Jump to content



  • yanni
    yanni

    Επτά εκδόσεις των Windows 10 αποκάλυψε η Microsoft

    .
    Και στα Windows 10 η πιο διαδεδομένη έκδοσή τους αναμένεται να είναι η Windows 10 Home. Αυτή θα περιλαμβάνει τα περισσότερα χαρακτηριστικά αν όχι όλα των Windows 10 που ήδη γνωρίζουμε, όπως η Cortana, η ενσωμάτωση με το Xbox One, ο νέος Microsoft Edge browser και μερικές επιπλέον εφαρμογές. Η έκδοση Home θα είναι επίσης διαθέσιμη για 2-in-1 συσκευές και tablets.

     

    Windows 10 10074

     

    Η χρήστες των Windows phones θα έχουν την δική τους έκδοση η οποία θα λέγεται Windows 10 Mobile. Χάρη στα Universal Apps, δηλαδή τις εφαρμογές που θα μπορούν να τρέξουν σε κάθε συσκευή που θα έχει τα Windows 10 ως λειτουργικό, οι χρήστες των Windows phones θα μπορούν να ξεκινάνε μια εργασία στο κινητό τους και να την ολοκληρώνουν στο Laptop τους ή το σταθερό τους. Το Continuum, άλλο ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των νέων Windows 10 Mobile, θα επιτρέπει σε ένα Windows phone να μετατρέπεται σε έναν σταθερό υπολογιστή απλά συνδέοντάς το με μια μεγάλη οθόνη, σε συνδυασμό με την χρήση ενός ποντικού και ενός πληκτρολογίου.

     

    Continuum

     

    Για τις επιχειρήσεις θα υπάρχουν τρεις εκδόσεις. Η έκδοση Windows 10 Pro θα απευθύνεται σε μικρές επιχειρήσεις, θα επιτρέπει την διαχείριση πολλών συσκευών και εφαρμογών, θα προσφέρει καλύτερη ασφάλεια και θα επικεντρώνει ιδιαίτερα στην τεχνολογία cloud.

     

    Για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις θα προσφέρεται η έκδοση Windows 10 Enterprise, η οποία σε αντίθεση με την Pro θα επικεντρώνει περισσότερο στην ασφάλεια, παρά στην τεχνολογία cloud. Με την βοήθεια της μεθόδου Long Term Serving Branch θα δύνεται η δυνατότητα στο τμήμα IT να προσφέρει τις απαραίτητες αναβαθμίσεις ασφαλείας για πολλαπλές συσκευές χωρίς άλλες λειτουργικές αναβαθμίσεις. Τόσο η Pro όσο και η Enterprise έκδοση θα διαθέτουν το Windows Updates for Business για καλύτερο έλεγχο των updates των συσκευών.

     

    Για τον επαγγελματία που βρίσκεται συχνά σε κίνηση θα διατίθεται η έκδοση Windows 10 Mobile Enterprise. Η έκδοση αυτή θα έχει αυξημένη ασφάλεια έναντι της απλής Mobile καθώς και το Windows Updates for Business.

     

    Η έκδοση Windows 10 Education θα απευθύνεται προφανώς σε σχολεία, καθηγητές και μαθητές. Η έκδοση αυτή θα βασίζεται ουσιαστικά στην Enterprise με προφανή στόχευση στην αυξημένη ασφάλεια τόσο για τους μαθητές όσο και για το σχολείο. Όποιος μαθητής ή καθηγητής διαθέτει την έκδοση Home ή την έκδοση Mobile, θα μπορεί να την αναβαθμίσει στην Education εφόσον το επιθυμεί.

     

    Οι εκδόσεις Windows 10 Enterprise και Mobile Enterprise αναμένεται να βρεθούν και στα ATM, τα τερματικά, αλλά και τα βιομηχανικά ρομπότ.

     

    Τέλος, η Microsoft κατασκευάζει και την έκδοση Windows IoT core για την αγορά Internet of Things (IoT).

     

    Οι εκδόσεις 10 Home, Mobile και Pro θα προσφέρονται ως δωρεάν αναβαθμίσεις. Οι εκδόσεις Enterprise, Mobile Enterprise και Education θα απαιτούν κάποιο ποσό. Η διάθεση των νέων Windows 10 στην τελική τους μορφή, αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.