Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti με μνήμη Micron GDDR6X

    H GeForce RTX 3090 Ti θα διαθέτει μνήμη 21 Gbps από τη Micron. Ο δικτυακός τόπος "Uniko's Hardware", το οποίο συχνά μοιράζεται πληροφορίες για ακυκλοφόρητα προϊόντα, παρέχει τώρα τον ακριβή κωδικό από τον κατάλογο μνήμης GDDR6X της Micron. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, μια μνήμη με την κωδική ονομασία «MT61K512M32KPA-21U» πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για το RTX 3090 Ti. Ο κωδικός φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι θα έχει εύρος ζώνης 21 Gbps ανά μονάδα.

    Εκτός από την ταχύτητα, η κάρτα είναι επίσης το πρώτο προϊόν που χρησιμοποιεί μονάδες 16Gb (2GB) βασισμένες στην τεχνολογία GDDR6X. Η NVIDIA μέχρι στιγμής δεν ήταν σε θέση να παρέχει αυτήν την παραλλαγή μνήμης 2 GB GDDR6X σε κανένα από τα προϊόντα της, επειδή απλώς δεν υπήρχαν τέτοιες μονάδες. Αυτό οδήγησε την εταιρεία να χρησιμοποιήσει μνήμη GDDR6 στα workstation προϊόντα της που απαιτούν frame buffers υψηλής χωρητικότητας και έως και 24 modules στην τρέχουσα ναυαρχίδα της, το RTX 3090 non-Ti.

    Με το επερχόμενο μοντέλο Ti, η NVIDIA θα μπορεί να περιορίσει τον αριθμό των modules σε 12, κάτι που θα απλοποιήσει τη σχεδίαση της κάρτας χωρίς να απαιτεί ενεργά ψύξη backplate (το RTX 3090 έχει τις μισές μονάδες στο πίσω μέρος). Ωστόσο, η απαίτηση για ενεργή ψύξη πλάτης μπορεί να συνεχίσει να επικρατεί, επειδή η κάρτα θα είναι έχει μεγάλη κατανάλωση. Σύμφωνα με τις φήμες, η RTX 3090 Ti θα έχει προεπιλεγμένο TDP 450 W, 100 W παραπάνω από το μοντέλο non-Ti.

     

    RTX30.JPG

     

    Η NVIDIA RTX 3090 Ti είναι η πρώτη κάρτα GeForce που διαθέτει πλήρη GPU GA102 με 10752 πυρήνες CUDA. Χάρη στην ταχύτερη μνήμη και το δίαυλο μνήμης 384 bit, η κάρτα θα μπορεί να περνάει το 1 TB/s εύρους ζώνης για για πρώτη φορά, αναφορικά με τα προϊόντα GeForce.

    Η κάρτα αναμένεται τώρα να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο, μετά την κυκλοφορία των RTX 3080 12GB και RTX 3070 Ti 16GB.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.