις ικανότητές τους στην αντιμετώπιση τόσο των κινδύνων όσο και των ευκαιριών που συνεπάγεται ο πόλεμος με τεθωρακισμένα. Για να κερδίσουν, οι παίκτες πρέπει να εξισορροπήσουν τη δύναμη πυρός, την άμυνα, τις επισκευές και το στρατηγικό placement.

   

  large.thelab_coh3_review-29.jpg

  Στο North African Campaign ο παίκτης καλείται να αντιμετωπίσει τις Συμμαχικές Δυνάμεις.


  Οι αποστολές των campaigns μπορούν να κυμαίνονται από επιθέσεις μεγάλης κλίμακας σε εχθρικές θέσεις έως μυστικές επιχειρήσεις πίσω από τις εχθρικές γραμμές, με στόχους που κυμαίνονται από την κατάληψη ζωτικών θέσεων έως την κατεδάφιση της εχθρικής άμυνας και τη διάσωση πολιτών ή συμπολεμιστών. Κάθε αποστολή έχει σχεδιαστεί για να είναι σκληρή και διασκεδαστική, απαιτώντας από τον παίκτη να εξισορροπήσει προσεκτικά τους πόρους, τη σύνθεση των στρατευμάτων και την τακτική του προκειμένου να επιτύχει.
  Οι στόχοι των αποστολών είναι διαφορετικοί και ποικίλοι και απαιτούν διαφορετικές τεχνικές και προσεγγίσεις. Ορισμένοι στόχοι μπορεί να απαιτούν από τον παίκτη να κρατήσει ένα συγκεκριμένο μέρος για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα, ενώ άλλοι μπορεί να απαιτούν να εξαλείψει εχθρικές μονάδες ή εγκαταστάσεις σε μια συγκεκριμένη περιοχή. 
  Το single player campaign στο Company of Heroes 3 είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και προσφέρει μια καλοσχεδιασμένη εμπειρία για τους παίκτες. Οι αποστολές είναι καλά σχεδιασμένες ενώ η παρουσία δυναμικών συμβάντων προσθέτει ένα στοιχείο έκπληξης στη δράση και συμβάλλει στη διατήρηση του ενδιαφέροντος.
   

   

   Multiplayer

   

  PvP: Οι παίκτες έχουν την δυνατότητα να παίξουν PvP multiplayer σε 14 χάρτες που διαδραματίζονται στο θέατρο πολέμου της Μεσογείου. Οι χάρτες έχουν ποικιλία περιλαμβάνοντας από αστικές περιοχές μέχρι ανοιχτές εκτάσεις στην έρημο δίνοντας την δυνατότητα στους παίκτες να ανταγωνίζονται σε μάχες από 1v1 έως 4v4.

  Όπως αναφέραμε και παραπάνω, κάθε μία από τις παρατάξεις προσφέρει μοναδικές μονάδες, ομάδες μάχης και ικανότητες, επιτρέποντας στους παίκτες να προσεγγίσουν τη μάχη με διαφορετικούς τρόπους. Το PvP multiplayer του CoH3 είναι μια εξέλιξη του multiplayer του CoH2 με περισσότερες παρατάξεις, χάρτες και μονάδες με τους παίκτες να μπορούν. Το σύστημα matchmaking δίνει το παρόν και υπόσχεται να συνδυάζει τους παίκτες με αντιπάλους συγκρίσιμου επιπέδου, εξασφαλίζοντας μια δίκαιη και ανταγωνιστική εμπειρία. Στο παιχνίδι περιλαμβάνεται επίσης ένα εκτενές σύστημα κατάταξης, το οποίο επιτρέπει στους παίκτες να παρακολουθούν την πρόοδό τους και να συγκρίνονται με τους άλλους σε έναν παγκόσμιο πίνακα αποτελεσμάτων.

  CoOp:  Οι 14 χάρτες PvP είναι επίσης διαθέσιμοι στο CoOp multiplayer, επιτρέποντας στους παίκτες να δοκιμάσουν τις στρατηγικές τους και να βελτιώσουν την συνεργασία και τον συντονισμό τους ενάντια σε μια ενισχυμένη τεχνητή νοημοσύνη που δε χαρίζει κάστανα. 

   

  large.thelab_coh3_review-31.jpg

  Στιγμιότυπο από το lobby του CoH3.

