Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο Linus Torvalds προετοιμάζεται να εκσυγχρονίσει τον πυρήνα του Linux

    «Όλοι γνωρίζουμε ότι το Linux είναι γραμμένο σε C», γράφει το ZDNet. "Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι είναι γραμμένο σε μια παλιά διάλεκτο C· την έκδοση 1989 του προτύπου γλώσσας C, C89". Αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει, μιας και ο Linus Torvalds αποφάσισε ότι το Linux θα μεταβεί στο πρότυπο C11 ξεκινώντας με τον πυρήνα 5.18. Το Linux είχε σχεδιάσει να μεταβεί σε ένα νεότερο πρότυπο τελικά με το C99 να είναι η επόμενη έκδοση. Ωστόσο, μια πρόσφατη ενημέρωση κώδικα σε ένα πρόβλημα ασφαλείας αποκάλυψε ότι ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα με το C99.

    Προκειμένου να επιδιορθωθεί ένα πιθανό πρόβλημα ασφάλειας και δεδομένου ότι το πρότυπο C99 δεν ήταν πολύ δημοφιλές, συμφωνήθηκε να παραληφθεί και να χρησιμοποιηθεί το C11. Η συμβατότητα προς τα πίσω με τους περισσότερους μεταγλωττιστές όπως το gcc θα πρέπει να επιτρέπει την εύκολη μετάβαση του μεγαλύτερου μέρους του κώδικα.

    Το ZDNet προσθέτει ότι "Δεν είναι τόσο μεγάλη μετάβαση όσο μπορεί να φαίνεται. Το C89 εξακολουθεί να έχει σχεδόν καθολική υποστήριξη. Επειδή οποιοσδήποτε μεταγλωττιστής C είναι συμβατός με παλαιότερες εκδόσεις, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη μεταγλώττιση ή εκτέλεση ενός προγράμματος C89. Έτσι , ένας μεταγλωττιστής συμβατός με C11 δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με κανέναν κώδικα παλαιού τύπου C89."


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.