Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Samsung ξεκινάει να αναπτύσσει οθόνες ανάλυσης 11K

    .
    Βέβαια το κατά πόσο μια τέτοιας ανάλυσης οθόνη έχει νόημα σε μια φορητή συσκευή, είναι κάτι το αμφιλεγόμενο, πόσο μάλλον όταν ακόμα και οθόνες ανάλυσης 4K, πολύς κόσμος θεωρεί ότι δεν έχουν νόημα σε τόσο λίγες ίντσες. Πάντως η Chu Hye Yong της Samsung Display εξήγησε ότι μια οθόνη τόσο υψηλής ανάλυσης είναι σε θέση να δημιουργήσει μια οπτική ψευδαίσθηση, παρόμοια με αυτή που δίνει μια τρισδιάσταση οθόνη. Σε συνδυασμό με την προώθηση του Virtual Reality, μια τόσο υψηλής ανάλυσης οθόνη, ίσως τελικά να έχει νόημα μελλοντικά.

     

    Samsung phone

     

    Αυξημένες απαιτήσεις για να οδηγηθεί μια τέτοιας ανάλυσης οθόνη θα προκύψουν τόσο από την GPU όσο και από την CPU της φορητής συσκευής. Επιπλέον σημαντικές επιπτώσεις θα υπάρξουν και στην αντοχή της μπαταρίας. Δεν αποκλείεται βέβαια σε λίγα χρόνια αυτό να μην είναι και τόσο σημαντικό θέμα, δεδομένων των εξελίξεων στον τομέα των επιδόσεων των chip που χρησιμοποιούνται στις φορητές συσκευές, αλλά και νεώτερων ανακοινώσεων της Samsung ότι έχει βρει τον τρόπο να διπλασιάσει την χωρητικότητα των μπαταριών.

     

    Η Samsung αναμένει η νέα αυτή οθόνη να είναι έτοιμη μέχρι το 2018.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.