Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Το YouTube ξεκίνησε τη ζωντανή μετάδοση video 360ᵒ με spatial audio

    Δεν χρειάζεται πια να παρακολουθείτε  μόνο μαγνητοσκοπημένο video 360ᵒ αφού τώρα το YouΤube υποστηρίζει και τη ζωντανή μετάδοση τέτοιων video.

     

    Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σε ανάλυση 1440p στα 60 Hz, μία συναυλία, μία χειρουργική επέμβαση, ή όποιο άλλο γεγονός εσείς θέλετε και μεταδίδεται ζωντανά.  Η ζωντανές μεταδόσεις αυτές θα ξεκινήσουν από το μουσικό φεστιβάλ της Coachella αυτό το σαββατοκύριακο όπου κάποιες συναυλίες θα μεταδοθούν σε 360ᵒ VR video.


    Η αλλαγή δεν θα είναι μόνο στην εικόνα. Θα αρχίσετε να ακούτε και διαφορετικά τα video αφού το Youtube έχει αρχίσει να υποστηρίζει και τον χωρικό ήχο (spatial audio), δηλαδή θα μπορείτε να καταλαβαίνετε την κατεύθυνση από όπου προέρχεται ο ήχος μέσα στον χώρο. Προς το παρόν αυτή την δυνατότητα του spatial audio θα έχουν μόνο τα μαγνητοσκοπημένα video και όχι οι ζωντανές μεταδόσεις. 

     

     

     

    Έτσι φαίνεται ακόμα πιο έντονη η τάση της εξάπλωσης του video 360ᵒ και των συστημάτων εικονικής πραγματικότητας και ασχέτως αν διαθέτετε σύστημα θέασης VR ή όχι, τώρα μπορείτε να απολαμβάνετε από το σπίτι σας εντυπωσιακά video και ζωντανές μεταδόσεις σαν να βρισκόσασταν εκεί.

     

    Πηγή : engadget


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.