Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Τα έσοδα της AMD από το gaming μειώνονται, προκαλώντας ανησυχίες για τις τάσεις του κλάδου

      Μοιάζει αναπόφευκτο, μιας και η οικογένεια GPU Radeon RX 7000 μοιάζει με καταστροφή

    Η AMD βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις στον τομέα του gaming, καθώς τα τελευταία οικονομικά της αποτελέσματα αποκαλύπτουν μια εντυπωσιακή πτώση 48% στα έσοδα από την αγορά gaming, για το πρώτο τρίμηνο του 2024 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Ενώ ένα μέρος αυτής της πτώσης αποδίδεται στη φυσική ύφεση των πωλήσεων κονσολών καθώς τα προϊόντα ωριμάζουν, η AMD αναγνωρίζει ότι οι μειωμένες πωλήσεις των GPU Radeon συνέβαλαν επίσης στην πτώση. Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Jean Hu, διαγράφει μια ζοφερή εικόνα για το υπόλοιπο του έτους, προβλέποντας περαιτέρω μείωση της ζήτησης παιχνιδιών, ρίχνοντας σκιές στις προοπτικές της επιχείρησης παιχνιδιών.

     

    Επιδεινώνοντας το ζήτημα, τα προϊόντα gaming της AMD λειτουργούν με χαμηλότερα περιθώρια κέρδους, επιδεινώνοντας τον αντίκτυπο των μειωμένων πωλήσεων στη συνολική κερδοφορία της εταιρείας. Παρά τη δυνητική χρυσή τομή της βελτίωσης των μέσων περιθωρίων κέρδους, η αναγνώριση της Hu υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης, αναδεικνύοντας τη δυσμενή δυναμική εντός της αγοράς παιχνιδιών. Η μείωση των πωλήσεων υλικού παιχνιδιών συμπίπτει με την έκθεση της Microsoft για μείωση των πωλήσεων του Xbox κατά 31%, ευθυγραμμιζόμενη με τις ευρύτερες ανησυχίες για την πορεία της βιομηχανίας παιχνιδιών εν μέσω αυξανόμενου κόστους ανάπτυξης και συρρίκνωσης των πωλήσεων υλικού.

     

    Εν μέσω αυτών των προκλήσεων, δημιουργούνται εικασίες σχετικά με τη μελλοντική κατεύθυνση των κονσολών παιχνιδιών, με φήμες που υποδηλώνουν μια στροφή προς εξειδικευμένες προσφορές που μοιάζουν με το Steam Deck της Microsoft. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να περιπλέξει περαιτέρω τις προοπτικές εσόδων της AMD, δεδομένης της μακροχρόνιας συνεργασίας της με το Xbox. Καθώς το τοπίο των παιχνιδιών εξελίσσεται, οι ενδιαφερόμενοι προετοιμάζονται για συνεχείς αναταράξεις, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα των σημερινών μοντέλων της βιομηχανίας μπροστά στις αυξανόμενες πιέσεις.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Future
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.