Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    13χρονος gamer γίνεται ο πρώτος που νικά το "ανίκητο" Tetris

    Σε ένα πρωτοποριακό επίτευγμα, ο 13χρονος Willis Gibson, το παιδί-θαύμα του Tetris, έγινε ο πρώτος παίκτης που "νίκησε" επίσημα το αρχικό παιχνίδι Tetris - "σπάζοντάς" το. Ο Gibson πέτυχε αυτό το κατόρθωμα ενεργοποιώντας μια "kill screen", ένα bug στον κώδικα του παιχνιδιού που το κάνει να καταρρέει στο επίπεδο 157.

     

     

    Αυτό το κατόρθωμα, που επιτεύχθηκε στις 21 Δεκεμβρίου, σηματοδοτεί μια καμπή στην ιστορία του Tetris, όχι μόνο για τον πρωτοποριακό χαρακτήρα του, αλλά και για την απόλυτη τόλμη και δεξιότητα που απαιτούσε. Για δεκαετίες, οι λάτρεις του Tetris θεωρούσαν επί μακρόν το παιχνίδι ανίκητο, καθώς τα φαινομενικά ατελείωτα επίπεδά του και η διαρκώς αυξανόμενη ταχύτητά του αψηφούσαν τα όρια της ανθρώπινης δεξιοτεχνίας. Ωστόσο, ο Willis Gibson, οπλισμένος με αποφασιστικότητα και έντονη κατανόηση των περιπλοκών του παιχνιδιού (κοινώς είχε καεί με το παιχνίδι), τόλμησε να εισέλθει στα αχαρτογράφητα εδάφη του Tetris, σπρώχνοντας τα όριά του πέρα από αυτό που πολλοί θεωρούσαν δυνατό.

     

    Το ταξίδι προς αυτό το μνημειώδες επίτευγμα δεν ήταν χωρίς προκλήσεις. Οι παίκτες πάλευαν επί μακρόν με την κλιμακούμενη δυσκολία του παιχνιδιού, αντιμετωπίζοντας συνεχώς αυξανόμενες ταχύτητες και την εισαγωγή τυχαίων παλετών χρωμάτων στα υψηλότερα επίπεδα, δοκιμάζοντας τα αντανακλαστικά και την οπτική τους οξύτητα στα όρια. Ωστόσο, ο Willis Gibson δεν πτοήθηκε. Μελέτησε σχολαστικά τον κώδικα του παιχνιδιού, εντοπίζοντας συγκεκριμένα μοτίβα και περιστάσεις που θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν bugs, αξιοποιώντας αυτή τη γνώση για να περιηγηθεί στο ύπουλο έδαφος του παιχνιδιού με αξιοσημείωτη ακρίβεια.

     

    Το επίτευγμά του ήρθε με τη μορφή μιας συνεργασίας με το StackRabbit, ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που έπαιζε Tetris και είχε φτάσει με επιτυχία στο επίπεδο 237 πριν συναντήσει την "kill screen". Αναλύοντας το gameplay του StackRabbit, ο Willis Gibson και άλλοι λάτρεις του Tetris κατάφεραν να συντάξουν ένα ολοκληρωμένο φύλλο που περιέγραφε τις συγκεκριμένες συνθήκες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια kill screen στο αρχικό παιχνίδι. Οπλισμένος με αυτές τις γνώσεις, ο Willis Gibson ξεκίνησε την τολμηρή προσπάθειά του να φτάσει στο μυθικό Επίπεδο 157.

     

    Η προσπάθειά του που μεταδόθηκε μέσω ζωντανής μετάδοσης στις 21 Δεκεμβρίου καθήλωσε τον κόσμο του gaming, καθόλη τη διάρκεια αυτής. Καθώς πλησίαζε στο επίπεδο 157, η ένταση αυξανόταν, η προσμονή ήταν αισθητή. Και τότε, ενεργοποιήθηκε η kill screen, το παιχνίδι κατέρρευσε με τον μικρό να πανηγυρίζει - δικαίως - το κατόρθωμά του.  Τα νέα για το επίτευγμα του Gibson έτυχαν ευρείας αποδοχής από τον κόσμο του gaming. Η διευθύνουσα σύμβουλος του Tetris, Maya Rogers, το χαρακτήρισε "μνημειώδες επίτευγμα" και ο YouTuber του gaming, David Macdonald, το περιέγραψε ως "ένα κατόρθωμα που αψηφά όλα τα προκατασκευασμένα όρια αυτού του θρυλικού παιχνιδιού".

     

    Με το πρωτοποριακό επίτευγμά του, ο Willis Gibson εδραίωσε τη θέση του ως θρύλος του Tetris. Η νίκη του ενέπνευσε παίκτες σε όλο τον κόσμο και κατέδειξε τις απίστευτες δυνατότητες της ανθρώπινης εφευρετικότητας και επιμονής. Ο Willis Gibson μας έδειξε ότι ακόμη και τα πιο φαινομενικά ανίκητα παιχνίδια μπορούν να κατακτηθούν, αν πιέσουμε τους εαυτούς μας αρκετά σκληρά.


    Πηγή
    Φωτογραφία: YouTube | aGameScout
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.