Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Lenovo στοχεύει 4 στις 5 συσκευές της να μπορούν να επισκευάζονται εύκολα μέχρι το 2025

      Και τα ανταλλακτικά επισκευής θα είναι επίσης επισκευάσιμα.

    Η Lenovo προβλέπει ότι η συντριπτική πλειονότητα των συσκευών της θα είναι επισκευάσιμες έως το 2025 - όπως και τα ίδια τα ανταλλακτικά  - αλλά δεν σκοπεύει να καθορίσει πού θα πρέπει οι πελάτες να επισκευάσουν το κιτ τους. Μιλώντας στη σκηνή του Canalys EMEA Forum 2023, ο Luca Rossi, ανώτερος αντιπρόεδρος της Lenovo και πρόεδρος του Intelligent Devices Group, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει δεσμευτεί για μια πολιτική καθαρών μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2050 και η ανάλυση των εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται στο υλικό της αποτελεί μέρος της εξίσωσης.

     

    "Όσον αφορά την επισκευασιμότητα, έχουμε ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο μέχρι το 2025 περισσότερο από το 80% των επισκευασμένων εξαρτημάτων θα επισκευάζονται ξανά, ώστε να εισέρχονται στην κυκλική οικονομία για να μειωθεί ο αντίκτυπος στο περιβάλλον. Περισσότερο από το 80% των συσκευών μας θα μπορούν να επισκευαστούν στον πελάτη, από τον πελάτη ή από το κανάλι αντιπροσώπων μας και το επιτρέπουμε αυτό με μια προσέγγιση τύπου design for serviceability".

     

    Αυτό σημαίνει ότι "οι μπαταρίες, ο SSD, πολλά πράγματα, δεν θα είναι πλέον σφραγισμένα μέσα στο προϊόν, αλλά θα είναι διαθέσιμα στον πελάτη για να επισκευαστούν επιτόπου και στη συνέχεια θα εξοικονομήσουμε πολλά απόβλητα".

     

    Η Lenovo δεν έχει κακή φήμη όσον αφορά την ευκολία με την οποία μπορούν να επιδιορθωθούν τα προϊόντα του, σε αντίθεση με την Apple. Το ThinkPad T14 Gen 3, για παράδειγμα, έλαβε από το Fixit βαθμολογία επισκευασιμότητας 7 στα 10. Το Framework 13 πήρε άριστα. Η Lenovo και άλλοι προμηθευτές δεν πρόκειται να καταστήσουν το υλικό ευκολότερο στη διόρθωση από την καλή τους την καρδιά: το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ξεκίνησε τον περασμένο μήνα την επικαιροποίηση των κανόνων της ΕΕ για να διασφαλίσει ότι οι καταναλωτές ενημερώνονται καλύτερα σχετικά με τη διάρκεια ζωής και τη δυνατότητα επισκευής των τεχνολογικών συσκευών που αγοράζουν. Οι απαιτήσεις θα πρέπει να οριστικοποιηθούν πριν από τον Ιούνιο του επόμενου έτους.

     

    Η διευκόλυνση της δυνατότητας επισκευής δεν θα έχει οικονομικό αντίκτυπο στην Lenovo, καθώς οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις, θεωρητικά τουλάχιστον, θα αποκτήσουν μια απλούστερη λύση για να διατηρήσουν τις συσκευές τους σε λειτουργία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα· Ο διευθύνων σύμβουλος της Canalys, Steve Brazier, έθεσε αυτό το ερώτημα στον Rossi στη σκηνή.

     

    "Νομίζω ότι δεν μπορείτε δεν μπορείτε να το δείτε με αυτόν τον τρόπο", είπε, προσθέτοντας ότι το μέλλον φαίνεται πολύ ρόδινο για τις εταιρείες τεχνολογίας. "Υπάρχουν τόσες πολλές ευκαιρίες που ειλικρινά σκεπτόμενος δεν ανησυχώ ότι θα βλάψουμε την επιχείρησή μας κάνοντας αυτό που είναι σωστό για τον πλανήτη."

     


    Πηγή
    Φωτογραφία: ifixit.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.