Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    YouTuber βρήκε γιατί οι μητρικές Asus Z690 Hero έπιαναν φωτιά

    Ο YouTuber Buildzoid στο κανάλι Actually Hardcore Overlocking, ανακάλυψε ότι ένας πυκνωτής είναι εγκατεστημένος ανάποδα στη μητρική Asus ROG Maximus Z690 Hero με αποτέλεσμα το λιώσιμό του.
    Η Asus έχει αναγνωρίσει το ζήτημα σε μια ανάρτηση στον ιστότοπο της και σχεδιάζει να προχωρήσει σε αντικαταστάσεις σε πελάτες με τις επηρεαζόμενες μητρικές. Τα προβλήματα με τη μητρική πλακέτα Z690 Hero άρχισαν να εμφανίζονται στο φόρουμ υποστήριξης της Asus, καθώς και στο Reddit, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες να είναι σχεδόν πανομοιότυπα. Όπως σημειώνεται από το Tom's Hardware, οι χρήστες ανέφεραν ότι οι μητρικές τους άρχισαν να καπνίζουν στο ίδιο σημείο: τα δύο MOSFET δίπλα στις υποδοχές DIMM και στον αναγνώστη κωδικών QR.

     

     

    Σε ένα βίντεο στο κανάλι του, ο Buildzoid διαγιγνώσκει το πρόβλημα χρησιμοποιώντας μόνο τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται για υποστήριξη φόρουμ και στο Reddit, αποδίδοντας την αστοχία του Z690 Hero στον ανάποδα εγκατεστημένο πυκνωτή που είναι δίπλα στα MOSFET και όχι στα ίδια τα MOSFET. Ο Buildzoid εξέτασε προσεκτικά τις εικόνες της μητρικής, επισημαίνοντας ότι το κείμενο στον πυκνωτή είναι στην πραγματικότητα ανάποδα, ένα πιθανό σημάδι ότι έχει εγκατασταθεί λανθασμένα. Όπως αναφέρει το Tom's Hardware, ένας ανεστραμμένος πυκνωτής οδηγεί σε αντίστροφη πολικότητα, προκαλώντας δυσλειτουργία και καύση των MOSFET. (:amen:)

    Αφού τα νέα σχετικά με το ζήτημα άρχισαν αποκτούν δημοσιότητα, η Asus επιβεβαίωσε ότι η διάγνωση του Buildzoid είναι, στην πραγματικότητα, σωστή. "Στη συνεχιζόμενη έρευνά μας, εντοπίσαμε προκαταρκτικά ένα πιθανό πρόβλημα ανάποδα εγκατεστημένου πυκνωτή μνήμης στη διαδικασία παραγωγής από μία από τις γραμμές παραγωγής που μπορεί να προκαλέσει τον κωδικό σφάλματος 53, να μην postάρει η μητρική ή να προκληθεί ζημιά σε εξαρτήματα μητρικής", ανακοίνωσε η Asus. "Το ζήτημα επηρεάζει δυνητικά μονάδες που κατασκευάστηκαν το 2021 με αριθμό ανταλλακτικού 90MB18E0-MVAAY0 και σειριακό αριθμό που ξεκινά με MA, MB ή MC."

    Σε μια ξεχωριστή ανάρτηση στη σελίδα της Asus στο Facebook, πρόσθεσε έναν σύνδεσμο σε ένα εργαλείο που ελέγχει εάν η Z690 Hero σας επηρεάζεται από το πρόβλημα με βάση τον σειριακό της αριθμό.

    «Στο μέλλον, συνεχίζουμε την ενδελεχή επιθεώρησή μας με τους προμηθευτές και τους πελάτες μας για να εντοπίσουμε όλες τις πιθανές επηρεαζόμενες μητρικές πλακέτες ROG Maximus Z690 Hero στην αγορά και θα συνεργαστούμε με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για ένα πρόγραμμα αντικατάστασης», αναφέρει η Asus.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.