Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Nvidia αποκαλύπτει τις νέες GPUs Entry-Level RTX Ada Generation Laptop για επαγγελματίες

      Τα τσιπ χαμηλότερης κατηγορίας για επαγγελματίες παρέχουν 154 και 193 TOPS, αντίστοιχα.

    Η Nvidia επέκτεινε τη σειρά φορητών υπολογιστών RTX Ada Generation με την παρουσίαση δύο νέων entry-level GPUs, προσαρμοσμένων για επαγγελματίες. Οι GPU RTX 500 και 1000 Ada Generation για φορητούς υπολογιστές έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται σε λεπτούς και ελαφρούς σχεδιασμούς, προσφέροντας δυνητικά 154 και 193 TOPS (tera-operations per second), αντίστοιχα. Η Nvidia τοποθετεί αυτές τις GPU ως ιδανικές λύσεις για δημιουργούς περιεχομένου, ερευνητές και μηχανικούς που απαιτούν απόδοση εν κινήσει.

     

    Οι GPUs RTX 500 και 1000 Ada Generation, που βασίζονται στην αρχιτεκτονική GPU AD107, προστίθενται στην υπάρχουσα οικογένεια GPUs για φορητούς υπολογιστές, αυξάνοντας το σύνολο σε επτά SKUs. Η Nvidia υπογραμμίζει την καταλληλότητα αυτών των GPU για λεπτούς και ελαφρούς σταθμούς εργασίας, παρέχοντας άφθονες επιδόσεις δημιουργικής AI για επαγγελματίες που εργάζονται σε διάφορους τομείς.

     

    zfHpFyuJqho5ykigph7DNo.jpg

     

    Οι εσωτερικές δοκιμές της Nvidia δείχνουν ότι ακόμη και η RTX 500 παρέχει "έως και 14 φορές μεγαλύτερη απόδοση generative AI" σε σύγκριση με τις διαμορφώσεις μόνο με CPU, υπογραμμίζοντας τη δυνητική αύξηση των επιδόσεων που προσφέρουν αυτές οι GPU στους φορητούς σταθμούς εργασίας.

     

    Οι βασικές προδιαγραφές των νέων GPU περιλαμβάνουν τον αριθμό των πυρήνων CUDA να είναι πάνω από 2.000, με την RTX 500 να διαθέτει 2.048 πυρήνες CUDA και την RTX 1000 να διαθέτει 2.560 πυρήνες CUDA. Τα υποσυστήματα μνήμης έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την αποδοτικότητα της ενέργειας, με την RTX 500 να είναι εξοπλισμένη με 4GB GDDR6 σε δίαυλο 64-bit και την RTX 1000 να ανεβάζει ελαφρώς τον πήχη με 6GB GDDR6 σε δίαυλο 96-bit. Η κατανάλωση ενέργειας κυμαίνεται από 35-60W για την RTX 500 και 35-140W για την RTX 1000, με έως και 15W επιπλέον Dynamic Boost.

     

    d5UZLwgyopqMXvzRHFt53.jpg

     

    Παρά τις μέτριες προδιαγραφές μνήμης, η Nvidia τονίζει ότι οι νέες GPU προσφέρουν αρκετά προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως πυρήνες RT τρίτης γενιάς, πυρήνες Tensor τέταρτης γενιάς, πυρήνες CUDA γενιάς Ada, DLSS3, NVENC όγδοης γενιάς με υποστήριξη AV1 και ειδική μνήμη GPU που ξεπερνά τις ενσωματωμένες GPU.

    Η εταιρεία αναμένει ότι φορητοί σταθμοί εργασίας εξοπλισμένοι με τις GPU RTX 500 και 1000 Ada Generation για φορητούς υπολογιστές θα είναι διαθέσιμοι αυτή την άνοιξη από συνεργάτες όπως η Dell, η HP, η Lenovo και η MSI. Αυτή η επέκταση της σειράς Ada Generation έχει ως στόχο να παρέχει μια σειρά επιλογών για τους επαγγελματίες που αναζητούν GPU υψηλής απόδοσης σε SFF και φορητούς.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Nvidia
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.