Jump to content


  • UltraB
    UltraB

    Η HARMAN και η Samsung αποκαλύπτουν το μέλλον της συνδεσιμότητας και της αυτόνομης οδήγησης στη CES 2018

    Η συμμαχία της HARMAN με τη Samsung ενσωματώνει τεχνολογίες λογισμικού, εξοπλισμού και cloud, προκειμένου να γίνουν αρχιτέκτονες της εμπειρίας, παρέχοντας φορητότητα για το μέλλον και διασυνδεδεμένο τρόπο ζωής.

     

    Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2018 – Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από τότε που η HARMAN International έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της Samsung Electronics, εστιασμένη σε συνδεδεμένες τεχνολογίες για τις αγορές των αυτοκινήτων, των καταναλωτών και των επιχειρήσεων και οι δύο εταιρείες έχουν ήδη αξιοποιήσει τις ομάδες και τους πόρους τους για να οδηγήσουν ένα βήμα παραπέρα τη φορητότητα του μέλλοντος. Στη CES 2018 παρουσιάστηκαν μοναδικές λύσεις συνδεδεμένων αυτοκινήτων, που υποστηρίζουν την κοινή αποστολή της HARMAN και της Samsung να γίνουν ο ηγέτης της συνδεσιμότητας και της αυτόνομης οδήγησης: συνδέοντας τις ζωές των ανθρώπων είτε στο σπίτι είτε εν κινήσει ή μαζί στο αυτοκίνητο.

     

    Αυτές οι βασικές καινοτομίες παρουσιάζουν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση σε μια πλούσια εμπειρία ψηφιακού αυτοκινήτου, που περιλαμβάνει:

    • Μια επανασχεδιασμένη ψηφιακή πλατφόρμα πιλοτηρίου για όλα τα τμήματα του οχήματος, που έχει δώσει μια νέα εικόνα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου
    • Μια νέα λύση τηλεματικής μαζί με την πρώτη 5G-ready λύση συνδεσιμότητας για αυτοκίνητο και
    • Ένα οικοσύστημα εταίρων και λύσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη της ανοικτής αυτόνομης πλατφόρμας της Samsung, μαζί με μια επίδειξη της πρώτης υλοποίησής της σε συνεργασία με την TTTech.

    Κάθε μια από τις παραπάνω λύσεις, υλοποιήθηκε μέσω της συμμαχίας HARMAN-Samsung, η οποία αξιοποιεί αφενός την παγκόσμια εμβέλεια της Samsung, τις δυνατότητες έρευνας & ανάπτυξης, την κυριαρχία της στην κινητή τηλεφωνία, τις τηλεοράσεις, τους ημιαγωγούς και τα κανάλια διανομής της και αφετέρου την κορυφαία κληρονομιά της HARMAN στη συνδεδεμένη αυτοκινητοβιομηχανία, τις σχέσεις, τις γνώσεις της αγοράς και την αυξανόμενη κοινότητα καινοτόμων συνεργατών της. Και οι δύο εταιρείες επίσης, πραγματοποιούν παγκόσμιες επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις για να βοηθήσουν τους κατασκευαστές εξοπλισμού (Original Equipment Manufacturers) να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για τεχνολογία εντός οχήματος, μέσα από ευέλικτες λύσεις που βελτιώνουν την εμπειρία των χρηστών για κάθε τμήμα του οχήματος.

     

    «Μαζί με τη Samsung έχουμε αυξήσει την ταχύτητα καινοτομίας μέσω της εμβέλειας, των πόρων και των ικανοτήτων μας, για να βοηθήσουμε τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να επικεντρωθούν στην εξέλιξη του αυτοκινήτου με εστίαση στην εμπειρία και όχι τη συσκευή», δήλωσε ο Dinesh Paliwal, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HARMAN. «Η HARMAN διαθέτει την εμπειρία και την τεχνογνωσία στην αυτοκινητοβιομηχανία και συνδυαστικά οι δύο εταιρείες αξιοποιούν τις καλύτερες

    τεχνολογίες και την παγκόσμια εμβέλεια τους για να επιταχύνουν τον τρόπο με τον οποίο εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες των αυτοκινητοβιομηχανιών στην ταχέως εξελισσόμενη αγορά αυτοκινήτων».

