Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Ίδρυμα Ceph αποκαλύπτει το Ceph Squid, καλωσορίζει τα νέα μέλη Diamond και ορίζει την ημερομηνία για το Cephalocon 2024

      Η κυκλοφορία του Squid σηματοδοτεί σημαντικό ορόσημο για την περαιτέρω πορεία του

    Το Ίδρυμα Ceph Foundation, το οποίο είναι αφοσιωμένο στην ανάπτυξη του Ceph, ανακοινώνει την κυκλοφορία του Ceph Squid, μιας σημαντικής έκδοσης γεμάτης με βελτιώσεις επιδόσεων και χαρακτηριστικά εξοικονόμησης χώρου, ενισχύοντας τη θέση του Ceph ως κορυφαίας λύσης αποθήκευσης ανοικτού κώδικα. Με την κλιμακούμενη, ανθεκτική και ευέλικτη αρχιτεκτονική του, το Ceph ξεπέρασε το ορόσημο του 1 exabyte αναφερόμενου αποθηκευτικού χώρου σε 3.000 clusters, εδραιώνοντας την ιδιότητά του ως την πρώτη επιλογή για τις σύγχρονες προκλήσεις αποθήκευσης δεδομένων. Το Ceph Squid σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην παροχή κλιμακούμενων, αξιόπιστων και προσαρμόσιμων λύσεων αποθήκευσης που ανταποκρίνονται στις εξελισσόμενες ψηφιακές απαιτήσεις.

     

    Μεταξύ των χαρακτηριστικών που ξεχωρίζουν στο Ceph Squid είναι οι βελτιώσεις στο BlueStore, μειωμένη καθυστέρηση (lag) και τις απαιτήσεις CPU για φόρτους εργασίας έντασης στιγμιότυπων και υιοθετώντας τη συμπίεση RocksDB για βελτιωμένη απόδοση και μειωμένη χρήση χώρου. Επιπλέον, οι βελτιώσεις του CRUSH προσφέρουν πιο ευέλικτες και οικονομικά αποδοτικές διαμορφώσεις κωδικοποίησης διαγραφής, ενώ το Crimson προσφέρει βελτιωμένη απόδοση και σταθερότητα στην ανάγνωση, υποστηρίζοντας κρίσιμες λειτουργίες όπως scrub, μερική ανάκτηση και trimming osdmap. Αυτές οι βελτιώσεις υπογραμμίζουν τη δέσμευση του Ceph για συνεχή καινοτομία ως απάντηση στις ανάγκες των χρηστών.

     

    Το Ceph Foundation εδραιώνει περαιτέρω το οικοσύστημά του με την προσθήκη των Bloomberg, IBM και 45Drives ως Diamond Members, γεγονός που αντανακλά την κοινή αφοσίωση στο μέλλον του Ceph και την αριστεία του ανοιχτού κώδικα. Η επέκταση αυτή συνοδεύει μια ολοκληρωμένη ανανέωση των βαθμίδων και των παροχών των μελών, με στόχο την προώθηση της συνεργασίας και την υποστήριξη της αποστολής του Ceph. Με τις νέες βαθμίδες που περιλαμβάνουν Diamond, Platinum, Gold και Silver, τα μέλη αποκτούν εξατομικευμένα οφέλη και ευθύνες, ενισχύοντας τη συλλογική προσπάθεια της κοινότητας για την προώθηση λύσεων αποθήκευσης ανοιχτού κώδικα.

     

    Καθώς η προσμονή μεγαλώνει, οι λάτρεις του Ceph μπορούν να σημειώσουν στα ημερολόγιά τους το Cephalocon 2024, που έχει προγραμματιστεί για τις 4-5 Δεκεμβρίου στη Γενεύη της Ελβετίας. Η εκδήλωση υπόσχεται μια πλατφόρμα για την παγκόσμια κοινότητα του Ceph για να ανταλλάξει γνώσεις, να παρουσιάσει καινοτομίες και να ενισχύσει τη συνεργασία. Οι λεπτομέρειες εγγραφής θα είναι σύντομα διαθέσιμες, προσκαλώντας προγραμματιστές, συνεργάτες και λάτρεις της τεχνολογίας να συμμετάσχουν στη συζήτηση και να συνεισφέρουν στο μέλλον της αποθήκευσης. Για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν τα ενισχυμένα οφέλη της ιδιότητας μέλους του Ceph Foundation, να ανακαλύψουν τα τελευταία χαρακτηριστικά του Ceph Squid ή να εξασφαλίσουν μια θέση στο Cephalocon 2024, επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Ceph για περισσότερες πληροφορίες.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.