Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Samsung λέγεται ότι θα αυξάνει την τιμολόγηση NAND κατά 20% ανά τρίμηνο

    Αν αναβάλλετε την αγορά ενός νέου SSD, ίσως θα πρέπει να το σκεφτείτε πριν από το τέλος του έτους, ειδικά αν έχετε βάλει στο μάτι κάποιο μοντέλο της Samsung, καθώς η εταιρεία φέρεται να αυξάνει την τιμή του NAND flash της από τώρα. Το NAND flash μπορεί να έχει πιάσει πάτο, με όλους τους μεγάλους κατασκευαστές, εκτός πιθανώς από την YMTC, να έχουν μειώσει την παραγωγή για να προσπαθήσουν να ανεβάσουν τις τιμές, αλλά μέχρι στιγμής, τίποτα δεν φαίνεται να έχει αποδώσει. Παρόλα αυτά, οι αναφορές που προέρχονται από το UDN News της Ταϊβάν μέσω της TrendForce υποδηλώνουν ότι η Samsung ετοιμάζεται να αυξήσει την τιμή των προϊόντων NAND flash της κατά 20% ανά τρίμηνο μέχρι τα μέσα του 2024.

     

    Ομολογουμένως, αυτό δίνει στη Samsung μόνο περίπου δυόμισι τρίμηνα για να αυξήσει την τιμολόγηση, αλλά αυτό είναι δυνητικά τρεις αυξήσεις του 20 τοις εκατό ανά αύξηση. Η Samsung φέρεται να έχει ήδη αυξήσει τις τιμές των μνημών NAND κατά 10 έως 20 τοις εκατό αυτό το τρίμηνο, γεγονός που σύμφωνα με την TrendForce είχε αντίκτυπο στην τιμολόγηση των SSD για επιχειρήσεις, η οποία έχει ήδη αυξηθεί κατά πέντε έως 10 τοις εκατό. Η TrendForce προβλέπει αύξηση των τιμών των SSD για τους καταναλωτές κατά οκτώ έως 13 % πριν από το τέλος του έτους, κάτι που μπορεί να μην φαίνεται πολύ, αλλά αν η τιμολόγηση αυξηθεί για άλλα δύο τρίμηνα, θα μπορούσαμε να δούμε κατά 30 έως 40 % ακριβότερους SSD στο όχι πολύ μακρινό μέλλον. Ως εκ τούτου, θα αξίζει να παρακολουθείτε την τιμολόγηση των SSD, καθώς είναι πιθανό οι ανταγωνιστές της Samsung να ακολουθήσουν το παράδειγμα και να αυξήσουν επίσης την τιμολόγηση των NAND, γεγονός που θα επηρεάσει την ευρύτερη αγορά.


    Πηγή
    Φωτογραφία: TechSpot
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.