Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Νέοι Περιορισμοί για Φορητούς Υπολογιστές Intel με Γραφικά Arc Graphics

      Οι φορητοί Core Ultra με σήμα 'Arc Graphics', θα πρέπει να είναι διπλού καναλιού με μνήμη τουλάχιστον 16 GB

    Όσοι σκοπεύουν να αποκτήσουν έναν φορητό υπολογιστή με επεξεργαστή Intel Core UItra και γραφικά Arc Graphics θα πρέπει να σημειώσουν ότι απαιτείται τουλάχιστον 16GB μνήμης RAM η οποία να είναι σε λειτουργία διπλού καναλιού.

     

    Η Intel ανακοίνωσε τους νέους επεξεργαστές Meteor Lake, επικεντρωμένους στην ισχύ των γραφικών, υποσχόμενη αξιοπρεπή επίδοση στα 1080p για τους λάτρεις του gaming. Παρά τους μόλις οκτώ πυρήνες Xe LPG, η Intel υπόσχεται μέση αύξηση της τάχυτητας κατά 10% σε σχέση με τον αντίστοιχο επεξεργαστή AMD Ryzen 7 7840U.

     

    mgiP2vEHoNW82m7kkCcogX-970-80.jpg.webp

     

    Λόγω της έλλειψης ξεχωριστής framebuffer για τα γραφικά, η μονάδα γραφικών Core Ultra λειτουργεί με κοινόχρηστη μνήμη RAM, και για να επιτευχθούν οι στόχοι απόδοσης, απαιτείται τουλάχιστον 16GB μνήμης RAM σε λειτουργία διπλού καναλιού.

     

    jnzdwxsqbjvnvEqmzG2NkX-970-80.jpg.webp

     

    Ο εκπρόσωπος της Intel, Tom Petersen, υπογραμμίζει τη σημασία αυτών των προδιαγραφών για την εξασφάλιση μιας αρτιότατης εμπειρίας Arc graphics. Η Intel επιβάλλει αυτούς τους περιορισμούς μέσω των κατασκευαστών φορητών υπολογιστών για την εγγύηση της απόδοσης των γραφικών.

     

    Οι εν λόγω περιορισμοί ενθαρρύνουν τους κατασκευαστές φορητών υπολογιστών να παραμείνουν στη σταθερή επιλογή τουλάχιστον 16GB μνήμης RAM σε λειτουργία διπλού καναλιού, αποφεύγοντας τις συχνές "εκπτώσεις" στη μνήμη που παρατηρούνται συχνά σε φορητούς υπολογιστές. Αυτός ο περιορισμός αναμένεται να οδηγήσει σε βελτιωμένη επίδοση και εμπειρία χρήστη για τους καταναλωτές.


    Πηγή
    Φωτογραφία: PCMag
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.