Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Intel Thread Director έρχεται στο Linux δίνοντας σημαντική ώθηση στην απόδοση του Alder Lake

    Ο πυρήνας Linux 5.18 προσθέτει υποστήριξη αυτή την άνοιξη για το Intel Hardware Feedback Interface με σκοπό να λαμβάνει καλύτερες αποφάσεις σχετικά με το πού θα τοποθετηθεί συγκεκριμένο φόρτο εργασίας μεταξύ των διαθέσιμων πυρήνων/νημάτων CPU, αναφέρει η Phoronix. Αυτό είναι σημαντικό επειδή οι επεξεργαστές Alder Lake της Intel "είναι οι πρώτοι επεξεργαστές x86-64 που αγκαλιάζουν ένα υβριδικό παράδειγμα με δύο ξεχωριστές αρχιτεκτονικές CPU στο ίδιο καλούπι", εξηγεί το Hot Hardware:
    Αυτές οι δύο ξεχωριστές αρχιτεκτονικές CPU έχουν διαφορετικές δυνάμεις και δυνατότητες. Οι "πυρήνες επιδόσεων" του Golden Cove (ή οι πυρήνες P) διαθέτουν την τελευταία αρχιτεκτονική υψηλής απόδοσης επιτραπέζιου επεξεργαστή της Intel και είναι εξαιρετικά γρήγοροι. Εν τω μεταξύ, οι «πυρήνες αποδοτικότητας» (ή οι E-cores) της Gracemont είναι τόσο μικροί που τέσσερις από αυτούς, μαζί με 2 MB κοινόχρηστης μνήμης cache L2, μπορούν σχεδόν να χωρέσουν στον ίδιο χώρο με έναν πυρήνα Golden Cove. Είναι πιο αργοί από τους πυρήνες του Golden Cove, αλλά και πολύ πιο αποτελεσματικοί, τουλάχιστον θεωρητικά.

    Η ιδέα είναι ότι οι εργασίες παρασκηνίου και ο ελαφρύς φόρτος εργασίας μπορούν να εκτελεστούν στους πυρήνες E, εξοικονομώντας ενέργεια, ενώ οι εργασίες που είναι latency-sensitive και εργασίες compute-intensive μπορούν να εκτελεστούν στους ταχύτερους πυρήνες P. Τα οφέλη από αυτό μπορεί να μην ήταν τόσο ξεκάθαρα όσο θα ήθελε η Intel στα Windows, αλλά ήταν ακόμη λιγότερο ορατά στο Linux. Αυτό συμβαίνει επειδή το Linux δεν γνωρίζει την ασυνήθιστη διαμόρφωση των CPU της Alder Lake.

    Λοιπόν, αυτό αλλάζει στο Linux 5.18, που αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτή την άνοιξη. Το Linux 5.18 φέρνει υποστήριξη για το Intel Hardware Feedback Interface ή EHFI.

    Αυτό είναι ουσιαστικά η ουσία του "Thread Director" της Intel, ο οποίος είναι ένας έξυπνος, low-latency scheduler.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.