   

   

   Γραφικά

   

  Τα γραφικά του Company of Heroes έχουν βελτιωθεί σημαντικά με το CoH3. Υπεύθυνη για αυτό είναι η μηχανή Essence Engine 5 της Relic Entertainment, η οποία επιτρέπει βελτιωμένα γραφικά και εφέ. Σαν αποτέλεσμα, το παιχνίδι περιέχει νέες τεχνολογίες που ενισχύουν τον ρεαλισμό της καταστροφής του τερέν, της σκόνης και των αλληλεπιδράσεων του νερού με τα οχήματα, με αποτέλεσμα μια όμορφη εμπειρία συνολικά. Όταν οι μηχανοκίνητες μονάδες δέχονται επίθεση, εμφανίζουν ορατή ζημιά, με προμήθειες και σακιά άμμου να πετάγονται με το όχημα να γίνεται αγνώριστο. Έτσι όταν το πλήρωμα του M24 Chaffee λέει "Let's put some scars on this lil Chaffee", αυτό όντως συμβαίνει.

   

  image.gif  image.gif

  Η αναβαθμισμένη μηχανή φυσικής και γραφικών σε δράση. [Footage: SEGA]


  Σημαντικά αναβαθμισμένη είναι και η φυσική του παιχνιδιού. Όταν ένα όχημα χάνει τον έλεγχο, τα σώματα των στρατευμάτων θα πετάξουν όπου τα πάει η ορμή, δημιουργώντας μια πιο ρεαλιστική αίσθηση. Τα συντρίμμια και οι εκρήξεις των οχημάτων είναι επίσης πιο ρεαλιστικά καθώς διαλύονται σε πολλά κομμάτια όταν καταστρέφονται.

   

  image.jpeg

  Essence Engine 5 [Εικόνα: SEGA]

   

  Παρόλο που τα γραφικά του CoH3 έχουν κάποιες ατέλειες και από τις ρυθμίσεις λείπουν χαρακτηριστικά όπως το raytracing και το FSR/DLSS, είναι εμφανώς βελτιωμένα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι της σειράς και συμβάλλουν στην ένταση των μαχών και κάνουν την εμπειρία του παιχνιδιού πιο απολαυστική και αν μάθαμε κάτι από τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς είναι το ότι αυτό που βλέπουμε στο Day 1 της κυκλοφορίας είναι η αρχή και στο μέλλον θα υπάρξουν βελτιώσεις.  

   

   

   Ήχος


  Το ηχητικό κομμάτι του Company of Heroes 3 είναι εξαιρετικό, συμβάλλοντας σημαντικά στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος του παιχνιδιού. Η μουσική του παιχνιδιού είναι συνθετική, με μια σαρωτική ορχηστρική μελωδία που αντικατοπτρίζει σωστά το εύρος των συγκρούσεων. Η μουσική αλλάζει δυναμικά ανάλογα με τις ενέργειες του παίκτη και τα τεκταινόμενα στο πεδίο της μάχης και από ένα σημείο και μετά περνάει σε δεύτερο πλάνο.
  Τα ηχητικά εφέ του Company of Heroes 3 είναι σε πολύ καλό επίπεδο, με κάθε μονάδα και όχημα να έχει τον δικό του ξεχωριστό ήχο. Οι πυροβολισμοί, οι εκρήξεις και άλλοι ήχοι μάχης είναι όλοι αρκετά καλά εκτελεσμένοι, συμβάλλοντας μεταφορά της αίσθησης χάους και κινδύνου του πεδίου της μάχης. Οι ατάκες των μονάδων στο Company of Heroes 3 το κερασάκι στην τούρτα! Είναι εξαιρετικές, με κάθε μονάδα να έχει τη δική της ξεχωριστή φωνή που συμβάλλει στο γενικότερο immersion. Mάλιστα, οι μονάδες δεν διστάζουν να βωμολοχήσουν όταν η κατάσταση δεν περιγράφεται με κόσμιο τρόπο.

   

  large.thelab_coh3_review-26.jpg

  Catch that ya filthy jerry w*****s!


  Προσοχή έχει δοθεί και στους χαρακτήρες της ιστορίας με την φωνή κάθε χαρακτήρα να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα και το υπόβαθρό του, αν και σε κάποια σημεία ίσως οι διάλογοι αν και άρτιοι, είναι λίγο "ανάλατοι". Συνολικά, ο ηχητικός σχεδιασμός του Company of Heroes 3 είναι αρτιότατος με καλή μουσική, ρεαλιστικά ηχητικά εφέ και εξαιρετική φωνητική υποκριτική. 

   

   

   Απαιτήσεις

   

  Οι απαιτήσεις του παιχνιδιού δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Αρκεί ένα μέτριο σύστημα για να απολαύσει κανείς το παιχνίδι.

