Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Nvidia αντιμετωπίζει περιορισμούς προσφοράς για τις GPU Blackwell επόμενης γενιάς

    Σε μια αναπάντεχη τροπή των γεγονότων, η Nvidia αποκάλυψε ότι αναμένει περιορισμούς στην προμήθεια για τα επερχόμενα προϊόντα με Blackwell GPU, συμπεριλαμβανομένων των πολυαναμενόμενων GPU B100 AI και HPC. Η αποκάλυψη αυτή έρχεται σε συνέχεια πρόσφατων αναφορών που υποδεικνύουν σημαντική μείωση των χρόνων παράδοσης για τις τρέχουσας γενιάς GPU H100 με βάση το Hopper που χρησιμοποιούνται στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) και στους υπολογιστές υψηλών επιδόσεων (HPC).

     

    Η Colette Kress, οικονομική διευθύντρια της Nvidia, αναγνώρισε τις προκλήσεις εφοδιασμού. Η Kress δήλωσε: "Αναμένουμε ότι τα προϊόντα μας επόμενης γενιάς θα είναι περιορισμένα στην προσφορά, καθώς η ζήτηση υπερβαίνει κατά πολύ την προσφορά", ρίχνοντας φως στα πιθανά εμπόδια που αντιμετωπίζει η Nvidia για να ανταποκριθεί στην υψηλή ζήτηση για τις πρωτοποριακές προσφορές GPU της.

     

    Τα προϊόντα επόμενης γενιάς B100 πρόκειται να διαθέτουν την ολοκαίνουργια αρχιτεκτονική Blackwell, η οποία υπόσχεται σημαντικές βελτιώσεις στις επιδόσεις υπολογισμού AI σε σύγκριση με την υπάρχουσα αρχιτεκτονική Hopper. Η αύξηση της ζήτησης για επεξεργαστές AI υψηλής απόδοσης υποδηλώνει ότι η υπάρχουσα πελατειακή βάση της Nvidia ενδέχεται να έχει ήδη υποβάλει σημαντικές προπαραγγελίες για τα επερχόμενα προϊόντα B100.

     

    Το βασικό ερώτημα τώρα περιστρέφεται γύρω από την ικανότητα της Nvidia να επεκτείνει γρήγορα την παραγωγή για τις μονάδες B100 SXM, τις κάρτες B100 PCIe και τους διακομιστές DGX που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Blackwell. Τα προϊόντα αυτά αποτελούν μια απόκλιση από τα γνωστά εξαρτήματα που χρησιμοποιήθηκαν στις προηγούμενες γενιές, παρουσιάζοντας μια πρόκληση παραγωγής για τον τεχνολογικό γίγαντα.

     

    Οι φήμες λένε ότι η Blackwell θα σηματοδοτήσει την είσοδο της Nvidia σε σχέδια πολλαπλών chiplet, βελτιώνοντας ενδεχομένως την παραγωγή για τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων μικρότερων τσιπ. Ωστόσο, η πολυπλοκότητα της συσκευασίας των λύσεων multi-chiplet εισάγει νέες προκλήσεις στη διαδικασία παραγωγής.

     

    VouRLvauSWQBoo8TdQxMkn.png

     

    Εκτός από τη ναυαρχίδα B100 AI και HPC GPU, η Nvidia ετοιμάζει μια σειρά που περιλαμβάνει την B40 GPU για επιχειρηματικές και εκπαιδευτικές εφαρμογές, το προϊόν GB200 που συνδυάζει την B100 GPU με μια Arm-based Grace CPU και την GB200 NVL προσαρμοσμένη για την εκπαίδευση μεγάλων γλωσσικών μοντέλων.

     

    Ενώ η Nvidia παρουσίασε τον Νοέμβριο την υπολογιστική GPU H200 για φορτία εργασίας AI και HPC, βασισμένη στην αρχιτεκτονική Hopper, η εταιρεία αυξάνει επί του παρόντος την παραγωγή. Παρά την τελειοποίηση της αλυσίδας εφοδιασμού Hopper από το 2022, ο Jensen Huang, CEO της Nvidia, εξέφρασε τις προκλήσεις για την άμεση κάλυψη της ζήτησης 100% για το νέο αυτό προϊόν. Ο Huang υπογράμμισε τις εγγενείς δυσκολίες στη μετάβαση από το μηδέν στην πλήρη παραγωγή εν μία νυκτί με το λανσάρισμα προϊόντων νέας γενιάς.

     

    Καθώς η Nvidia πλοηγείται στη λεπτή ισορροπία μεταξύ της ραγδαίας αύξησης της ζήτησης και των περιορισμών της προσφοράς, ο κλάδος παρακολουθεί στενά για να δει πόσο γρήγορα ο τεχνολογικός γίγαντας μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που σχετίζονται με τις πολυαναμενόμενες GPU που βασίζονται στην Blackwell.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Nvidia
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.