Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Micron ανακοινώνει τις πρώτες μονάδες μνήμης LPCAMM2

      Μια νέα μορφή μνήμης για φορητούς υπολογιστές AI επόμενης γενιάς χωρίς συμβιβασμούς

    Τώρα που η μορφή CAMM2 έχει εγκριθεί επίσημα ως πρότυπο μνήμης από την JEDEC, οι μεγάλοι κατασκευαστές τσιπ ασχολούνται ενεργά με την ανάπτυξη νέων μονάδων μνήμης για αυξημένη αποδοτικότητα και απόδοση. Η Micron ξεχωρίζει ως η πρώτη εταιρεία που εισάγει στην αγορά το νέο παράγοντα μορφής LPCAMM2.

     

    Η Micron εισήγαγε πρόσφατα τον καινοτόμο παράγοντα μορφής LPCAMM2 (low-power compression attached memory module). Η τεχνολογία αυτή έχει ως στόχο να προσφέρει ανώτερες επιδόσεις, βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση και πλεονεκτήματα εξοικονόμησης χώρου στους φορητούς υπολογιστές της επόμενης γενιάς. Με χωρητικότητες που κυμαίνονται από 16 GB έως 64 GB, τα τσιπ LPDDR5X που ενσωματώνονται στη μορφή LPCAMM2 είναι έτοιμα να επιτρέψουν την ανάπτυξη στιβαρών φορητών συστημάτων Η/Υ με γνώμονα την Τεχνητή Νοημοσύνη.

     

    Περιγράφεται ως ο πρώτος ανατρεπτικός παράγοντας μορφής για υπολογιστές από την εισαγωγή των μονάδων SODIMM το 1997, η μορφή CAMM2 χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας διαθέτει τσιπ LPDDR5X ικανά να επιτύχουν ταχύτητες έως και 9.600 Mbps. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον ρυθμό δεδομένων 5.600 Mbps που προσφέρουν τα τρέχοντα προϊόντα DDR5 SODIMM, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία.

     

    Οι νέες μονάδες μνήμης LPCAMM2 υπόσχονται αξιοσημείωτα οφέλη, όπως βελτιωμένη απόδοση έως και επτά τοις εκατό για φόρτους εργασίας δημιουργίας περιεχομένου, βελτίωση έως και 15 τοις εκατό για εργασίες παραγωγικότητας (σύμφωνα με τα benchmarks PCMark 10) και εξοικονόμηση ενέργειας έως και 80 τοις εκατό σε κατάσταση αναμονής, συμβάλλοντας στην παράταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Οι μνήμες LPCAMM2 έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι πλήρως αρθρωτές, παρέχοντας αυξημένη ευελιξία στην αλυσίδα εφοδιασμού για τους πελάτες OEM και ODM. Η Micron σχεδιάζει να διαθέσει τα προϊόντα LPCAMM2 στη λιανική αγορά με το εμπορικό σήμα Crucial, διευκολύνοντας την εύκολη αναβάθμιση της μνήμης για τους τελικούς χρήστες φορητών υπολογιστών.

     

     

    Χάρη στη σημαίνουσα θέση της στη βιομηχανική ένωση JEDEC, η Micron συνεργάστηκε επιτυχώς με βασικούς εταίρους-κατασκευαστές συστημάτων υπολογιστών για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του παράγοντα μορφής LPCAMM2. Η Lenovo, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής PC στον κόσμο, τονίζει πώς αυτή η νέα μορφή μνήμης διευκολύνει τις υψηλότερες επιδόσεις, την κλιμακούμενη χωρητικότητα μνήμης και τη βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τόσο για κινητούς σταθμούς εργασίας όσο και για ελαφρούς φορητούς υπολογιστές.

     

    Η Intel επανασχεδιάζει ενεργά το χώρο των υπολογιστών μέσω της ανάπτυξης βελτιστοποιημένων νέων σχεδίων πλατφόρμας και οι μνήμες LPDDR5X LPCAMM2 της Micron πρόκειται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο σε αυτές τις μελλοντικές καινοτομίες. Η νέα μορφή είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για περιπτώσεις χρήσης γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης (GAI), καθώς οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης απαιτούν γρήγορη, ενεργειακά αποδοτική μνήμη RAM για την υποστήριξη της επερχόμενης επανάστασης της τεχνητής νοημοσύνης.

     

    Η Micron έχει ξεκινήσει το sampling των νέων μονάδων μνήμης LPCAMM2, ενώ η πλήρης παραγωγή αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2024. Η εταιρεία είναι έτοιμη να παρουσιάσει τα προϊόντα μνήμης Crucial LPCAMM2, τα οποία απευθύνονται σε φορητά συστήματα υψηλών επιδόσεων που έχουν σχεδιαστεί για παιχνίδια, δημιουργία πρωτότυπου περιεχομένου και, φυσικά, προηγμένες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.


    Πηγή
    Φωτογραφία: techspot.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.