  Συγκεκριμένα, οι ελάχιστες είναι :

   

  • OS: Windows 10 64-bit
  • Processor: Intel i5 6th-gen or AMD Ryzen desktop processor with 4 cores @3GHz, or equivalent performance
  • Memory: 8 GB RAM
  • Graphics: NVIDIA GeForce GTX 950, AMD Radeon R9 370, or equivalent performance
  • DirectX: Version 12
  • Storage: 40 GB available space


  Οι προτεινόμενες είναι :

   

  • OS: Windows 10 64-bit
  • Processor: Intel i7 8th-gen or AMD Ryzen desktop processor with 8 cores @ 3GHz or equivalent performance
  • Memory: 16 GB RAM
  • Graphics: NVIDIA GeForce GTX 1660, AMD Radeon RX 5600, or equivalent performance
  • DirectX: Version 12
  • Storage: 40 GB available space

   

  Εμείς δοκιμάσαμε το παιχνίδι σε ένα σύστημα με AMD Ryzen 5800X3D, 32GB RAM και μια GeForce GTX 1660Super σε ανάλυση 1440p και τα γραφικά στο μέγιστο. Με τις ρυθμίσεις αυτές το σύστημα έπιανε τα 60-70 καρέ το δευτερόλεπτο ενώ πολλές φορές ξεπερνούσε τα 100.  Οι μόνες φορές που υπήρχαν σπασίματα ήταν στο μέγιστο zoom out του Campaign Map με τα FPS εκεί να πέφτουν στα 30-40.

   

   

   Συμπεράσματα


  Το Company of Heroes 3 είναι ένα δυνατό παιχνίδι στρατηγικής πραγματικού χρόνου που βασίζεται στις προηγούμενες επιτυχίες της σειράς. Στους οπαδούς του είδους θα αρέσουν τα νέα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού, το συναρπαστικό gameplay και το καθηλωτικό περιβάλλον. Τα αναβαθμισμένα γραφικά και ο ηχητικός σχεδιασμός του παιχνιδιού συμβάλλουν στην ατμόσφαιρα του η οποία ενισχύεται από το λεπτομερές περιβάλλον και τα όμορφα σχεδιασμένα ηχητικά εφέ και τη μουσική. Τόσο το single player με τα campaign και skirmish όσο και το multiplayer μέρος με το CO-op και PvP  είναι καλοσχεδιασμένα, με αρκετό βάθος και πολυπλοκότητα για διασκεδαστικό gameplay ενώ οι μηχανισμοί των factions και battlegroups του παιχνιδιού δίνουν replayability.

  Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σημειώσουμε και κάτι άλλο, αρκετά σημαντικό: η Relic έδωσε έμφαση στη συμμετοχή των στην ανάπτυξη του Company of Heroes 3 ενισχύοντας το λεγόμενο Community Council, το οποίο περιλαμβάνει αντιπροσώπους της κοινότητας του CoH με τους οποίους η Relic έχει επικοινωνία σε τακτική βάση για να διασφαλίσει ότι το παιχνίδι ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της κοινότητας.  Εμείς δεν μπορούμε παρά να επιδοκιμάσουμε τέτοιες πρακτικές.

  Και κάπου εδώ έφτασε η στιγμή για το tldr; του review:

  Το Company of Heroes 3 είναι ένα καλοφτιαγμένο παιχνίδι στρατηγικής πραγματικού χρόνου που επεκτείνει τα δυνατά σημεία της σειράς παρέχοντας μοναδικούς μηχανισμούς παιχνιδιού, ενδιαφέρον single και multiplayer κομμάτι τοποθετημένα σε ένα καθηλωτικό περιβάλλον που δημιουργεί μια επική και αξέχαστη εμπειρία την οποία η εταιρεία ανάπτυξης υπόσχεται να εξελίσσει συνεχώς.

   

   

  thumbs-up.png

   

  • Ατμόσφαιρα
  • Γραφικά
  • Ήχος
  • Campaign
  • Replayability

   

   

  thumbs-down.png

   

  • Η κάμερα θα μπορούσε να κάνει περισσότερο zoom out κατά τη διάρκεια της μάχης

   

   

   

  Με βάση τα παραπάνω η βαθμολογία του Company Of Heroes είναι:

   

   
   
   

   

   

  Ευχαριστούμε θερμά την Zegetron για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.

   

  gallery_37532_943_4198.jpg

   

   

  Ενημέρωση 02-03-2023: Η Zegetron μας ενημέρωσε πως δεν θα κυκλοφορήσει στην Ελληνική αγορά  σε Boxed έκδοση την Console Version, η οποία θα είναι αποκλειστικότητα στα Digital Store της κάθε κονσόλας. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση η ημερομηνία έναρξης των προπαραγγελιών για την έκδοση για κονσόλες θα ανακοινωθεί αργότερα. 