     

    Νέα πλατφόρμα ψηφιακού πιλοτηρίου HARMAN

    Η νέα πλατφόρμα Ψηφιακού Πιλοτηρίου περιλαμβάνει μια σουίτα ευέλικτων και διευρυνόμενων εμπειριών υψηλής ποιότητας που υποστηρίζουν τον σύγχρονο συνδεδεμένο τρόπο ζωής, χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια ή η απόδοση. Είναι διαθέσιμη σε συμβατικές και προηγμένες ρυθμίσεις συστήματος και μπορεί να ενσωματώσει απρόσκοπτα το σύστημα οργάνων με την κεντρική κονσόλα μέσω φωνής, απτικής ανάδρασης, φυσικών κουμπιών και χειριστηρίων του τιμονιού σε μία κεντρική οθόνη για όλες τις ζωτικές πληροφορίες και χαρακτηριστικά του οχήματος. Υποστηρίζει επίσης μια σύνθετη προσέγγιση για αλληλεπιδράσεις με διαφορετικά interfaces ανθρώπου-μηχανής, που επιτρέπουν την προσωποποιημένη προσαρμογή όσον αφορά στις ρυθμίσεις στα συστήματα εξαερισμού, θέρμανσης και ψύξης, στα μέσα και στις ρυθμίσεις χρηστών.

     

    Η πλατφόρμα Ψηφιακού Πιλοτηρίου φέρνει μια εντελώς νέα γενιά επικοινωνίας και εργονομίας μέσα στα οχήματα, επιτρέποντας στους οδηγούς να επικεντρωθούν στο δρόμο, ενώ αλληλεπιδρούν ενστικτωδώς με ασφάλεια με την τεχνολογία μέσα στο αυτοκίνητο τους. Αυτό γίνεται εφικτό μέσω μιας λειτουργίας προβολής για υπηρεσίες και εφαρμογές μέσω του smartphone του χρήστη, επιτρέποντας αυξημένη εξατομίκευση. Ένα μεγαλύτερο οικοσύστημα IoT μέσω cloud τεχνολογίας στο αρχικό επίπεδο, καθώς στο μεσαίο/υψηλό επίπεδο ρυθμίσεων, όχι μόνο βελτιώνει τη συνδεσιμότητα, αλλά βοηθά στη μείωση του κόστους και του συνολικού βάρους του οχήματος.

     

    Σε μια premium έκδοση, το Ψηφιακό Πιλοτήριο συνδυάζει ολόκληρο τον συνδεδεμένο τρόπο ζωής του οδηγού με το Internet of Things. Μέσω μιας διάταξης πολλαπλών οθονών που αξιοποιεί την πλατφόρμα Ignite της HARMAN, η εμπειρία του χρήστη στο αυτοκίνητο μπορεί να εξατομικευθεί για τον οδηγό και τον επιβάτη μέσω υπηρεσιών όπως εικονικοί προσωπικοί βοηθοί, φορητά προφίλ, επαυξημένη πραγματικότητα και πολλά άλλα. Αυτό επιτρέπει επίσης στο Android OS να ενσωματωθεί σε τέσσερις οθόνες – γεγονός που συνιστά πρωτιά στη βιομηχανία.

     

    Εστιάζοντας σε μια μελλοντική γενιά διαμοιρασμένης φορητότητας, το premium Ψηφιακό Πιλοτήριο εξατομικεύει τις εμπειρίες των επιβατών, ώστε οι οδηγοί και οι επιβάτες να αισθάνονται ότι το αυτοκίνητό είναι δικό τους, ακόμη και αν δεν τους ανήκει. Με τη χρήση του τηλεφώνου ως βασική υπηρεσία, το σύστημα μπορεί να αποκτήσει αυτόματα πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες που σχετίζονται με τα προφίλ των χρηστών, ενώ το Bixby προσφέρει έξυπνη προσωπική βοήθεια για να διευκολύνει τους επιβάτες να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους με φωνή, επαφή, χειρονομίες και αισθητήρες του περιβάλλοντος χώρου.

     

    Το Ψηφιακό Πιλοτήριο μπορεί να διευρυνθεί και διατίθεται για κάθε τμήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας, προσφέροντας μελλοντικά χαρακτηριστικά ελέγχου και ασφάλειας, σε ένα ανοιχτό οικοσύστημα φιλικό προς τους κατασκευαστές εφαρμογών.

