Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Απολυμένη τραπεζική υπάλληλος διαγράφει σε μια πράξη αντεκδίκησης 21 Gb δεδομένων

    Η Juliana Barile, πρώην τραπεζική υπάλληλος στη Νέα Υόρκη, παραδέχτηκε την ενοχή της για πρόσβαση στα συστήματα υπολογιστών του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος χωρίς άδεια και την καταστροφή πάνω από 21 gigabytes δεδομένων για να εκδικηθεί την απόλυσή της.

    "Σε μια πράξη εκδίκησης για την απόλυσή της, η Juliana Barile μπήκε στο σύστημα υπολογιστών του πρώην εργοδότη της και διέγραψε αιτήσεις στεγαστικών δανείων και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες που διατηρούνται στον διακομιστή αρχείων", δήλωσε η Αμερικανίδα εισαγγελέας Jacquelyn M. Kasulis.

    Η κατηγορούμενη εργάστηκε εξ αποστάσεως με μερική απασχόληση στην τράπεζα μέχρι τις 19 Μαΐου 2021, οπότε και της κοινοποιήθηκε η απόλυσή της. Παρόλο που ζητήθηκε από την εταιρεία που διαχειρίζεται τα πληροφοριακά συστήματα της τράπεζας να απενεργοποιήσει τα διαπιστευτήρια απομακρυσμένης πρόσβασης της Juliana Barile, αυτό δεν έγινε ποτέ. Δύο ημέρες αργότερα, στις 21 Μαΐου, η Juliana Barile, συνδέθηκε για περίπου 40 λεπτά και διέγραψε πάνω από 20.000 αρχεία και περίπου 3.500 καταλόγους, συνολικά περίπου 21,3 gigabytes δεδομένων που ήταν αποθηκευμένα σε κοινόχρηστους φακέλους στο δίκτυο της τράπεζας. Τα διαγραμμένα αρχεία περιλάμβαναν πληροφορίες που σχετίζονται με αιτήσεις στεγαστικών δανείων πελατών καθώς και το λογισμικό προστασίας του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος κατά των ransomware.

    Εκτός από τη διαγραφή εγγράφων με δεδομένα πελατών και εταιρείας, η Juliana Barile άνοιξε επίσης διάφορα εμπιστευτικά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων αρχείων που περιέχουν πρακτικά του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας. 

    Παρόλο που η τράπεζα της Νέας Υόρκης είχε αντίγραφα ασφαλείας ορισμένων δεδομένων που είχαν διαγραφεί από την κατηγορούμενη, έπρεπε να ξοδέψει περισσότερα από 10.000 δολάρια για να αποκαταστήσει τα κατεστραμμένα αυτά δεδομένα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.