Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Έρευνα αποκαλύπτει ότι η ταχύτητα πληκτρολόγησης στα smartphones είναι, κατά μέσο όρο, μόνο 25% πιο αργή σε σχέση με τα φυσικά πληκτρολόγια των υπολογιστών μας

    Μια νέα μεγάλης κλίμακας έρευνα φέρνει στο φως συμπεράσματα που δείχνουν ότι η ταχύτητα πληκτρολόγησης των χρηστών smartphones αυξάνεται εκθετικά και πλησιάζει τις ταχύτητες που επιτυγχάνονται στα φυσικά πληκτρολόγια

     

    Ερευνητές από τα Πανεπιστήμια Aalto, Cambridge και ETH Zurich διεξήγαγαν ανάλυση των ταχυτήτων πληκτρολόγησης δεκάδων χιλιάδων χρηστών smartphones και υπολογιστών. Η Anna Feit, ερευνήτρια στο ETH Zurich και μία από τους συγγραφείς της σχετικής ερευνητικής εργασίας δήλωσε ότι οι χρήστες που πληκτρολογούσαν με τους δύο αντίχειρες μπορούσαν να φτάσουν κατά Μ.Ο. τις 38 λέξεις ανά λεπτό, δηλαδή μόνο 25% πιο αργά σε σχέση με παρόμοιες έρευνες που έχουν γίνει για την ταχύτητα πληκτρολόγησης σε φυσικά πληκτρολόγια.

     

    Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, ενώ η πληκτρολόγηση σε φυσικά πληκτρολόγια είναι ταχύτερη, ο αριθμός των χρηστών που έφταναν τον πήχη των 100 λέξεων ανά λεπτό μειώνεται. Αυτό σημαίνει ότι το χάσμα μεταξύ της ταχύτητας στα εικονικά πληκτρολόγια των smartphones και στα φυσικά πληκτρολόγια των υπολογιστών, μικραίνει. Η έρευνα επίσης κατέληξε ότι, μεταξύ των 37.000 εθελοντών που συμμετείχαν, το 74% πληκτρολογεί με τους δύο αντίχειρες. 

     

    Στην εργασία αναφέρεται ακόμα ότι οι χρήστες ηλικίας μεταξύ 10 και 19 ετών είναι κατά 10 λέξεις ανά λεπτό ταχύτεροι από τους χρήστες που βρίσκονται στη δεκαετία των 40. Περιέργως, το 14% των χρηστών δεν χρησιμοποιεί αυτόματη διόρθωση (auto correct), το οποίο θεωρείται ότι αυξάνει την ταχύτητα πληκτρολόγησης. 

     

    ΥΓ: Η μεγαλύτερη ταχύτητα πληκτρολόγησης που καταγράφηκε από χρήστη smartphone ήταν 85 λέξεις ανά λεπτό! 

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.