Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Intel εντοπίζει σφάλματα στη διόρθωση της AMD για ευπάθεια "Spectre", η AMD προχωράει σε διόρθωση

    Τα νέα για μια νέα ευπάθεια Spectre BHB που επηρεάζει μόνο τους επεξεργαστές Intel και Arm εμφανίστηκαν αυτήν την εβδομάδα, αλλά η έρευνα της Intel γύρω από αυτούς τους νέους φορείς επίθεσης αποκάλυψε ένα άλλο ζήτημα: Μία από τις ενημερώσεις κώδικα που χρησιμοποίησε η AMD για να διορθώσει τα τρωτά σημεία από το Spectre έχει σπάσει από το 2018. Η ομάδα ασφαλείας της Intel, STORM, βρήκε το πρόβλημα με το patch της AMD.

    Σε απάντηση στην ανακάλυψη και το έγγραφο της ομάδας STORM, η AMD εξέδωσε ένα ενημερωτικό δελτίο ασφαλείας (AMD-SB-1026) που αναφέρει ότι δεν γνωρίζει τυχόν ενεργές εκμεταλλεύσεις που χρησιμοποιούν τη μέθοδο που περιγράφεται στο έγγραφο. Η AMD δίνει επίσης οδηγίες στους πελάτες της να στραφούν στη χρήση "ένος από τα άλλα δημοσιευμένα μέτρα μετριασμού (V2-1 γνωστό και ως 'generic retpoline' ή V2-4 aka 'IBRS')." Η εταιρεία δημοσίευσε επίσης ενημερωμένη καθοδήγηση αντιμετώπισης του Spectre που αντικατοπτρίζει αυτές τις αλλαγές.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.