Jump to content



  • yanni
    yanni

    Το μTorrent πιάστηκε να εγκαθιστά Bitcoin miner

    Το μTorrent εδώ και πολύ καιρό προωθούσε την εφαρμογή Epic Scale ως προαιρετική για εγκατάσταση. Η εφαρμογή αυτή είναι ουσιαστικά ένας bitcoin miner ο οποίος χρησιμοποιεί την ισχύ του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών για να παράγει bitcoins. Πολλοί χρήστες του μTorrent διαπίστωσαν μετά την εγκατάσταση της έκδοσης 3.4.2 build 28913 του μTorrent, ιδιαίτερα αυξημένα επίπεδα χρήσης του επεξεργαστή τους και της κάρτας γραφικών, καθώς και καθυστερήσεις του συστήματός τους. Αυτό που είχε συμβεί, ήταν το μTorrent να έχει εγκαταστήσει το Epic Scale χωρίς την συγκατάθεσή τους, σιωπηλά.

     

    Εφαρμογές όπως το Epic Scale μπορούν να αποδειχτούν επικίνδυνες για το σύστημα στο οποίο έχουν εγκατασταθεί. Δεδομένου ότι χρησιμοποιούν πλήρως την ισχύ του συστήματος για να παράγουν bitcoins, αν το σύστημα αυτό δεν ψύχεται καλά ή αν για παράδειγμα είναι κάποιος φορητός που δεν έχει κατασκευαστεί για εκτεταμένη και ιδιαίτερα βαριά χρήση, δεν αποκλείεται να υπερθερμανθεί και να πάθει ζημιά. Αυτό φαίνεται και από την άδεια χρήσης του Epic Scale που ρητά αναφέρει, σύμφωνα με το eteknix, ότι δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που πάθει ζημιά το σύστημα στο οποίο έχει εγκατασταθεί.

     

    “You release Epic Scale and its agents … from and against all claims … arising from or related to (i) the use of the Application on your computer, including without limitation any blowouts or other damage to your computer from overheating due to intensive use of graphics cards or chips, or any slowing of your processing speed.”

     

    Η BitTorrent σε απάντησή της ανέφερε ότι μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε στο πρόγραμμα εγκατάστασης του μTorrent, δεν διαπίστωσε πρόβλημα, δεν διαπίστωσε δηλαδή το Epic Scale να εγκαθίσταται χωρίς την άδεια του χρήστη. Και ο αρθρογράφος του geek.com, επίσης δεν διαπίστωσε κάτι παρόμοιο. Το Torrent Freak όμως αναφέρει ότι επιβεβαίωσε ότι οι σιωπηλές εγκαταστάσεις του Epic Scale γίνονται τυχαία ή επιλεκτικά και όχι παντού. Επιπλέον πολλά Antivirus σημειώνουν το Epic Scale ως ανεπιθύμητη εφαρμογή, ενώ και το TechSpot πλέον προειδοποιεί τους χρήστες που ετοιμάζονται να κατεβάσουν την εφαρμογή, να είναι προσεχτικοί κατά την εγκατάστασή της.

     

    Με βάση τα παραπάνω καλό είναι οι χρήστες του προγράμματος να επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει εγκατασταθεί το Epic Scale, εκτός και αν προφανώς έχουν δώσει την συγκατάθεσή τους. Η Epic Scale από την μεριά της προσφέρει υποστήριξη και $20 Amazon gift cards σε όσους αναφέρουν ότι επηρεάστηκαν από την χρήση του προγραμματός της και παρέχουν αρκετές λεπτομέρειες σχετικά με αυτό.

     

    Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι, αν και πλέον οι miners έχουν στραφεί σε ASICs που είναι κατασκευασμένα ειδικά για Bitcoin mining, τα οποία είναι πολύ πιο αποδοτικά έναντι του συνδυασμού ενός desktop επεξεργαστή και μιας κάρτας γραφικών, το μTorrent μετράει 150 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.