Jump to content


  • X-kyramas
    X-kyramas

    Γονική συναίνεση θα χρειάζονται οι νέοι κάτω των 16 για να χρησιμοποιούν Facebook και email

    Έτσι οι έφηβοι θα μείνουν έξω από υπηρεσίες όπως Facebook, Snapchat, Instagram και email εφόσον δεν έχουν τη γονική συναίνεση, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να περάσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις που θα ανεβάσουν το όριο στο οποίο χρειάζεται η γονική συναίνεση από τα 13, που είναι μέχρι σήμερα, στα 16 χρόνια.

     

    Αυτό θα σημαίνει ότι οι νέοι θα χρειάζεται να ζητάνε την άδεια από τους γονείς τους όταν θελήσουν να επισκεφτούν μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όταν θελήσουν να κατεβάσουν μια εφαρμογή ακόμα και για να χρησιμοποιήσουν μια μηχανή αναζήτησης.

     

    Αυτός ο νόμος μάλλον θα προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στις μεγάλες εταιρίες των social media οι οποίες αυτή τη στιγμή έχουν σαν όριο τα 13 χρόνια σύμφωνα τους Ευρωπαϊκούς και Αμερικάνικους νόμους που ισχύουν μέχρι σήμερα.

     

    Μόλις οριστικοποιηθούν οι αλλαγές αυτές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα κατατεθεί προς ψήφιση το νέο έτος και οι χώρες μέλη θα έχουν περιθώριο δύο χρόνια για να εφαρμόσουν το νέο νόμο.

     

    Σε περίπτωση μη εφαρμογής τους οι εταιρείες θα βρεθούν αντιμέτωπες με πρόστιμα εκατομμυρίων. Οι νέες αυτές διατάξεις είναι μέρος μιας αναδιάρθρωσης των ισχυόντων νόμων με σκοπό να αποτελέσουν μία κοινή δέσμη μέτρων κοινών για όλες τις χώρες και βρίσκονται σε διαβούλευση για σχεδόν τέσσερα χρόνια.

     

    Η οργάνωση Diana Award Youth Board, η οποία έχει σαν σκοπό την προστασία των παιδιών από το bullying, αντιτίθεται στα νέα μέτρα.

     

    "Η αύξηση αυτή θα ωθήσει τους νέους μεταξύ των ηλικιών 13 και 15 να πουν ψέματα για την ηλικία τους αφού από την ηλικία των 13 ήδη χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες στο διαδίκτυο και το πιο πιθανό είναι να δηλώσουν ψευδή ηλικία προκειμένου να συνεχίσουν να τις χρησιμοποιούν, παρά να ζητήσουν από τους γονείς τους την άδεια".

     

    "Αυτή η εξέλιξη θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τις εταιρίες να προσφέρουν καθοδήγηση ανάλογα με την ηλικία τους για να έχουν μία ασφαλή εμπειρία στο διαδίκτυο χωρίς να κινδυνεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα."

     

    https://twitter.com/AntiBullyingPro/status/676389162740772864


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.