Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    YouTuber αφήνει το Switch OLED ανοικτό για 3.600 ώρες για να δοκιμάσει το burn-in της οθόνης

    Μήπως το νέο Switch της Nintendo πάσχει από το κάψιμο οθόνης (image-burn) που ταλαιπωρεί πολλούς χρήστες με τέτοιες συσκευές; Ένα ασυνήθιστο τεστ προσφέρει κάποιες απαντήσεις, από τον Wulff Den, έναν YouTuber που ειδικεύεται στα βίντεο παιχνιδιών.
    Μετά από 3.600 ώρες εμφάνισης ενός Switch OLED στην ίδια εικόνα -- μια που αφαιρέθηκε από το The Legend of Zelda: Breathe of the Wild, ο Wulff Den κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συσκευή τελικά, παρουσιάζει ελαφρά σημάδια καψίματος (burn-in). Η ζημιά είναι μικρή -- σε μια λευκή οθόνη, όπως το κύριο μενού του Switch, υπήρχε ένα αχνό "μπλε ghosting", που εμφανίστηκε μετά το πείραμα των έξι μηνών. Όπως επισημαίνει ο ίδιος ο Wulff Den, "Δεν φαίνεται αρκετά. Δεν είναι κάτι για το οποίο θα έκανα αίτημα RMA."

    Το πείραμα ξεκίνησε μόλις κυκλοφόρησε το Switch OLED. Τότε ο Wulff Den αποφάσισε να ανακαλύψει εάν οι χρήστες θα έπρεπε να ανησυχούν για το burn-in. Ο χρήστης του YouTube άφησε το Switch OLED ενεργοποιημένο, εμφανίζοντας την ίδια εικόνα και ρυθμίστηκε στην πλήρη φωτεινότητά του, χωρίς καμία διακοπή εκτός από το περιστασιακό έλεγχο που έκανε. Μετά από 1.800 ώρες ή τρεις μήνες, το έργο απέδωσε αμελητέα αποτελέσματα -- τα λευκά εικονοστοιχεία ήταν ελαφρώς πιο αμυδρά, αλλά ο Wullf Den σημείωσε ότι πιθανότατα δεν θα το είχε προσέξει, αν δεν παρακολουθούσε με επιμονή τις αλλαγές κατά τη διάρκεια της δοκιμής του.

     

     

    Ο Wulff Den αποδεικνύει ότι αν δεν εμφανίζεται η ίδια εικόνα συνεχώς για 3.600 ώρες το Switch OLED σας είναι ασφαλής. Παρέχει ακόμη και μια διόρθωση (που δεν είναι και τόσο ρεαλιστική) για όσους ενδέχεται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αφού κάνουν κάτι παρόμοιο με τη δοκιμή του. "Υπάρχει μια ρύθμιση στο Switch όπου μπορείτε να αντιστρέψετε τα χρώματα, οπότε αν ήθελα να το αφήσω ενεργό για άλλες 3.600 ώρες, θα έκανε burn-in στην υπόλοιπη οθόνη και θα εξομαλύνει όλα τα χρώματα."

    Ωστόσο, είναι ασφαλές να πούμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών δε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, δεδομένου ότι το Switch έχει έναν ενσωματωμένο μηχανισμό για να απενεργοποιεί την οθόνη όταν δεν εντοπίζεται δραστηριότητα για πέντε λεπτά.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.