Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η στρατηγική πολλαπλών πλατφορμών της Microsoft για το Xbox επηρεάζεται από την πτώση των πωλήσεων του Xbox

      Δεν είναι περίεργο που η Microsoft σκέφτεται τη μεταφορά των παιχνιδιών της στο PlayStation 5

    Σε μια αποκαλυπτική έκθεση αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου, η Microsoft αποκάλυψε σημαντική μείωση των εσόδων κατά 30% από τις κονσόλες Xbox Series X και S σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η μείωση αυτή, η οποία αποδίδεται στον χαμηλότερο όγκο πωλήσεων των κονσολών, υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στον τομέα των παιχνιδιών. Με αξιοσημείωτες αποκλειστικότητες όπως το Grand Theft Auto VI να διεκδικούν σημαντικό μερίδιο της αγοράς, η στρατηγική της Microsoft να επεκταθεί πέρα από την παραδοσιακή αποκλειστικότητα των κονσολών γίνεται όλο και πιο εμφανής.

     

    Παρά τις πρόσφατες εξαγορές όπως το Call of Duty και τις προσπάθειες όπως το Game Pass, η Microsoft παλεύει με τα στάσιμα στοιχεία πωλήσεων της σειράς Xbox X/S. Η αποκάλυψη της Take-Two για περίπου 77 εκατομμύρια κονσόλες "gen 9" σε σπίτια αναδεικνύει περαιτέρω τη δύσκολη μάχη για τη Microsoft, υποδηλώνοντας ότι μόνο περίπου 25 εκατομμύρια κονσόλες Xbox Series X/S έχουν πωληθεί μέχρι σήμερα. Ενώ η δέσμευση της εταιρείας στο Game Pass και σε τίτλους όπως το Starfield παραμένει σταθερή, είναι προφανές ότι η διαφοροποίηση σε άλλες πλατφόρμες γίνεται προτεραιότητα.

     

    Η πρόσφατη κυριαρχία των προπαραγγελιών του Sea of Thieves στο PlayStation Store αποτελεί ένα ισχυρό παράδειγμα της στροφής της Microsoft προς το παιχνίδι πολλαπλών πλατφορμών. Ο διευθύνων σύμβουλος Satya Nadella τόνισε την αφοσίωση της Microsoft στην προσέγγιση των παικτών σε διάφορες συσκευές, σηματοδοτώντας μια πιθανή αλλαγή στην προσέγγιση της εταιρείας όσον αφορά τους αποκλειστικούς τίτλους. Καθώς πληθαίνουν οι εικασίες σχετικά με την πιθανότητα να φτάσουν περισσότερα παιχνίδια πρώτου μέρους της Microsoft σε αντίπαλες πλατφόρμες, το μέλλον του Xbox Series X/S παραμένει αβέβαιο. Ωστόσο, η Microsoft διαβεβαιώνει για τη δέσμευσή της στην καινοτομία του υλικού, υποσχόμενη ότι η επόμενη κονσόλα της θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός στις τεχνικές δυνατότητες, ενώ παράλληλα δίνει έμφαση στην υποστήριξη της συμβατότητας προς τα πίσω και της διατήρησης των παιχνιδιών.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Microsoft
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.