  Συντελεστές Review
  Reviewers: Cyber_Cookie
  Photographers: Cyber_Cookie
  Editing: TheLab.gr Team
  Αξιολόγηση
  Χαρακτηριστικά:Select
  ΧρηστικότηταSelect
  ΠοιότηταSelect
  ΕπιδόσειςSelect
  Γραφικά8.50
  Ήχος9
  Gameplay9.50
  Αντοχή στο Χρόνο9.50
  Απόδοση/ΤιμήSelect
  Editor's ChoiceNo
  Innovation AwardNo
  Design AwardNo
  Value for MoneyNo

  • Like 18
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  Ενημέρωση 02-03-2023: Η Zegetron μας ενημέρωσε πως δεν θα κυκλοφορήσει στην Ελληνική αγορά σε Boxed έκδοση την Console Version, η οποία θα είναι αποκλειστικότητα στα Digital Store της κάθε κονσόλας. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση η ημερομηνία έναρξης των προπαραγγελιών για την έκδοση για κονσόλες θα ανακοινωθεί αργότερα.

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Σύνδεση Cosmote FTTH σε FritzBox 7590

  Την καλησπέρα μου σε όλους και όλες, Μόλις έγινε η ενεργοποίηση της οπτικής στο σπίτι αλλά δυστυχώς έγινε με το Speedport και θα ήθελα να ζητήσω την βοήθεια σας αν υπάρχει κάποιος εκεί έξω που να γνωρίζει πως θα μπορούσα να συνδέσω το FritzBox 7590. Ευχαριστώ πολύ.

  ckbond
  ckbond
  Δίκτυα 6

  Αναβαθμίσιμα-συναρμολογούμενα Framework laptops

  Αρκετές εταιρείες έχουν αποπειραθεί στο παρελθόν να παράξουν laptops που να είναι ανταγωνιστικά όταν κυκλοφορήσουν, αλλά να μπορούν να αναβαθμιστούν αρκετά ώστε μην χρειάζονται πέταμα μόλις παλιώσουν λίγο. Κατά κοινή ομολογία οι παλιότερες προσπάθειες δεν γνώρισαν ιδιαίτερη επιτυχία: Κάποιες είχαν χαμηλά τεχνικά χαρακτηριστικά, κάποιες ογκώδεις και δύσχρηστες κατασκευές, και οι περισσότερες τελικά "ξεφούσκωσαν" χωρίς να κάνουν μεγάλη εντύπωση.   Τα τελευταία χρόνια η Framework φαίνεται

  minast
  minast
  Φορητοί υπολογιστές 2

  Αναζήτηση παιχνιδιού

  Καλησπέρα παίδες, Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, ψάχνω εδώ και καιρό το Test drive unlimited 2. Το έχω βρει σε κάποια torent αλλά δε μου κάνει σωστά την εγκατάσταση. Το έψαξα και σε κάποια διαδικτυακά σημεία που αναφέρετε όπως epic games, gog κτλ αλλά δε το βρίσκω. Η αλήθεια είναι ότι το βρίσκω σε ένα κατάστημα στην Ελλάδα το οποίο θέλει 140 ευρώ. Ο πιτσιρικάς μου άρχισε να ασχολείται με τον υπολογιστή, του έβαλα το euro truck simulator  αλλά θέλει και κάτι σε αυτοκινητάκι. Βέβαια 140 ευρ

  moutsougoulis
  moutsougoulis
  PC Gaming 2

  Αγορά Mini PC Ryzen

  Καλημέρα παιδιά σκέφτομαι την αγορά ενός mini pc (κυρίως για θέμα εργονομίας) το οποίο θα το χρησιμοποιώ για πολλές ώρες και ως κύριο υπολογιστή. Competitors (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) Beelink SER6 PRO vs MinisForum HX99G: ================================================================================= 1. Beelink SER6 PRO - Ryzen 7 7735HS / Radeon 680M / 2x16gb DDR5 4800Mhz / 500Gb PCIe 4.0 M.2 --> Τιμή lowest που έχω δει 630ευρώ (με ΦΠΑ, αλλιώς από κίνα παίζει στα 530ευρ

  BasiliCeLew
  BasiliCeLew
  AMD Platform 20

  SOS Αγορά Chromebook

  Καλησπέρα! Ποιος μπορεί να με βοηθήσει στην επιλογή ενός Chromebook (170-230€) ??? Pleasee τα φώτα σας,είμαι εντελως άσχετη και το χρειάζομαι άμεσα μετά από ατύχημα που συνέβη με το παλιό μου λάπτοπ. Δεν καταλαβαίνω τίποτα σχεδόν από τα χαρακτηριστικά....θέλω απλή χρήση internet και οπωσδήποτε excel και ασύρματη σύνδεση με εκτυπωτή ...α και υποδοχή για microsd! Βλεπω ένα σωρό μάρκες, lenovo,asus, Samsung, ποια είναι η διαφορά τους..? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  Kater.mi
  Kater.mi
  Φορητοί υπολογιστές
×
×
 • Create New...