     

    Η πρώτη 5G τηλεματική λύση στην αυτοκινητοβιομηχανία

    Η HARMAN και η Samsung αναπτύσσουν από κοινού αρθρωτές προσεγγίσεις για προηγμένη τηλεματική, ικανές να λειτουργήσουν σε 1Gb/s εύρος ζώνης. Η HARMAN και η Samsung θα παραδώσουν την πρώτη 5G-ready λύση στην αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς και τη συμβατική κεραία πολλαπλών ζωνών που θα επιτρέψει την ασφαλή, γρήγορη και αξιόπιστη επικοινωνία δεδομένων. Η λύση αποτελείται από μια μονάδα ελέγχου τηλεματικής με ένα αρθρωτό σχέδιο που φιλοξενεί μια

    συσκευή πρόσβασης δικτύου (NAD) που υποστηρίζει συνδεσιμότητα LTE CAT 16 σήμερα και 5G στο μέλλον, αξιοποιώντας τον ίδιο σχεδιασμό υλικού. Το 5G αντιπροσωπεύει μια θεμελιώδη μεταβολή στο μέλλον της φορητότητας. Στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, το 5G προσφέρει C-V2X δυνατότητα, που ενισχύει την ασφάλεια και αποτελεί βασικό παράγοντα για τις αυτόνομες μετακινήσεις. Το 5G ενισχύει τις ταχύτητες, έως και 100 φορές ταχύτερα από τα τρέχοντα πρότυπα 4G LTE, για την παροχή απίστευτης ταχύτητας streaming υψηλής ανάλυσης, επιβλητικών χαρακτηριστικών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας και απρόσκοπτων cloud εφαρμογών, εντός αυτοκινήτων ταχείας κίνησης. Εξαιρετικά αξιόπιστο και με χρόνους απόκρισης μόλις 1ms, το 5G επιτρέπει C-V2X και προγραμματισμό και αποθήκευση που βασίζεται στο Cloud για τα αυτόνομα οχήματα επόμενης γενιάς. Η HARMAN ανακοίνωσε ότι μια κορυφαία ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία θα είναι ο πρώτος πελάτης αυτής της λύσης. Στη CES 2018, η HARMAN και η Samsung επιδεικνύουν συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας σε ένα μελλοντικής φορητότητας όχημα, που βασίζεται στην υποδομή της Samsung Networks 5G.

     

    Προηγμένες λύσεις οδήγησης σήμερα για ένα αυτόνομο αύριο

    Η Samsung ανακοίνωσε τη νέα πλατφόρμα DRVLINE, που ανέπτυξε σε στενή συνεργασία με τη HARMAN, μια ανοιχτή και αρθρωτή πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης σχεδιασμένη για ανάπτυξη από την αυτοματοποίηση επιπέδου 3 έως τα επίπεδα 4 και 5. Οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να εστιάζουν στη μηχανική, την υψηλής απόδοσης υπολογιστική, τις τεχνολογίες αισθητήρων, σε αλγόριθμους, στην τεχνητή νοημοσύνη και στις cloud λύσεις και λύσεις συνδεσιμότητας που είναι ευέλικτες και ικανές για αυτονομία χαμηλότερου επιπέδου μέχρι το Επίπεδο 5. Το πρώτο ADAS προϊόν που έχει αναπτυχθεί από τις HARMAN/Samsung, θα είναι μια εμπρόσθια κάμερα με προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, προσαρμοστικό σύστημα ελέγχου ταχύτητας ταξιδιού, προειδοποίηση σύγκρουσης και αλγόριθμους προειδοποίησης για την παρουσία πεζών. Το νέο σύστημα συνδυάζει την κληρονομιά της Samsung στην τεχνολογία κάμερας με τη λύση ADAS 360 της HARMAN, η οποία συνδυάζει την εκμάθηση μηχανών και την επιστήμη των δεδομένων με την επαυξημένη πραγματικότητα, δημιουργώντας έναν αυτό-εκπαιδευόμενο εικονικό συνεπιβάτη για να εξασφαλίσει ότι η συνδεδεμένη εμπειρία οδήγησης είναι εξατομικευμένη και ασφαλής. Το νέο σύστημα θα αρχίσει να διακινείται εντός του 2018.

     

    5a57b821bf02d_2_HARMANandSamsungCES18_im 5a57b822a7fef_2_HARMANandSamsungCES18_im 5a57b82373120_2_HARMANandSamsungCES18_im

    - via Samsung Press Release


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.