Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Στις 16 Ιουνίου η παρουσίαση του Bluetooth 5

    O οργανισμός Bluetooth Special Interest Group (SIG) ελέγχει τις τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου να τελειοποιηθεί η νέα έκδοση του Bluetooth η οποία θα ονομάζεται Bluetooth 5 και θα προσθέτει περισσότερο εύρος στη μεταφορά δεδομένων επιτρέποντας έτσι τη μετάδοση διαφημίσεων. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον οργανισμό SIG, ότι θα μπορούν να μεταδοθούν μεγαλύτερα μηνύματα μέσω των πομπών Bluetooth Low Energy (BLE).

     

    10-things-about-bluetooth-by-silvair-2-638.jpg

     

    "Το Bluetooth 5 θα διπλασιάσει την ακτίνα δράσης και θα τετραπλασιάσει την ταχύτητα των χαμηλής κατανάλωσης μεταδόσεων Bluetooth", δήλωσε ο Mark Powell σε ένα μήνυμα που στάλθηκε στα μέλη του Bluetooth SIG. "Όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι, το Bluetooth 5 έχει πολλά να προσφέρει", συμπλήρωσε ο Powell.

     

    "Το Bluetooth 5 θα προσφέρει αυξημένη λειτουργικότητα σε συσκευές χωρίς σύνδεση όπως συσκευές που είναι σχετικές με τον εντοπισμό γεωγραφικής θέσης και πλοήγησης. Προσθέτοντας περισσότερη χωρητικότητα στις διαφημιστικές μεταδόσεις, το Bluetooth 5 θα βοηθήσει την υιοθέτηση και την ανάπτυξη πομπών για τέτοιου είδους υπηρεσίες εντοπισμού θέσης και πλοήγησης σε χρήστες σε όλον τον κόσμο".

     

    Mesh-2.jpg

     

    Ο οργανισμός είχε ανακοινώσει τα σχέδιά του για την αναβάθμιση του  Bluetooth ώστε να παρέχει μεγαλύτερη ακτίνα δράσης, υψηλότερες ταχύτητες και δυνατότητα σύνδεσης πολλών συσκευών μεταξύ τους από τον Νοέμβριο του 2015. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση με τίτλο "Discover Blue" που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου στο Λονδίνο αλλά και σε άλλες πόλεις, όπως στην Νέα Υόρκη στις 11 Οκτωβρίου 2016 και στο Las Vegas τον Ιανουάριο του 2017.

     

     

    Πηγή : nfcworld


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.