Jump to content
  • Newsbot
    Newsbot

    Helldivers 2: Τα Planet Warfronts είναι το νέο roguelite σύστημα του παιχνιδιού, σύμφωνα με την Arrowhead

    • Ο game director Mikael Eriksson επιβεβαίωσε τα Planet Warfronts ως το roguelite σύστημα που ανέφερε ο CCO Johan Pilestedt τον Δεκέμβριο του 2025 — το χαρακτήρισε «το επόμενο μεγάλο πράγμα» για τον Γαλαξιακό Πόλεμο.
    • Τρεις κατηγορίες αποστολών: Defend (ελεγχόμενα εδάφη), Frontline War (μέτωπο) και Behind Enemy Lines (εχθρικό έδαφος), με διαφορετικές παραλλαγές εχθρών ανά ζώνη πλανήτη.
    • Το feature βρίσκεται σε ανάπτυξη χωρίς επιβεβαιωμένη ημερομηνία κυκλοφορίας· η Arrowhead σχεδιάζει να μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες τους επόμενους μήνες.

    Η Arrowhead Game Studios επιβεβαίωσε επίσημα τα Planet Warfronts, το roguelite σύστημα για το Helldivers 2 που είχε πρωτοαναφερθεί σε δηλώσεις του CCO Johan Pilestedt στα τέλη του 2025. Τότε, η Arrowhead είχε πυροδοτήσει το ενδιαφέρον της κοινότητας όταν ο Pilestedt ανέφερε ότι υπήρχε ήδη ένα πρωτότυπο roguelite που θα άλλαζε θεμελιωδώς το παιχνίδι. Τώρα, μέσω ανάρτησης στο Steam, ο game director Mikael Eriksson έδωσε το πρώτο συγκεκριμένο περίγραμμα του τι σημαίνει αυτό στην πράξη.

    Ιδέα από πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού

    Πριν από την κυκλοφορία του παιχνιδιού, η Arrowhead είχε δοκιμάσει δυναμικά μέτωπα σε πλανήτες, όπου οι παίκτες έπρεπε να λαμβάνουν στρατηγικές αποφάσεις σε επίπεδο κοινότητας για να τους απελευθερώσουν. Ωστόσο, το στούντιο συνειδητοποίησε ότι δεν είχε αρκετό περιεχόμενο για να υλοποιήσει το σύστημα όπως έπρεπε. Σύμφωνα με τον Eriksson, το στούντιο θεωρεί πλέον ότι έχει προσθέσει αρκετό περιεχόμενο για να πραγματοποιήσει το αρχικό του όραμα. Όπως εξήγησε ο Eriksson, «όταν είδατε τον Johan να μιλά για πειράματα με roguelite συστήματα, εννοούσε ακριβώς αυτό».

    Τρεις κατηγορίες αποστολών και δυναμικά μέτωπα

    Το Planet Warfronts θα περιλαμβάνει τρεις διακριτές κατηγορίες αποστολών: «Defend» σε ήδη απελευθερωμένες περιοχές, «Frontline War» στο μέτωπο και «Behind Enemy Lines» σε εχθρικά ελεγχόμενα εδάφη. Οι αποστολές αυτές θα διαδραματίζονται σε βασικές στρατηγικές τοποθεσίες των πλανητών, όπως πόλεις, με διαφορετικές παραλλαγές εχθρών ανάλογα με τον πλανήτη και την περιοχή.

    Στην τελική μορφή του feature, θα υπάρχουν επίσης εφέ και συνέπειες που αλλάζουν το gameplay ανάλογα με την επίτευξη στόχων απελευθέρωσης πλανήτη — για παράδειγμα, απελευθέρωση μιας πόλης εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίου ή απενεργοποίηση εχθρικού πυροβολικού σε μια τοποθεσία για το ξεκλείδωμα κρίσιμων Επιχειρήσεων. Η αποτυχία ολοκλήρωσης αυτών των στόχων ενδέχεται να δημιουργήσει επιπλέον δυσκολίες για την κοινότητα των Helldivers.

    Galactic War Campaigns πρώτα, Planet Warfronts αργότερα

    Η Arrowhead σχεδιάζει να ξεκινήσει τα Galactic War Campaigns αυτό τον μήνα, με τα Planet Warfronts να ακολουθούν σε μεταγενέστερο στάδιο. Το Planet Warfronts βρίσκεται ακόμη σε ανάπτυξη και δεν έχει επιβεβαιωμένη ημερομηνία κυκλοφορίας.

    Παράλληλα, οι επερχόμενες ενημερώσεις θα φέρουν βελτιώσεις στο assisted reload, διπλάσιες θέσεις emote και μειωμένες καθυστερήσεις στο stimming. Μακροπρόθεσμα, το στούντιο στοχεύει να αντιμετωπίσει ζητήματα όπως το Stratagem bouncing, τη διεύθυνση του Hellpod, τη βελτίωση της κινητικότητας παικτών και εχθρών, και την αύξηση του επιπέδου ορίου στο 300.

    Νέα πλοία και επανασχεδιασμός της προόδου παίκτη

    Η Arrowhead επιβεβαίωσε επίσης ότι νέα πλοία έρχονται στο Helldivers 2, με μια αποκλειστική ομάδα ανάπτυξης πλοίων που έχει συγκροτηθεί και εργάζεται ήδη στην πρώτη νέα παραλλαγή Super Destroyer. Η Arrowhead αναγνώρισε ότι το τρέχον σύστημα αναβαθμίσεων πλοίου δεν αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητές του και στερείται επιλογών για τον παίκτη. Η αναθεώρηση θα αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της προόδου του πλοίου, προσθέτοντας περισσότερη ευελιξία και σημαντικά διευρύνοντας τις δυνατότητες ξεκλειδώματος και εξατομίκευσης.

    Ο Eriksson μίλησε επίσης για τις δύο διαστάσεις προόδου του παιχνιδιού: την κοινοτική πρόοδο που σχετίζεται με τη συμβολή στον Γαλαξιακό Πόλεμο, και την ατομική πρόοδο κάθε παίκτη. Όσον αφορά την επέκταση του endgame περιεχομένου, τόνισε ότι η απλή αύξηση του ορίου επιπέδου δεν αρκεί από μόνη της για να ανταποκριθεί στα θεμελιώδη αιτήματα της κοινότητας — τέτοιες αλλαγές αποκτούν νόημα μόνο όταν υπάρχουν βαθύτερα συστήματα προόδου στο υπόβαθρο.

    Πηγές


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.