Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η πιο πρόσφατη οθόνη της Samsung Display μπορεί να σύρεται και να διπλώνεται

      Στην επιλογή μεταξύ πτυσσόμενου και συρόμενου, η Samsung απαντά "Γιατί όχι και τα δύο;"

    Το Flex Hybrid της Samsung Display είναι μια νέα πρωτότυπη συσκευή με αναδιπλούμενη και συρόμενη οθόνη. Η αριστερή πλευρά της "έξυπνης κινητής συσκευής" μπορεί να ξεδιπλωθεί για να αποκαλύψει την οθόνη, ενώ η δεξιά πλευρά μπορεί στη συνέχεια να γλιστρήσει προς τα έξω για ακόμη μεγαλύτερη εμβαδό της οθόνης. Παρουσιάζεται στην CES 2023 μαζί με μια νέα συρόμενη οθόνη 17", καθώς και πάνελ που έχουν σχεδιαστεί για αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα.

    Αν και δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με τις προδιαγραφές όπως η ανάλυση ή η μέγιστη φωτεινότητα, η Samsung Display λέει ότι το Flex Hybrid μπορεί να επεκταθεί από 10,5" με λόγο διαστάσεων 4:3 σε 12,4" με λόγο διαστάσεων 16:10. Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η οθόνη θα χρησιμοποιηθεί τελικά σε ένα αναδιπλούμενο smartphone, επιτρέποντας στη συσκευή να αναδιπλωθεί δίνοντας μια εμπειρία στο χρήστη σαν να χρησιμοποιεί tablet και στη συνέχεια να αυξήσει το μέγεθος της σύροντάς την όταν ο χρήστης θα θελήσει να απολαύσει μια ταινία ή ένα παιχνίδι σε μεγαλύτερη οθόνη.

     

    rHW4zwAPxY_20230103091805.webp

     

    Το πρωτότυπο βασίζεται σε συσκευές που η Samsung Display επιδεικνύει εδώ και χρόνια (για να μην αναφέρουμε τα πτυσσόμενα τηλέφωνα που η Samsung Electronics έχει κυκλοφορήσει). Πέρυσι είδαμε τη Samsung να επιδεικνύει μια ποικιλία από αναδιπλούμενα και συρόμενα concept στην έκθεση Display Week τον Μάιο, αν και καμία δεν συνδύαζε πτυσσόμενες και συρόμενες οθόνες στην ίδια συσκευή όπως αυτή. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Samsung δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει κάποια από αυτές τις πιο προηγμένες οθόνες σε ένα προϊόν έτοιμο για καταναλωτές, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να δούμε το Flex Hybrid concept της να φτάνει στις μάζες (αν τελικά φτάσει).

     

    iWLC4HigqV_20230103092341.webp

     

    Η Samsung Display διαθέτει επίσης ένα ζευγάρι μεγαλύτερα συρόμενα πρωτότυπα 17" που προορίζονται για μελλοντικούς φορητούς υπολογιστές. Στη CES, θα είναι η πρώτη φορά που το concept θα παρουσιαστεί δημόσια, μετά την πρώτη του εμφάνιση κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας Innovation της Intel τον Σεπτέμβριο. Το Flex Slidable Solo μπορεί να επεκταθεί προς μία κατεύθυνση, ενώ το Flex Slidable Duet μπορεί να επεκταθεί δύο κατευθύνσεις, από 13" έως 14" σε 17,3" συνολικά.

    Τέλος, η Samsung διαθέτει επίσης μια νέα σειρά οθονών που επιδεικνύει για αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα που συνδυάζουν πάνελ 34" και 15,6". Και πάλι, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το εάν ή πότε αυτές οι οθόνες ενδέχεται να εμφανιστούν σε ένα προϊόν έτοιμο για καταναλωτές, αλλά η Samsung Display θέλει οι startups αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων σε όλο το κόσμο να γνωρίζουν ότι έχει τον εξοπλισμό έτοιμο για τα οχήματά τους όταν βγουν στο δρόμο.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Samsung Display
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.