Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    H Acer δέχτηκε επίθεση από κακόβουλο λογισμικό και τώρα καλείται να πληρώσει 50 εκ. δολάρια για να ανακτήσει τα δεδομένα της

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Acer δέχτηκε επίθεση από ένα REvi (εμπνευσμένο από το Resident Evil) ransomware, με αποτέλεσμα να εκτεθούν σημαντικά και απόρρητα δεδομένα της εταιρείας όπως οικονομικά υπολογιστικά φύλλα, τραπεζικά υπόλοιπα και τραπεζικές επικοινωνίες. Τα πρόσωπα πίσω από την επίθεση απαιτούν λύτρα ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο είναι ένα από τα υψηλότερα ποσά που απαιτήθηκαν ποτέ σε περίπτωση παραβίασης αυτού του τύπου. Η Acer δεν έχει επιβεβαιώσει την παραβίαση των δεδομένων της, δηλώνοντας ότι "ανέφερε πρόσφατες μη φυσιολογικές καταστάσεις" στις αρμόδιες αρχές.

     

    large.Bv4cyru0cxv9EOX6.jpg

     

    Η επικοινωνία μεταξύ των κακόβουλων hackers και της Acer ξεκίνησε στις 14 Μαρτίου με τους επιτιθέμενους να απαιτούν πληρωμή σε κρυπτονόμισμα XMR μέσω ενός ιστότοπου Tor σε αντάλλαγμα για το λογισμικό αποκρυπτογράφησης, τη σχετική αναφορά ευπάθειας που αξιοποιήθηκε και τη διαγραφή των κλεμμένων αρχείων. Η αιτία της επίθεσης φαίνεται να είναι μια ευπάθεια στο Microsoft Exchange που έχει πλέον διορθωθεί, αλλά δεν έγινε εγκαίρως η κατάλληλη ενημέρωση από την Acer. Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την επίθεση ζητά πληρωμή πριν από τις 28 Μαρτίου αλλιώς η τιμή θα διπλασιαστεί στα 100 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

     

    large.UXEcSWh7uqpomi4o.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.