Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Νέες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και video από την Google

    Μία νέα εφαρμογή παρουσίασε η Google στο συνέδριο Google I/O με το όνομα Allo, η οποία διαθέτει κρυπτογράφηση και υποστηρίζεται από την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της εταιρίας.

     

    Η εφαρμογή Allo θα μπορεί να απαντάει αυτή για εσάς μέσω των Smart Replies όπως στο Inbox και θα μπορεί να προσαρμόζεται στο προσωπικό σας στυλ με τον χρόνο.  Η τεχνολογία αναγνώρισης εικόνων είναι επίσης ενσωματωμένη στην εφαρμογή και έτσι τα Smart Replies θα μπορούν να σχολιάζουν και φωτογραφίες που μοιράζεστε με τους φίλους σας.

     

    googleallo.jpg28140-ade914d7.jpg


    Μία ακόμα δυνατότητα που διαθέτει η Allo είναι το χαρακτηριστικό  "whisper/shout" το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να αυξομειώνει το μέγεθος των χαρακτήρων ανάλογα με το πόσο σημαντικό είναι αυτό που γράφει. Απλώς τραβώντας το μήνυμα προς τα πάνω ή προς τα κάτω αυτό αλλάζει σε μέγεθος.

     

    Υπάρχουν ακόμα χαρακτηριστικά τα οποία απευθύνονται σε όσους χρησιμοποιούν ομαδικές συνομιλίες όπως το Knowledge Graph, το οποίο μπορεί να κάνει προτάσεις όπως για παράδειγμα για εστιατόρια, στέλνοντας σε όλους τις σχετικές πληροφορίες. Θα έχει ακόμα και τη δυνατότητα να κάνει και κρατήσεις θέσεων.

     

    Σημαντικό χαρακτηριστικό της εφαρμογής αυτής είναι ότι σε κατάσταση  Incognito, θα χρησιμοποιεί την ίδια κρυπτογράφηση από την Open Whisper Systems που χρησιμοποιεί η εφαρμογή WhatsApp και η Signal.


    Μία ακόμα εφαρμογή που παρουσιάστηκε από την Google ήταν μία προσπάθεια της εταιρίας να φτιάξει κάτι ανάλογο με το FaceTime της Apple. H Duo είναι μία απλή και γρήγορη εφαρμογή ανταλλαγής video. Η εφαρμογή ανοίγει με ενεργοποιημένη την μπροστινή κάμερα του κινητού σας και ένα κόκκινο κουμπί για να ξεκινήσετε την κλήση σας. Αντίθετα με το FaceTime, η εφαρμογή θα λειτουργεί σε Android αλλά και σε Apple συσκευές αρκεί να έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή.

     

    Η εφαρμογή Duo διαθέτει ένα χαρακτηριστικό με το όνομα "knock knock" το οποίο κατά την κλήση ο καλούμενος βλέπει μία προεπισκόπηση του video το οποίο θα παρακολουθήσει αν αποδεχθεί την κλήση.  Οι νέες αυτές εφαρμογές της Google θα κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι για iOs και Android.

     

    Για όσους θα ήθελαν να παρακολουθήσουν ολόκληρο το keynote του Google I/O μπορούν να το κάνουν εδώ

     

    Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε πως ακριβώς λειτουργεί η εφαρμογή Duo.

     

     

     

    Πηγή : nextpowerup & theverge

     


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.